Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Екология

Вземи в gLOG
22 Ноември 12, 00:24 / Автор: United Partners
Програмата „Чиста питейна вода за деца ” на P&G печели наградата Economist Innovation Award (Посветена на едни от най-влиятелните иновации в света)
Панелът представляван от международни съдии – Иновации извън вдъхновението, отличи програмата „Чиста питейна вода за деца” на P&G (P&G Children's Safe Drinking Water Program (CSDW)) за едно от най-влиятелните развития за 2012 година с наградата Economist Social Innovation Award.
21-ви ноември, 2012 г. – Панелът представляван от международни съдии – Иновации извън вдъхновението, отличи програмата „Чиста питейна вода за деца” на P&G (P&G Children's Safe Drinking Water Program (CSDW)) за едно от най-влиятелните развития за 2012 година с наградата Economist Social Innovation Award.

„Като компания ние сме изключително признателни за отличието и вдъхновени от нашите служители и международни партньори, които работят, за да осигурят повече от 5 милиарда литра чиста питейна вода на семейства в развиващите се страни, като така те помагат за спасяването на почти 30 000 живота”, коментира Боб Макдоналд, Изпълнителен директор и президент на P&G.

Програмата „Чиста питейна вода за деца” работи с родители в повече от 65 страни, за да осигури пречистващи водата пакети на P&G (P&G Purifier of Water), които съдържат патентова технология на основата на прах, която пречиства мръсната и замърсена вода в чиста и питейна.

Наградата е връчена по време на 11-то издание на церемонията The Economist Annual Innovation Award в центъра NAFTA в Лондон, на която присъстваха международни лидери в бизнеса, научните среди, изследователските центрове, енергетиката и околната среда, социалните иновации, компютърните технологии и телекомуникациите. Наградите отбелязаха иновациите зад сцената: „мечтателите и изобретателите, които иновации променят света, в който живеем”. Тази година част от победителите са Google, Garmin, GeneTech и MIT. Пълният списък с победителите и техните категории може да видите тук: click here.

Наградата на P&G бе връчена на Д-р Фил Саутър и Д-р Грег Олгуд (Dr. Phil Souter и Dr. Greg Allgood).

Д-р Саутър, Ръководител на отдел проучване и развитие на P&G през последните 15 години, е изобретил технологията на основа на прах, която като се смеси с водата премахва мръсотията, кистите и замърсителите си като убива бактериите и вирусите. Саутър първо започва работа върху иновацията, когато е бил научен изследовател, който е изучавал възможностите за рециклиране на перилната вода, за да подпомогне недостига на вода. По същото време лично пътуване го отвежда до Югоизточна Азия, където той открива по-голяма нужда: чиста питейна вода в света. Когато сменя насоката на задачите си, Саутър взема със себе си страстта към идеята. Когато е помолен да се фокусира върху разработването на нови продукти, той изисква и успява да получи финансиране, за да направи повече проучвания как се прави чиста вода за пиене. В началото той работи самостоятелно и успява да превърне идеята си в продукт за две години.

„Аз започнах да обмислям идеята дали по-голямата възможност би било като се пречиства водата, която хората пият, тя да бъде безопасна за използване. Като съчетах техническите познания от рециклирането на водата за миене и пране с познанията за нуждите на хората от моето пътуване, това ме доведе до идеята, че съм открил възможност, която всъщност би довела до промяна”, коментира Саутър.

Сега прахта носи името P&G Purifier of Water и е в малки пакети и когато се разтвори в 10 литра мръсна вода, прави така че тежките метали, мръсотия и паразити да се свият, да потънат на дъното на контейнера и да се прецедят през филтър. След 20 минути дезинфектантът от прахта прави водата достатъчно чиста за пиене.

Д-р Олгуд е 26-годишен работник в P&G и е бил Основател и директор на неправителствената програма „Чиста питейна вода за деца” от 2004 година и помага иновацията на Д-р Саутър да достигне до семействата и децата по света. The Economist нарича работа на Олгуд втората иновация в историята, която създава нови начини за разпространение на продукта сред международните организации, за да се разпространят пакетите, от които те се нуждаят най-много и измислянето на организацията на самата програма чрез партньорства като така позволява на P&G да помогне и достигне до повече хора, от колкото самостоятелно.

За Procter & Gamble
Марките на P&G се докосват до живота на почти четири цяло и щест милиарда хора по целия свят. Компанията има едно от най-силните портфолия от марки, които са доказани и качествени лидери на пазара, част от коита са Pampers®, Tide®, Ariel®, Always®, Whisper®, Pantene®, Mach3®, Bounty®, Dawn®, Fairy®, Gain®, Pringles®, Charmin®, Downy®, Lenor®, Iams®, Crest®, Oral-B®, Duracell®, Olay®, Head & Shoulders®, Wella®, Gillette®, Braun® и Fusion®, Ace®, Febreze®, Ambi Pur®, SK-II®, и Vicks®.. P&G общността включва услуги в около 75 страни по целия свят. Моля посетете http://www.pg.com за най-новите новини и подробна информация за P&G и техните марки.

Програмата P&G Children's Safe Drinking Water Program (CSDW) е неправителствена инициатива, която осигурява повече от 5 милиарда литра вода чиста питейна вода на хората от 2004 година. CSDW работи съвместно с много организации, които помагат за разпространението на пречистващите водата пакети в развиващите се страни. За повече информация за програмата P&G CSDW Program и да научите как пречистващите пакети работят, може да посетите: www.csdw.org.

За Контакти: United Partners

Източник: United Partners

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1768