Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

30 Ноември 12, 16:28 / Автор: Сирма Медия
Представиха иновативна дигитална лаборатория по природни науки пред директорите на бургаските училища
Дигиталната лаборатория дава възможност на учениците да изследват природата по един нов начин, доближавайки се до изживяването на истинските учени
Иновативна дигитална лаборатория, която изцяло променя преподаването на природни науки, беше представена пред директори и учители от училищата в гр. Бургас на 27 ноември. Демонстрацията на тема „Внедряване на преносима дигитална лаборатория за часовете по природни науки” се проведе в Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника, от 12.30 ч. до 14.00 ч., а организатори са издателството на мултимедийни знания Сирма Медия и Департаментът за информация и повишаване квалификацията на учителите при Тракийски Университет - Стара Загора.

Дигиталната лаборатория впечатли присъстващите представители на училищата с това, че дава възможност на учениците да изследват природата по един нов начин, доближавайки се до изживяването на истинските учени. Тя разполага с около 60 сензора, отчитащи различни явления и техният брой се увеличава. Сред тях има сензори за ускорение, въглероден диоксид, скорост на флуиден поток, електростатичен заряд, динамометър, Гайгер – Мюлеров брояч, ЕКГ сензор, микрофон, сензори за магнитно поле, за сърдечен ритъм, за нивото на звука, силата на триене, замърсяване на водата и много други.

С помощта на разнообразните сензори учениците могат да добият много по-широка представа за заобикалящия ги свят, а получените данни могат лесно да се визуализират в табличен вид. Към тях може лесно да се добавя и видео, свързано с опитите. С тази лаборатория могат да се правят над 200 различни експерименти, а учителите могат да създават и свои такива. Лесно може да бъде направена промяна на параметрите и условията, в които се провежда експериментът, както и да бъдат зададени разнообразни задачи на учениците, така че да се получи богата база с отговори. Лабораторията намира приложение в часовете по Човекът и природата, Биология, Физика, Химия, География, Математика и Информатика и информационни технологии. Лабораторията се предлага у нас от Сирма Медия.

Повече за Сирма Медия

Сирма Медия АД, част от Сирма Груп Холдинг, е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания – енциклопедии, речници, образователни игри, уеб базирани бази знания и инструменти за работа на български език. Дейността на Сирма Медия започва през 2002 г. с издаването на първата електронна Българска енциклопедия „А-Я”, съвместно с Българска академия на науките и Книгоиздателска къща „Труд”. Сирма Медия подкрепя изцяло обучението по природни науки за ученици и студенти в България и от 2010 г. е официален представител на FOURIER SYSTEMS. Друга инициатива на Сирма Медия е изключителната Класна стая на бъдещето, която в момента работи в 20 училища в страната и още няколко в Европа. Основата на класната стая е таблетът Intel Classmate PC, който тепърва навлиза в България.

За Контакти:+ 359 885 90 52 99

Източник: http://sirmamedia.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1116