Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
03 Декември 12, 15:28 / Автор: United Partners
Холандският Св. Николай акостира на пристанище Бургас
Вчера, 2-ри декември, на пристанище Бургас акостира холандският Св. Николай – Синтерклаас. Дългоочакваният гост беше посрещнат от кмета на град Бургас – г-н Димитър Николов, посланика на кралство Нидерландия в България - Н.П. Карел ван Кестерен, деца, родители и журналисти.
Синтерклаас пристигна от Холандия по вода, както оригиналната холандска традиция повелява. Тя разказва още, че Св. Николай и неговите верни помощници Зварте Пит, тръгват от Испания на кораб за Холандия, за да раздават подаръци на малки и големи. Празникът е толкова значим за холандците, че кралското семейство също участва в посрещането на светеца.

Благодарение на посолство на Нидерландия в България тази година имахме възможността за първи път да пресъздадем този автентичен празник наживо в България, като го представим на българската общественост и зарадваме децата.

В Холандия, за да получи подаръка си, всяко дете трябва да изпее песничка или каже стихче на Синтерклаас. Тогава то може да получи типичните шоколадови буквички или традиционни холандски сладкиши – малки джинджифилови бисквитки, които тук Синтерклаас и неговите помощници – Зварте Пит, раздаваха на децата в мол Galleria Бургас. Децата там се забавляваха и с куклено представление „Бон, бон, Оле“. Пристигането на Синтерклаас беше проследено от камера и излъчено на екраните в мол Galleria Бургас, където го очакваха децата.

Пристанище Бургас и компания “Бургас Таг Сървис” спомогнаха за автентичното пресъздаване на холандската традиция в България.

За Контакти: United Partners

Източник:
www.united-partners.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1117