Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Предприемачество

03 Януари 13, 12:09 / Автор: LAUNCHub
Остават броени дни за кандидатстване по фонда LAUNCHub
До 6 януари предприемачи от България и региона могат да кандидатстват за финансиране в рамките на 30 000 евро
Предприемачите, които търсят финансиране за своята технологична идея имат все още няколко дни до 6-ти януари 2013 г. да кандидатстват за Акселераторската програма на фонда LAUNCHub и да получат 30 000 евро срещу дялово участие в компанията си.

Кандидатстването се осъществява чрез попълване на онлайн въпросник на сайта на LAUNCHub (www.launchub.com), който засяга основни теми около екипа, потенциала и прогреса на бизнес идеята. След приключване на този процес, кандидатите получават обратна връзка в рамките на две седмици. Пре-селектираните биват интервюирани и ако отговорят на първоначалните изисквания за финансиране биват поканени на т.н. Long Weekend, планиран за началото на февруари. В края на този “дълъг уикенд”, след работа с екипите и т.н. pitching или представяне на тяхната бизнес идея в рамките на няколко минути, Инвестиционния комитет на LAUNCHub избира кои проекти да бъдат финансирани.

Самата Акселераторска програма се очаква да стартира в средата на март 2013 г., а процеса за кандидатстване е отворен за екипи от България и региона с идеи в сферата на Информационните и комуникационни технологии. Освен финансиране, одобрените екипи участват и в менторската програма на LAUNCHub, която цели да осигури по-бърз растеж на компаниите, чрез споделяне на опит и откриване на нови партньорства. При одобрение за Акселераторската програма и постигане на бързи резултати, стартиращите бизнеси могат да получат и последващо финансиране до 200 000 евро.

Досега фондът LAUNCHub е инвестирал в общо 15 компании, 8 от които са получили т.н. Acceleration финансиране от 30 000 евро, а останалите 6 – т.н. SEED финансиране до 200 000 евро. Сред тези компании са Coherent Labs, Imagga, iMediaShare, Ucha.se, Cinematic, Useful at Night, Rankur, StorPool и др.


***

Повече за LAUNCHub Seed & Acceleration фонд:

LAUNCHub (Launch hub) e Seed & Acceleration фонд, подкрепен с менторска програма, който инвестира общо 9 милиона EUR в стартиращи компании, предимно от сектора на информационните и комуникационни технологии, от България и региона.

LAUNCHub си партнира с един от най-успешните акселератори в Европа, Seedcamp, както и с Института за предприемачи на Сиско в България. За международна подкрепа LAUNCHub разчита също и на Mozilla Web FWD и DreamIt Ventures.

Освен инвестиции, LAUNCHub осигурява на екипите и менторска програма, чрез която стартиращите
предприемачи да развият идеите си по-бързо, с помощта на професионални съвети и напътствия от над 200 ментора от България и около 1200 от чужбина.

LAUNCHub управлява 9 милиона по инструмента “Entrepreneurship Acceleration and Seed Financing” по холдинговия фонд JEREMIE. Акселераторската програма на LAUNCHub отваря т.н. прозорци за кандидатстване два - три пъти годишно и фонда селектира около 15 екипа, които кани на т.н. Дълъг уикенд (4 дни). След като се запознава отблизо с предприемачите и ги подготвя да презентират по най-добрия начин пред Инвестиционен комитет, фонда избира около 8-9 от екипите, които получават финансиране от 30 000 евро срещу дялово участие от 8-10%.

По време на следващия “SEED” етап, което е и основния фокус на фонда, LAUNCHub предоставя
последващо финансиране до 200 000 евро.

Повече за Инвестициония комитет на LAUNCHub:

Разширеният Инвестиционен комитет на фонда LAUNCHub се състои от няколко основни типа бизнес специалисти.

Представителите на други акселератори са: Решма Сохони, партньор в “Seedcamp”, Паскал Финет, Директор на програмата на “Mozilla WebFWD”, Пол Брагел, партньор в “i/o Ventures” и Кери Ръп,
Управляващ партньор в “DreamIt Ventures”.
Вторият тип са успешни предприемачи от България, като Светозар Георгиев (съизпълнителен директор на “Телерик”, Елвин Гури (съосновател на ”Джет Файненс” и текущ изпълнителен директор на “Ривърстикс кепитъл”), Антон Титов (съосновател на сайта hotfile), Адел Закут (основател на сайта openbuildings.com и clippings.com), Костадин Йорданов, изпълнителен директор на “Бианор”, Бостян Спетич изпълнителен директор на “Земанта”.

Други ценни членове на комитета са успешни корпоративни лидери и ангели инвеститори като Гати ал Джебури (Изпълнителен директор на LUKOIL Mid East Ltd.), Христо Манов (Вицепрезидент на групата компании на “Avon” за Централна и Източна Европа), Боян Калчев (Изпълнителен директор и финансов директор на бТВ Медия груп, част от CME/Про ТВ), Ивайло Вътев (Изпълнителен директор ”Аурубис”).

Секторът на инвестиционното банкерство е представен от Драган Маноев (Директор на “Lazard”, Сан
Франциско), Иван Димов (бивш Прецедател на Борда на Директорите на Нет Инфо), Мартин Корбмашер (бивш регионален управител на “CSFB Germany”).

Членовете от екипа на LAUNCHub, които също участват в Инвестиционният комитет – Йенс Миелшоф
(председател на фонда “beta plus”), Тодор Брешков и Любен Белов (управляващи партньори в LAUNCHub), Ирина Димитрова (финансов директор във фонда), Светлан Станоев (председател на Института за предприемачи на Сиско в България).

www.launchub.com
www.launchub.com/portfolio
#LAUNCHub

За Контакти: + 359 885 90 52 99 

Източник:
www.launchub.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.492