Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Изкуство

Вземи в gLOG
14 Декември 12, 12:35 / Автор: www.festahotels.com
Изложба на Мария и Валери Върбанови събра почитатели на изкуството в хотел Феста София
Събитието „Капчици любов” е част от дългосрочната съвместна инициатива на Феста Хотели и Арт Виза България за представяне на съвременно българско изкуство.
Творби на атрактивните художници Мария и Валери Върбанови бяха изложени в хотел Феста София. Нестандартното събитие, наречено „Капчици любов”, бе организирано по случай едномесечната изложба на двамата автори в хотел Феста София и бе посетено от много артисти, журналисти и представители на бизнеса във вечерта на магическата дата 12.12.2012 г. Гостите имаха възможност да дегустират греяно червено вино от продукцията на „Black Sea Gold, Pomorie”, приготвено по специална рецепта на главния готвач на ресторант Феста София.

Предколедното събитие на Феста Хотели АД и Арт Виза България е част от годишния проект за учредяване на нова сцена за съвременното българско изкуство. Общо 30 изложби на 10 художници ще бъдат представени в рамките на една година. Домакин на събитията ще бъдат шестте хотели на Феста – Феста София, Феста Уинтър Палас, Феста Чамкория, Феста Панорама, Феста Виа Понтика, Феста Поморие Ризорт.

Изложбите ще бъдат симбиоза между различни видове изкуства и ще представят нова визия за комуникация между творците, обещават организаторите от Феста Хотели и Арт Виза България.

„Капчици любов” е четвъртата самостоятелна изложба на Мария и Валери в София. До момента артистичното семейство е реализирало повече от 15 самостоятелни изложби у нас и над 20 в чужбина.

Специален участник в събитието бе модната дизайнерка Алекс Харди, която представи новата си бутикова колекция зима 2012 – 2013 г. За дефилето на моделите акомпанира на живо най-малката и с най-много награди българска пианистка Лидия Драготинова, която бе специален гост на арт вечерта. Особено атрактивна бе новата холистична авторска колекция-приказка с бижута от аметисти на дизайнерката Меги Колева.

Кулминация на емоции и страсти бе пластическият етюд с елементи на танго и фламенко, подготвен специално за вечерта от артистите от НАТФИЗ – Лили Сучева и Стела Томова.

На 22 декември предстоят нови две изложби от проекта Феста Хотели АД и Галерия Арт Виза България. На Боровец авторски изложби ще подредят Румен Статков – в хотел Феста Уинтър Палас и Снежана Стоянова – в хотел Феста Чамкория.

В хотелите на Феста в зимния курорт цяла зима ще работят арт ателиета за изкуство за всички туристи и ценители на изкуството.

За Контакти:

02/ 40 13 674
E-mail: mtoneva@festahotels.com

Източник:
www.festahotels.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.8016