Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

18 Декември 12, 08:36 / Автор: Ланком България
Ланком България представи ново решение за по-лесно и ценово достъпно компютъризиране на училищата у нас
Устройството M300 на NComputing позволява на голям брой ученици да работят едновременно с един компютър, спестявайки значителни средства, но без да ги лишава от пълноценната работа с разнообразни приложения
Българският доставчик на мрежово оборудване и компютърна периферия Ланком България представи иновативното устройство M300 на компанията NComputing, предназначено за българските училища. То позволява на учебните заведения да спестят значителни средства и едновременно с това – да предоставят на своите ученици висококачествен достъп до персонален компютър и всички приложения, необходими в учебния процес. Причината е, че с NComputing просто няма нужда всеки потребител да разполага със собствен компютър – достатъчно е да има своето М300 устройство, както и необходимата периферия, свързана към него.

На практика десетки потребители (до 45) могат да споделят един единствен компютър, като при това използват различни приложения – могат да гледат видео, да сърфират в интернет, да правят презентации или да разглеждат такива, да пишат текстове или да решават задачи. По този начин училищата спестяват както от по-ниската цена, в сравнение със закупуването на компютри за всички ученици, така и от липсата на годишни лицензни такси, от цената за поддръжка и за електричество (M300 на NComputing изразходва значително по-малко електроенергия, в сравнение с персонален компютър). Разходите на придобиване на устройствата са със 75% по-ниски, в сравнение със закупуването на персонални компютри, разходите за енергия - с 90%, разходите за компютърна мрежа с 67%, а разходите за поддръжка с до 75%, без тези спестявания да водят до компромис в качеството на изпълнение за потребителите.

Спестява се и от пространство, тъй като устройствата на NComputing са изключително компактни. Освен това те са гъвкави и могат лесно да се пренесат от една класна стая в друга. В добавка са и много по-екологични, не само поради по-ниското енергопотребление, а и поради факта, че значително намаляват обема на електронния боклук в бъдеще. Залагайки на концепцията на NComputing училището не само спестява пари, а и обучава децата да мислят от малки за околната среда и устойчивото развитие.

Моделът M300 осигурява на учениците висококачествена графика и възможности за видео съдържание на цял екран. Той се внедрява, експлоатира и управлява изключително лесно. В повечето случаи една M300 среда отнема само часове за внедряване, а всички хардуерни, софтуерни и протоколни компоненти са проектирани за съвместна и безпроблемна работа и могат да бъдат управлявани както от ИТ специалисти, така и от хора с по-малък технологичен опит. M300, както и останалите устройства на NComputing, са издръжливи, твърди устройства, много подходящи за използване в негостоприемната учебна среда и работят със стандартни операционни системи и приложения. Те използват иновативния NComputing Numo System-on-Chip (SoC) и vSpace Server софтуер. Numo SoC е проектиран специално за клиент-терминали, осигурявайки високонадеждно изпълнение на потребителя със стандартните Windows или Linux версии. vSpace Server софтуерът позволява до 45 потребители да работят в една операционна система и на един хост компютър. Софтуерните приложения работят едновременно и независимо едно от друго на всеки виртуален десктоп и потребителите дори не знаят, че споделят един компютър. M300 е идеален за работа както в класни стаи, компютърни лаборатории, учебни зали и библиотеки, така и в малки предприятия, заведения, хотели и други бизнес сегменти.

Повече за Ланком България

Ланком България ООД (http://www.lancombg.com) е компания за внос, доставка и продажба на едро на висококачествено комуникационно и ИТ оборудване от водещи световни производители. Компанията работи със световни лидери в своите области като TP-Link, Brand-Rex, Motorola, ZyXEL, Kyocera, AEG, Giada и др. Ланком България предлага пълна гама продукти в сферата на локалните мрежи за малки и средни фирми, корпоративни клиенти и домове, кабелните системи, телекомуникациите и интернет услугите, безжичните мрежи, VoIP услугите, Set Up Box и IPTV решенията. Портфолиото на фирмата включва още mini PC решения, виртуални десктоп компютри, комуникационни шкафове и UPS устройства.

Сред клиентите на Ланком България са десетки телекомуникационни и интернет оператори, търговски вериги, корпоративни клиенти, малки и средни фирми от всички големи градове в България. Дългосрочното ни партньорство с нашите клиенти се дължи на комбинацията от висококачествени продукти, надеждни партньори, висококвалифициран собствен екип и силен фокус върху конкретните необходимости на клиентите ни. Ланком България доставя както отделни продукти, така и цялостни решения, съобразявайки се максимално с изискванията на своите клиенти.

За Контакти: + 359 885 90 52 99 

Източник:
http://www.lancombg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4924