Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Автомобили и горива

Вземи в gLOG
17 Декември 12, 13:57 / Автор: Комуникационна агенция ProWay
ФУЛЧАРДЖЪР България и ЕНЕРДЖИСТА инсталираха първите пет зарядни станции за електромобили в Стара Загора
По време на откриването на зарядните станции бе обявено създаването на Клъстер „Инвеститори в зарядна инфраструктура и електрически превозни средства“, който ще подпомогне развитието на електромобилността в България
Стара Загора, 17.12.2012 г. Първите пет зарядни станции за автомобили на ток бяха инсталирани в Стара Загора. Официалното им откриване се състоя днес на ъгъла на бул. „Руски“ и бул. „Цар Симеон Велики“ в града. Станциите са инсталирани по проект на ФУЛЧАРДЖЪР България и ЕНЕРДЖИСТА, с подкрепата на EVN България и Община Стара Загора.

„Това е крачка към развитието и подкрепата за електромобилността в района“, заяви Весела Шаранкова, изпълнителен директор на ФУЛЧАРДЖЪР България. „Проектът нямаше да се осъществи без подкрепата на местната власт и тясното сътрудничество с Общината и EVN България“, допълни тя.

„Днешният ден е емблематичен за града“, заяви Александрина Денева, управител на ЕНЕРДЖИСТА. „Проектът, който стартираме е за изграждане на 100 зарядни станции на територията на Община Стара Загора в рамките на няколко години“, допълни тя

Петте зарядните станции са разположени на бул. „Цар Симеон Велики“ 94 А, бул. „Митрополит Методи Кусев“ 9, ул. „Княз Борис“ 102, ул. „Цар Иван Шишман“ 52 и на бул. „Руски“ 32.

По време на откриването бе официално обявен и създадения Клъстер „Инвеститори в зарядна инфраструктура и електрически превозни средства“. Неговата основна цел е да подпомога развитието на електромобилността в България и да създаде устойчиво и конкурентоспособно участие на българския бизнес в изграждането на зарядна инфраструктура за електрически превозни средства. Клъстерът ще работи за реализация на стратегически законодателни инициативи на национално и местно ниво за адаптиране на европейските и световни норми и тенденции в областта.

Клъстерът се оглавява от д-р Камен Милков, общински съветник в Русе. Той е и председател на Комисията за зарядна инфраструктура към Общински съвет гр. Русе.

На официалното откриване присъстваха и областният управител Недялко Недялков, Емил Христов, председател на Общински съвет, Йордан Николов, зам.-кмет на Община Стара Загора, Стефан Заманов, член на УС на EVN България Електроснабдяване и Александрина Денева, управител на Енерджиста ООД.

За ФУЛЧАРДЖЪР България АД

ФУЛЧАРДЖЪР България е пионер при въвеждането в експлоатация на мрежи от зарядни станции за електромобили в страната. Компанията е създадена през 2010 година и е част от международната компания FULLCHARGER International, чиято централа е в Париж и оперира в държавите от цяла Южна Европа. ФУЛЧАРДЖЪР България е в тясно партньорство с местните власти, с производителите на автомобили и с доставчиците на енергия, за изграждането на мрежа за успешно развитие на електромобилите и тяхното ефективно използване.


За допълнителна информация:


Диана Чобанова
PR Expert
PRoWay Communications Agency
Mob: + 359 (879) 931 336
E-mail: d.chobanova@proway.bg 

Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1741