Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

27 Ноември 12, 16:11 / Автор: www.cct.bg
Представиха темите и срока за кандидатстване на български ученици в космическата програма Space Camp Turkey на NASA
На информационния ден бяха раздадени и наградите „Златно качество в образованието“
„Междузвездните пътувания – развитие на транспорта, на средата за живот, на възможните човешки професии“; „Земята - моята земна и землянска лаборатория“; „Ако можех да взема трима човека с мен на междузвездно пътуване, кого бих взел и защо?“ - това са трите теми, от които ще могат да избират българските ученици, кандидатстващи за следващото издание на космическата програма Space Camp Turkey на NASA. Всички желаещи ще трябва да напишат есе по една от трите теми и да го изпратят до 20 февруари 2013 година. Космическата програма беше представена на 24 ноември от Центъра за творческо обучение – единствен представител на програмата за България и Русия, в рамките на проведения от него информационен ден на тема „Скок в космоса“ в София. На събитието присъстваха директори, учители, родители, представители на бизнеса, научния и неправителствения сектор в България.

Гостите се запознаха с възможността, децата им да направят реален скок в космоса, включвайки се в тренинг програмите на NASA, които се провеждат в изграден от американската агенция космически лагер в гр. Измир, Турция. Продължителността на лагер - школите е девет дни, а по време на един лагер се включват участници от различни страни, като се общува основно на английски език. Програмата е насочена към ученици във възрастовата група от девет до петнадесет години. Space Camp Turkey дава възможност на участниците да се запознаят и работят с най-новите технологии и апаратура в областта на аеронавтиката и астрономията. Да направят макет на ракета, да изстрелят и навигират ракета и совалка, използвайки реален пулт за наземен контрол на NASA, да тренират на тренажорите на астронавти и да изпробват антигравитационните уреди, както и да облекат специалните костюми.

Освен представянето на космическата програма за ученици, в рамките на информационния ден бяха раздадени и наградите Златно качество в образованието, с които Центърът за творческо обучение отличава директори на училища и учители, подпомагащи най-много развитието на своите ученици. Специалисти от центъра представиха и тренерски програми за млади лидери, с които се дава възможност на изявени ученици, да участват по-пълноценно в образователния процес.

За Контакти:+ 359 885 90 52 99

Източник:
http://www.cct.bg/index.php?m=2&pm=201

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

8.0834