Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Лайфстайл

Вземи в gLOG
30 Ноември 12, 16:35 / Автор: MB Comms
ЗНАЧИТЕЛЕН РЪСТ В ПРОДАЖБИТЕ НА ДЕКОРАЦИИ В РУМЪНИЯ И БЪЛГАРИЯ ОТЧИТА ПРОИЗВОДИТЕЛЯТ НА МЕБЕЛИ МОБЕКСПЕРТ
Значителен ръст в продажбите на декорации в Румъния и България отчита производителят на мебели Мобексперт Повече от 70% ръст на продажбите на изделия за декорация отчита румънският производител Мобексперт, работещ на българския пазар от 2007 година. Тенденцията се дължи на факта, че хората отлагат покупката на по-големи мебели и компенсират чрез промяна на стила и декорацията на домовете си, и вероятно ще продължи и през следващата година. Други перспективни сфери се очаква да бъдат матраците (при тях годишният ръст на продажбите е 48%), килимите и меката мебел. В момента Мобексперт води преговори с производител от САЩ за представителство в Европа – името на американската компания ще бъде обявено след приключване на сделката.
28 ноември 2012 г., София, Букурещ

Повече от 70% ръст на продажбите на изделия за декорация отчита румънският производител Мобексперт, работещ на българския пазар от 2007 година. Тази тенденция се дължи на факта, че хората отлагат покупката на по-големи мебели и компенсират чрез промяна на стила и декорацията на домовете си. Тази тенденция вероятно ще продължи и през следващата година и обяснява откриването на различни магазини за декорация в двете страни. Компанията възнамерява да реорганизира магазините си, така че секторът на докорациите да достигне 25 - 30% от общата изложбена площ.

„За да използваме тази тенденция, ние въведохме повече от 40 вида тъкани и 20 модела, които правят 4000 комбинации от калъфи за мека мебел. В тази ситуация е важно да се гарантира на клиента, че след като купи диван, той може да му осигури различен външен вид с минимални разходи. Нашето пазарно проучване показва, че разковничето е в персонализацията и ние трябва да предоставим на клиентите по-малки серии мебели, но с много по-голямо разнообразие от възможности”, коментира Алина Пеливан, Мениджър за България.

За момента компанията задържа плановете си за разкриване на нови магазини в нашата страна и запазва магазина в Люлин – София. В Румъния Мобексперт увеличи оборота през слабия летен сезон чрез нарастване на продажбите на градинска мебел. Други перспективни сфери се очаква да бъдат матраците (при тях годишният ръст на продажбите е 48%), килимите и меката мебел.

Групата има две фабрики за мека мебел – една в Букурещ за поръчкови мебели и една в Търгу Муреш за серийно производство. В момента Мобексперт води преговори с производител от САЩ за представителство в Европа – името на американската компания ще бъде обявено след приключване на сделката.

„Преговаряме за производствен лиценз, което представлява прехвърляне на пазарен дял. Това е новост за Европа, докато в Америка е практика да те научат какво да правиш, че и да ти вземат пари за това, вместо да те загубят като клиент”, разкрива Дан Шуку, президент на Мобексперт Груп.

За Контакти:

Прес офис,
Антония Базолева
GSM: 0888 90 35 75
Тел. 02 981 56 58
E-mail: bazoleva@mbcomms.com

Източник: MB Comms

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1257