Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Енергетика

Вземи в gLOG
05 Януари 13, 21:21 / Автор: Пестим енергия ООД
Внедряването на енергоефективни решения е необходимост, коментар от Елица Нанева, Пестим енергия ООД
Все повече специалисти се ориентират към възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) като евтин и природосъобразен начин за производството на енергия.
По-ниски разходи за отопление с електрически инфрачервени отоплителни панели

Сградният сектор е отговорен за около 40% от общото енергийно потребление, а най-голяма част от това потребление е за поддържането на подходящ вътрешен климат чрез отопление, охлаждане и вентилация. Изчислено е, че около една трета от това енергийно потребление може да бъде елиминирано чрез ползването на вече съществуващи иновативни технологии с бързо възвръщане на вложените средства. Този потенциал за спестяване може да бъде постигнат с интегрирано оптимизиране на сградната архитектура, топлинна изолация и различни ефективни ОВК системи – енергоефективни отоплителни и охладителни инсталации; рекуперативни вентилационни системи; системи, позволяващи интегрирането на ВЕИ в сградите; термостати за контрол на температурата в помещението; интелигентни системи за следене ползването на електроенергия и др.

Внедряването на енергоефективни решения е необходимост


Все повече специалисти се ориентират към възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) като евтин и природосъобразен начин за производството на енергия. Същевременно, изключително важно е и използването на тази енергия, без тя да се губи. За тази цел трябва да се оптимизират изолационните показатели на сградите, както и да се търсят начини за оползотворяване на отпадната топлина.
Пестим енергия твърдо заявява позицията си за необходимостта от внедряването на енергоефективни решения. Нашата компания предлага широка гама продукти и услуги в зависимост от конкретния случай. Застъпваме използването на слънчевата енергия, термопомпите, оползотворяване на биомаса (напр. пелетни камини), вентилационните системи с оползотворяване на отпадната топлина и др. Предлагаме икономични инфрачервени ел. радиатори, нанофолиа (подово или стенно инфрачервено ел. отопление), както и термобои.

Отоплителни панели InfraHEAT

Един от най-новите продукти са инфрачервените отоплителни панели InfraHEAT. Този продукт предлага множество предимства: изключително нисък разход на електроенергия, здравословен ефект върху човешкото тяло, красив дизайн (панел-картина), дебелина само 2 см, лесно монтиране на таван или стена, ниска цена. Това, което е особено полезно за крайния потребител е, че при инфрачервеното отопление, лъчите са равномерни, здравословни и екологично чисти. Инфрачервените лъчисти системи работят на принципа на слънцето - равномерно и във всички посоки, като използват инфрачервения спектър, в чийто диапазон излъчва и огромният естествен енергиен източник. Едно лесно решение за подобряване на изолацията е боядиването с термобоя СуперШилд от вътрешна страна на помещенията. Термобоите (т. нар. термокерамични покрития) позволяват 3-4 градуса по-висока контактна температура на обработената повърхност, ограничаваща риска от конденз и мухъл, както и от 8 до 10% намаление на разходите за отопление. Отразяващите фолиа за стъкла и тапети, които започваме да предлагаме, със своя енергоспестяващ ефект също допринасят за намаляване на топлинните загуби.

За Контакти: Пестим енергия ООД

Източник:
http://tech-dom.com/statii.aspx?id=1570

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.232