Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
13 Декември 12, 17:15 / Автор: AMI Communications
Интегрираните платежни решения на Visa Европа чертаят бъдещето на разплащанията
Подобно на повечето технологии и услуги, банковите разплащания се стремят да се доближат до своите потребители и да им осигурят максимално удобство при ползване.
София, 30.11.2012 г. – Подобно на повечето технологии и услуги, банковите разплащания се стремят да се доближат до своите потребители и да им осигурят максимално удобство при ползване. Границите на разплащателните средства се разширяват бързо, като предоставят възможност на хората да плащат по предпочитания от тях начин, независимо дали става въпрос за онлайн пазаруване, плащане на мястото на покупка или прехвърляне на средства от човек на човек. Самите покупки могат да се заплащат безконтактно или чрез мобилен телефон.

Предпоставка за тази промяна е бързото развитие на технологиите и растящата нужда на потребителите от по-гъвкави решения за разплащане. За да отговори на потребителските очаквания, Visa Европа разработи платформата „Бъдещето на разплащанията”. Тя включва:

• Безконтактни мобилни разплащания (Visa Mobile Contactless) – възможност за осъществяване на разплащания, базирана на NFC технологията. Тя предлага опция за осъществявне на разплащания по познатия от Visa payWave безконтактен път, но чрез чрез мобилен телефон. Услугата беше представена официално по-рано тази година.

• Персонални плащания (Visa Personal Payments) – услугата за плащания от човек на човек (P2P) позволява на притежателите на карти Visa да изпращат пари до всяка точка на света лесно и бързо, директно от своя мобилен телефон.

• Известия (Visa Alerts) – известия в почти реално време, които се изпращат до мобилния телефон на собственика на карта Visa и дават информация за всички извършени транзакции в страната или чужбина.

• „Отворена” платформа за лоялни клиенти („Оpen“ rewards platform) – дава на търговците възможност да таргетират по-прецизно предложенията си съобразно профила на потребителите си и да им предоставят cash-back бонуси в отговор на тяхната лоялност.

• Цифров портфейл V.me - V.me позволява на потребителите и търговците да се възползват от сигурни и удобни онлайн плащания. Портфейлът позволява на потребителите да съхраняват всички свои разплащателни карти на едно виртуално място.

„Въвеждането на интегрирани платежни решения от страна на Visa Европа не означава, че пластмасовите карти ще изчезнат. Те се използват от повече от 50 години и ще продължат да се използват, но вече преминават на следващо ниво – предлагат възможност за безконтактни плащания”, каза Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България.

До момента в Европа са издадени 42 милиона безконтактни кредитни, дебитни и предплатени Visa payWave карти от 81 банки. Търговците разполагат с повече от 390 хиляди безконтактни терминала. Услугата се предлага на 15 европейски пазара, включително и в България. Пионери в мобилните безконтактни плащания са Великобритания и Полша, следвани от Чехия.

Успехът на „Бъдещето на разплащанията” се основава на отношенията на сътрудничество с компании от различни сектори. Visa Европа е изградила широка мрежа от партньорства, благодарение на които успява да развива и предоставя иновативни услуги. Мобилните плащания например се осъществяват на базата на сътрудничество с телекомуникационните оператори и производителите на мобилни устройства. По този начин Visa Европа създава отворена екосистема, която й позволява адекватно да отговори на потребителските нужди. Като резултат от работата в тази посока компанията очаква до 2020 г. половината от плащанията в мрежата й да се извършат с мобилни устройства.

Друго ключово партньорство е това с Олимпийските и Параолимпийските игри. Visa има съществена роля в игрите, като компанията е била спонсор на този форум през последните 26 години. На всички Олимпийски и Параолимпийски игри Visa създава и управлява цялостната платежна инфраструктура и мрежа на всички локации, част от игрите. Тази година за първи път мрежата от точки за продажба на територията на Олимпийските съоръжения включваше повече от 3000 безконтактни терминала. Чрез партньорствата си със Samsung и Lloyds TSB, по време на игрите Visa демонстрира как работят мобилните плащания.

За Visa Eвропа
В Европа има над 460 милиона дебитни, кредитни и карти за бизнеса Visa. За 12-те месеца до края на юни 2012 г. тези карти са използвани за извършването на покупки и за тегленето на пари в брой на стойност над 1,8 трилиона евро. Общо 14% от потребителския разход, направен на мястото на покупката в Европа, е извършен с карти Visa, а повече от 80% от тази сума е изхарчена с дебитни карти Visa.
Основана през юли 2004 г., Visa Европа е членска организация, собственост на и функционираща чрез своите европейски банки членове. Visa Европа е независима от Visa Inc. и притежава изключителен, неотменим и постоянен лиценз за Европа. Двете компании работят заедно, за да осигурят глобална взаимна свързаност. Като силно ангажирана европейска платежна система, Visa Европа е в състояние да отговаря бързо на специфичните пазарни нужди на европейските банки и техните клиенти - картодържатели и търговци на дребно. Тя работи за осъществяване целта на Европейската комисия да създаде истински вътрешен пазар за плащания.
Visa се радва на ненадминат брой точки за разплащане по цял свят. В допълнение към това Visa/PLUS е една от най-големите глобални мрежи за банкомати, които предлагат достъп до пари в брой в местна валута в над 200 страни.
За повече информация: www.visabg.com / www.visaeurope.com

За Контакти:

Андреана Станкова
AMI Communications за Visa Европа
02 989 51 15
0892 604 379
andreana.stankova@amic.bg

Източник:
www.amic.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1113