Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Предприемачество

06 Декември 12, 16:04 / Автор: LAUNCHub
Фондът LAUNCHub обяви шест български компании получили инвестиции до 200 000 Евро
До 6 януари предприемачи от България и региона могат да кандидатстване за финансиране в рамките на 30 000 евро
Фондът за рисково финансиране LAUNCHub обяви имената на шест компании, получили т.н. SEED финансиране до 200 000 Евро, а именно Coherent Labs, DeskGod, Imagga, iMediaShare, Rankur и StorPool. Основаните в България компании са с насоченост към чужди пазари и се характеризират с факта, че техните продукти и услуги вече се радват на първи добри резултати – брой потребители или клиенти, приходи или друго.

Представители на фонда обявиха и началото на т.н. Прозорец за кандидатване за т.н. Acceleration финансиране от 30 000 евро срещу дялово участие в компанията. До 6 януари 2013г. предприемачи от България и региона могат да представят своите проекти в сферата на Информационните и комуникационни технологии чрез попълване на онлайн въпросник. Освен финансиране, одобрените екипи участват и в менторската програма на LAUNCHub, която цели да осигури по-бърз растеж на компаниите, чрез споделяне на опит и откриване на нови партньорства. При одобрение за тази Акселераторската програма и постигане на бързи резултати, стартиращите бизнеси могат да получат и последващо финансиране до 200 000 евро, какъвто именно е случая и с една от обявените шест компании - Coherent Labs.

***

Информация за SEED инвестициите на LAUNCHub:

Coherent Labs

Coherent Labs предлага иновативни решения, насочени към разработчиците на компютърни игри. Компанията разработва софтуерно решение, което позволява
използване на готови уеб компоненти, които могат да се имплементират директно в дадена игра и така спестява време, усилия и средства. Софтуерът е базиран на модерни уеб технологии и улеснява изграждането на интерактивнa и впечатляващa визуализация, подобрява работните процеси и позволява на дадения бизнес да се съсредоточи върху забавлението за своите играчи.

Website: http://coherent-labs.com/

DeskGod

DeskGod е софтуерна услуга (т.н. SaaS), която помага на компаниите, които развиват основния си бизнес в интернет да ангажират своите потребители и да ги превърнат в лоялни клиенти чрез уеб инструменти за маркетинг и продажби (т.н. Market automation). Базирано на облачните технологии, интергираното решение позволява управление на всички етапи, през които даден посетител преминава преди да пристъпи към употребата на платена услуга. Това става възможно чрез функции за анализ на трафика (локация, честота и др.), ангажиране на потребителя (чат в реално време и др.) и комуникационни кампании за изграждане на лоялност (имейл маркетинг, обратна връзка и др.).
Така, DeskGod.com решава проблем, заради който близо 80% от стартиращите компании с електронен бизнес фалират още през първата си година.
Website: http://www.deskgod.com

***

Imagga

Imagga разработва технологии и продукти, които позволяват по-ефективна организация на големи колекции от снимки, както за крайния потребител, така и за бизнеси и организации, които трябва да менажират стотици хиляди снимки. Решението, което компанията разработва е базирано на иновативни технологии позволяващи прецизното изваждане на информация за цветове, композиция, обекти и концепции представени в изображението.

Към момента компанията има както бизнес клиенти, прилагащи технологичните й решения, така и крайни потребители използващи публично достъпните й услуги и инструменти. Компанията предлага решенията си на глобалния пазар, като към момента над 60% от аудиторията е от САЩ.

Website: http://www.imagga.com

***
iMedia Share
Приложението позволява на iPhone и Android потребителите дистанционно да управляват телевизорите от ново поколение и да възпроизвеждат на тях видео съдържание от интернет, без за това да е необходим допълнителен хардуер или кабели.
iMediaShare предоставя удобството на мобилния интерфейс по отношение на търсене и интеракция със съдържанието, мултимедийното преживяване на големия екран и неизчерпаемия избор на Интернет.
Приложението се радва на сериозен потребителски интерес -- до момента е инсталирано над 3 млн. пъти, а потребители растат с 15% месечно. Сред партньорите на iMediaShare са компании като Sony, MTel, Deutsche Welle & Vimeo.
Website: http://www.imediashare.tv

***
Rankur
Rankur.com е лесен и достъпен инструмент за управление на онлайн репутация в социални медии, цифрови медии, блогове и сайтове за споделяне на мнения. В основата на Rankur стои технология за извличане на мнения и твърдения от текст в реално време. Инструментът позволява да се проследи генерирането на новини, изследване на аудитория, както и получаване на сигнали за спешна реакция.
Rankur е достъпен на пазара от м. януари 2012 и вече се ползва от рекламни и PR агенции на банки, големи компании, политици и музикални групи в Европа, Северна и Южна Америка, както и на Арабския полуостров. Предстои разширяване на продукта към туристическия бранш и добавяне на функции за управление на онлайн маркетинг.
Website: http://www.rankur.com

***

StorPool

StorPool е софтуерно бизнес решение за съхранение на данни, което решава редица проблеми със съществуващите на пазара решения. Особенно подходящо е за фирми, които работят с големи обеми данни. Със StorPool клиента може да използва стандартни компоненти, вместо скъп специализира хардуер, и да разширява системата си за съхранение на данни в съответствие с нуждите си. StorPool оптимизира разходите, повишава надеждността и производителността и позволява лесно надграждане. По този начин StorPool подобрява конкурентноспособността на бизнеса. В момента продукта се тества от първи клиенти.

Website: http://www.storpool.com

Повече за LAUNCHub Seed & Acceleration фонд:

LAUNCHub (Launch hub) e Seed & Acceleration фонд, подкрепен с менторска програма, който инвестира общо 9 милиона EUR в стартиращи компании, предимно от сектора на информационните и комуникационни технологии, от България и региона.
LAUNCHub си партнира с един от най-успешните акселератори в Европа, Seedcamp, както и с Института за предприемачи на Сиско в България. За международна подкрепа LAUNCHub разчита също и на Mozilla Web FWD и DreamIt Ventures.

Освен инвестиции, LAUNCHub осигурява на екипите и менторска програма, чрез която стартиращите предприемачи да развият идеите си по-бързо, с помощта на професионални съвети и напътствия от над 200 ментора от България и около 1200 от чужбина.

LAUNCHub управлява 9 милиона по инструмента “Entrepreneurship Acceleration and Seed Financing” по холдинговия фонд JEREMIE.

Акселераторската програма на LAUNCHub отваря т.н. прозорци за кандидатстване два - три пъти годишно и фонда селектира около 15 екипа, които кани на т.н. Дълъг уикенд (4 дни). След като се запознава отблизо с предприемачите и ги подготвя да презентират по най-добрия начин пред Инвестиционен комитет, фонда избира около 8-9 от екипите, които получават финансиране от 30 000 евро срещу дялово участие от 8-10%.

По време на следващия “SEED” етап, което е и основния фокус на фонда, LAUNCHub предоставя последващо финансиране до 200 000 евро.

Повече за Инвестициония комитет на LAUNCHub:

Разширеният Инвестиционен комитет на фонда LAUNCHub се състои от няколко основни типа бизнес специалисти.

Представителите на други акселератори са: Решма Сохони, партньор в “Seedcamp”, Паскал Финет, Директор на програмата на “Mozilla WebFWD”, Пол Брагел, партньор в “i/o Ventures” и Кери Ръп, Управляващ партньор в “DreamIt Ventures”.

Вторият тип са успешни предприемачи от България, като Светозар Георгиев (съизпълнителен директор на “Телерик”, Елвин Гури (съосновател на ”Джет Файненс” и текущ изпълнителен директор на “Ривърстикс кепитъл”), Антон Титов (съосновател на сайта hotfile), Адел Закут (основател на сайта openbuildings.com и clippings.com), Костадин Йорданов, изпълнителен директор на “Бианор”, Бостян Спетич изпълнителен директор на “Земанта”.

Други ценни членове на комитета са успешни корпоративни лидери и ангели инвеститори като Гати ал Джебури (Изпълнителен директор на LUKOIL Mid East Ltd.), Христо Манов (Вицепрезидент на групата компании на “Avon” за Централна и Източна Европа), Боян Калчев (Изпълнителен директор и финансов директор на бТВ Медия груп, част от CME/Про ТВ), Ивайло Вътев (Изпълнителен директор ”Аурубис”).

Секторът на инвестиционното банкерство е представен от Драган Маноев (Директор на “Lazard”, Сан Франциско), Иван Димов (бивш Прецедател на Борда на Директорите на Нет Инфо), Мартин Корбмашер (бивш регионален управител на “CSFB Germany”).

Членовете от екипа на LAUNCHub, които също участват в Инвестиционният комитет – Йенс Миелшоф (председател на фонда “beta plus”), Тодор Брешков и Любен Белов (управляващи партньори в LAUNCHub), Ирина Димитрова (финансов директор във фонда), Светлан Станоев (председател на Института за предприемачи на Сиско в България).

Източник: http://launchub.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1227