Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

Вземи в gLOG
07 Декември 12, 11:06 / Автор: АСК реклама и ПР обслужване
20 години от създаването на Баскетболен Клуб „СПАРТАК МВР“
По повод 20 години от създаването на Баскетболен Клуб „СПАРТАК МВР“, на 5 декември в петзвездния столичен Кемпински Хотел Зографски се състоя специална вечер – среща на ветераните на отбора и членовете на новосформирания баскетболен тим. На официална церемония бившите състезатели получиха почетни плакети за приноса в изграждане на името и имиджа на клуба. А новото ръководство сподели визията си за съвременния спортист, чийто цели се простират и зад пределите на спортната площадка, а именно получаването на високи академични постижения и развитие личностните качества на състезателите.
София, 05.12.2012

По повод 20 години от създаването на Баскетболен Клуб „СПАРТАК МВР“, на 5 декември в петзвездния столичен Кемпински Хотел Зографски се състоя специална вечер – среща на ветераните на отбора и членовете на новосформирания баскетболен тим. В началото на септември т.г., след четиригодишно прекъсване и мащабна селекция, новият мъжки баскетболен отбор ударно напомни за своето легендарно име.

Инициатор и организатор на тържеството е новият спонсор на отбора - фирма „Капитол“, чийто управител е г-н Рами Маймон. Гостите бяха посрещнати лично от г-н Рами, Председател на клуба и Изпълнителния му директор - Гинко Василев.

В началото на вечерта, организаторите подчертаха и факта, че тази година се навършват 120 години от създаването на професионалния баскетбол - този любим на милиони хора по света спорт.

Церемонията бе уважена от г-н Иван Ценов, Заместник-министър на физическото възпитание и спорта . Като представител на българският баскетболен елит и бивш Изпълнителен директор на Българската федерация по баскетбол, г-н Ценов връчи почетния плакет на бившия състезател и треньор Ивайло Равуцов.

Честването на юбилея, състояло се в навечерието на новата година, беше естествено продължение на успешните 3 месеца на стартиралия на 5 септември т.г., Баскетболен Клуб „СПАРТАК МВР – Капитол“, през които отбора изигра 7 мача, завършили със 7 победи.

„Част от МИСИЯТА на клуба ни е интегриране на обществото към баскетбола. Спортът не е само емоция, нито просто бройка победи. Спортът е обществена кауза!» - категоричен е Гинко Василев, Изпълнителен директор на клуба –„ Убедени сме, че спортът и образованието вървят ръка за ръка, затова, ние, от Баскетболен клуб СПАРТАК МВР – КАПИТОЛ, считаме, че зад успешния баскетболен тим, трябва да стоят хора с академичен ценз, с морал и с мисия за интегрирането на деца от всички социални групи. В подкрепа на последното, можем да се похвалим и с първата си стъпка – участвахме в кампанията "Похода на мечтите", част от инициатива по европейския проект "Да превърнем думите в дела" на фондация Лумос.“

В благодарствено обръщение към бившите състезатели на баскетболния клуб, изградили в нелеките години след прехода, имиджа на отбора, организаторите резюмираха: 30 баскетболиста за 20 години играха в 6 европейски и 3 световни първенства.

Поради зимните условия и служебни ангажименти, част от поканените на церемонията 24 бивши играчи от клуба, не успяха да присъстват. Дванадесет от тях и днес са действащи служители в системата на МВР в София, Варна, Плевен, Бургас и др. На тези, които не успяха лично да си получат плакетите, ръководството на клуба има ангажимент да им ги изпрати, заедно с календар 2013 на отбора. Тази спортсменска среща между ветераните и младите баскетболисти от възстановения клуб е едно потвърждение, че г-н Рами Маймон и екипа му показват Fair Play в спорта.

Специален гост на тържеството беше и един от големите фенове на клуба - посланикът на Израел в България - Н. Пр. Шаул Камиса Раз. Събитието уважиха бизнесмени, съучредители, приятели и фенове на клуба. Макар и по-късно към партито се присъедини и певицата Кристина Димитрова. Всички гости останаха приятно изненадани от изисканото и същевременно непретенциозно парти, което продължи с приятна музика и «спортни» спомени заедно с новите собственици и визионери на Баскетболен Клуб „СПАРТАК МВР – Капитол“.

Организаторите не пропуснаха да отбележат, че 5 декември е и църковен празник - свети Сава Освещени . „Обозначен ясно в народната традиция, празникът съвпада и с един по-особен момент от живота на човека – раждането на Новата година, на надеждата за берекет, здраве и щастие.“ – припомни водещата на тържеството Гергана Тенева.

ПОВЕЧЕ ЗА БК „СПАРТАК МВР – Капитол“

Баскетболен Клуб „СПАРТАК МВР – Капитол“, възстановявайки дейността си на 5 септември т.г., става вторият софийски клуб с мъжко направление. Клубът е член на Спортна Асоциация – МВР и на Българска федерация по баскетбол (БФБ). През 3 –те месеца активна работа, отборът изигра 7 мача, завършили с 7 победи.
Господин Рами Маймон, президент и спонсор на клуба, не е просто фен на спорта. Самият той е бивш баскетболист, а неговият брат до скоро е бил треньор на деца занимаващи се с баскетбол.
«Обича баскетбола, има голямо сърце и вяра към хората, с които работи» - така Борис Арсов, главен мениджър на клуба описа човека, който върна отбора в баскетболните листи, и допълва - «Ние имаме възможно най-добрите професионални условия за тренировки и работа на екипа.»

Трудностите през последните 4 години и разформироването на отборите не само не разколебава хората, работили за БК „СПАРТАК МВР“, а ги прави още по-ангажирани към прохождащия новосформиран тим. Днес, зад работата на отбора стоят хора, които искат да върнат имиджа на клуба и да обучават бъдещите надежди на родния баскетбол.
«Планираме до 2 години да влезем в челната 3-ка. Желанието на инвеститора е да играем в националната баскетболна лига.» - споделя Борис Арсов, - «Имаме условия и треньори, които работят вече, не с един, а с два детско-юношески отбора – до 10 и до 12 годишна възраст. Нещо повече - ще дадем шанс и на нови млади треньори да се развиват и усъвършенстват заедно с децата. В момента сме най-слабият детски отбор, затова децата са ни приоритет и работим сериозно, за да го направим в близко бъдеще шампион.“

КРАТКА ПРОФЕСИОНАЛНА ИСТОРИЯ НА БК „СПАРТАК МВР“

В своята 20 годишна история клуба е организирал и провел:
- 7 републикански първенства за служители на МВР;
- 4 международни турнира за купа „Емос Алибакис” с участие на отборите на Румъния, Гърция, Югославия и България (всичките се играят в град Варна);
- 9 столични първенства за служители на МВР с участието на 6 отбора;

Взима участие в 4 европейски полицейски първенства:
- 1993 - Атина, Гърция – 2-ро място (от 8 отбора)
- 1997 - Антверпен, Белгия – 4-то място (от 13 отбора)
- 2001 - Варна, България - Европейски шампион (участват 15 отбора)
- 2005 - Лимасол, Кипър- 4-то място (от 12 отбора)

Участва в „Световните полицейски игри на силите за опазване на сигурността и обществения ред“:
- 1994 - САЩ – 3-то място
- 1996 - Мелбърн, Австралия – 4-то място
- 2003 - Барселона, Испания – 3-то място (от 48 отбора)

НАШАТА МИСИЯ

Мисията на БК „СПАРТАК МВР - Капитол” е насочена към постигане на високи резултати в сферата на спорта и образованието, както и на тяхното популяризиране в обществото.

Дейността на ръководството се фокусира върху три взаимосвързани общности:
Състезателите
Да осигурим възможности и подкрепа за развитие както на спортния потенциал, така и на академичните амбиции на състезателите, на най- високо ниво, които да ги подготвят за живота, който им предстои.
Академичната общност
Като организация, претендираща за съвременен дух и напредничави схващания, да развиваме чрез спорта социалната страна на обществения живот на ученици, студенти и младежката общност като цяло.

Столичната общественост
Да бъдем фактор за още по-мащабно популяризиране на баскетбола и източник за гордост, представяйки град София с една успешна спортна програма.

Като организация ние ценим и работим за:

Образованието
Нито една наша цел не отменя необходимостта от успешното завършване на академичното образование. Нашата програма е подчинена на образователните цели.

Спортсменство
Спортсменството е повик на честността, почтеността, отговорността и упоритата работа.
Участието в аматьорския и професионален спорт осигурява на състезателите натрупване на опит, възпитава в трудолюбие, лидерство, работа в екип, дисциплина, поставяне и преследване на цели, самоуважение и уважение към останалите.

Правилата и регулациите
Ние се придържаме в строга последователност към правилата и устава на БК „СПАРТАК МВР - Капитол”, както и към общоприетите етични и морални норми, наложени от практиката в спорта и обществения живот.

Стремеж към развитие
Нашите програми с акцент върху отличните постижения на всички нива, възпитават у спортуващите стремеж да се посветят на по-голяма цел и да развият лични, физически и интелектуални качества.

Здраве и Безопасност
Здравето и безопасността на спортистите ни са пряко свързани с успешната реализация на нашата програма, поради което специалисти ще се грижат за тяхното здравословно и физическо развитие чрез въвеждане на правилни методики на тренировка и обучение, предотвратяване и лекуване на контузии, прилагане на редовен допинг контрол.

За Контакти:

АСК реклама и ПР обслужване, тел. + 359 2 448 41 33 , + 359 888 563 733 ; e-mail: press@ask.bg

Източник:
http://ask.bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1645