Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

01 Декември 12, 11:45 / Автор: Фондация „Междукултурно сътрудничество”
Творчески методи в преподаването на чужди езици
Караоке, училищна телевизия, театър и рисуване на комикси са само някои от практиките за насърчаване на интереса на учениците към чуждите езици
Творчески методи в преподаването на чужди езици ще бъдат представени от Фондация „Междукултурно сътрудничество” на семинар за учители в София на 29 ноември. Караоке, училищна телевизия, театър и рисуване на комикси са само някои от практиките за насърчаване на интереса на учениците към чуждите езици. Опитът от 16 международни проекти, посветени на чуждоезиковото обучение ще бъде споделен с българските учители. Повечето от тези проекти са осъществени благодарение на европейско финансиране по Програмата за учене през целия живот.

На семинара ще бъде представен и докладът „Ключови данни за преподаването на езици в училищата в Европа – 2012 г.“ изготвен от на мрежата „Евридика“ и Евростат в сътрудничество с Европейската комисия. От доклада става ясно, че английският е най-често преподаваният чужд език в почти всички 32 държави, обхванати от проучването – 27-те държави членки, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Турция и Хърватия. Тази тенденция, се е засилила значително в сравнение с предишния период на изследване (2004 – 2005 г). Делът на тези, които в училище изучават езици, различни от английски, френски, испански, немски и руски, е изключително малък – от 0 до 5 %, в зависимост от държавата.

В същото време, целта гражданите на Европа да говорят поне два чужди езика в допълнение към родния си език, поставена от държавните и правителствените ръководители на ЕС на срещата на високо равнище в Барселона през март 2002 г. продължава да бъде приоритетна за ЕК.

Семинарът на Фондация „Междукултурно сътрудничество” се организира в рамките на международния проект „Творчеството в чуждоезиковото обучение” (CREALLE), който на свой ред се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Само преди седмица в Брюксел по проекта CREALLE беше проведена международна конференция.

Темите, които ще бъдат представени на семинара, бяха във фокуса на международна двудневна конференция в Брюксел, която беше посетена от над 100 участника от 18 страни. Повече за проекта CREALLE и за най-добрите европейски практики в творческото преподаване на чужд език можете да научите в интернет на адрес: www.languageslearning.eu.

За Контакти:+ 359 885 90 52 99

Източник:
www.languageslearning.eu

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1658