Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Интернет

04 Декември 12, 19:46 / Автор: Napred.bg
„Как да хакнем топломера?“ се чудят интернет потребители
Българите търсят практически съвети онлайн, сочат данни от популярната българска търсачка Napred.BG В навечерието на Никулден, Коледа и Нова Година, българските потребители, не използват интернет, за да намерят нови идеи за подаръци или празнични пожелания, а издирват много по-практична информация, сочат данни от проучване на най-голямата българска търсачка Napred.BG (http://napred.bg). „Как да хакнем топломера?" или „Как да намалим разхода на гориво?“ са сред най-често срещаните търсения в портала. Сред другите практични въпроси, които българите задават онлайн, са „Защо дистанционното работи само отблизо?“, „Как да си намеря работа“ и мн. др.
Българите търсят практически съвети онлайн, сочат данни от популярната българска търсачка Napred.BG

В навечерието на Никулден, Коледа и Нова Година, българските потребители, не използват интернет, за да намерят нови идеи за подаръци или празнични пожелания, а издирват много по-практична информация, сочат данни от проучване на най-голямата българска търсачка Napred.BG (http://napred.bg). „Как да хакнем топломера?" или „Как да намалим разхода на гориво?“ са сред най-често срещаните търсения в портала. Сред другите практични въпроси, които българите задават онлайн, са „Защо дистанционното работи само отблизо?“, „Как да си намеря работа“ и мн. др.

„Napred.BG е уникална търсачка, изцяло разработвана от български екип. Създадохме база от над 70 000 най-търсени думи и фрази – коментира SEO експертът Калин Каракехайов - Именно благодарение на нея и човешки подход към потребителските търсения ни помогна да създадем „разбираща“ търсачка, която дава конктретни резултати, без реклами и нерелевантни съобщения. Разбира се, всичко, което Napred.BG не може да разгадае по човешки, се обработва от Google.“

В ТОП 3 на ежедневните потребители на търсачката, наследник на най-голямата българска букмаркинг услуга Lubimi.com, са българи живеещи в Германия, Великобритания и Испания.

Въпреки практическата насоченост на търсенията, посетителите на Napred.BG (http://napred.bg/), не са изгубили и празничния си дух.

Друг интересен факт е, че по-големите именни дни, като предстоящият Никулден, са причина за осезаем "стрес" и раздвижване сред интернет потребителите. По данни на българската търсачка, сред основните въпроси, които са били зададени през последните няколко дни, са „Кой празнува на Никулден?" и „Какво е най-подходящото меню за празника?“. Не липсват и хумористични въпроси, на които може да отговори само опитна гадателка, сред които - "Кой има имен ден днес?". Явно българите са традиционалисти, защото не се стараят да измислят позитивни послания за празниците, а се доверяват изключително много на интернет, за което сочи фактът, че търсенето на ключовата фраза "пожелания за имен ден" се увеличава десетки хиляди пъти в деня на празника.

Коледа също вече вълнува българите, независимо, че остават няколко седмици до празника. Най-често срещаните потребителски проучвания в Napred.BG (http://napred.bg/) са свързани с „критерии за най-красива коледна украса“, креативни „коледни пожелания за гаджета“, както и любопитни въпроси като „Какво е Коледа без украса“ и „Идеи за закачливи празнични пожелания“.

За Napred.BG (http://napred.bg/)
Търсачката е създадена през 2011: Нейна цел е да дава по-добри резултати от Google с по-креативно и разбиращо потребителите отношение. Различна е защото е направена от българи за българи с разбиране на многото специфични особености на българския интернет.

За допълнителна информация:

Калин Каракехайов
+ 359 884 632528
press@napred.bg

Източник:
http://napred.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.2979