Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
05 Януари 13, 21:31 / Автор: AMI Communications
LG ПРЕДСТАВЯ НА ПАЗАРА ДЪЛГООЧАКВАНИЯ OLED TV
Компанията навлиза в новата година като пионер в продажбата на OLED телевизори
СОФИЯ, 4 януари 2013 г. - LG Electronics (LG) обяви днес, че започва приемането на предварителни поръчки за дългоочаквания 55-инчов WRGB OLED TV (Модел 55EM9700) телевизор в Южна Корея този месец. Доставките ще започнат през февруари.

Другите пазари, от които революционният LG OLED (Organic Light Emitting Diode) TV може да бъде закупен, ще бъдат оповестени през следващите няколко седмици заедно с цените на устройствата. Информацията идва броени дни преди CES 2013, където първоначалната версия на устройството миналата година беше удостоена с наградата “Best of Show.”

Повече от 1400 търговски партньори на LG в Южна Корея започнаха да приемат поръчки от потребителите, възлизащи на стойност 10 000 щатски долара, от 3 януари 2013г. Доставката им ще стартира в началото на февруари. Като пионер в разработването на ново поколение телевизионни технологии LG са готови за лидерски позиции в OLED сегмента, който се очаква да достигне 7,2 милиона устройства до 2016 г., според агенцията за маркетингови проучвания Dis-playSearch.

„Щастливи сме да съобщим тази новина в началото на годината, защото вярваме, че OLED моделът ще отведе потребителите в изцяло нова ера на домашно забавление,“ каза Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company. „Никога досега от появата на първия телевизор преди 60 години не е имало такова силно реформаторско движение. Когато първият телевозор с висока резолюция беше представен преди 15 години, реакцията на обществото беше „Уау!“, а сега щом потребителите видят нашия тънък OLED TV модел за първи път, те остават без думи. Това е ясен индикатор, че OLED телевизорът е много повече от естествена еволюция на настоящите телевизионни технологии.“

С дебелина едва 4 милиметра и тегло не повече от 10 кг телевизорите на LG OLED TV възпроизвеждат впечаляващи ярки и реалистични цветове благодарение на усъвършенстваната WRGB технология. Уникалната четирицветна система на LG Four-Color Pixel се характеризира с бял подпиксел, който се свързва с традиционните червени, сини и зелени нюанси, за да създаде идеалната цветова комбинация. Изключителната функция на LG Color Refiner допълнително засилва тоналността и пресъздава по-живи и естествени образи, спрямо тази на предходните модели. 55-инчовият OLED TV също предлага добро съотношение на контраста и поддържа оптималното му ниво, без отношение към яркостта и зрителния ъгъл.

Още преди появата си на пазара LG OLED TV вълнуваше потребителите по цялия свят. В допълнение към титлата си Best of Show на CES 2012, влиятелното общество на индустриалните дизайнери в САЩ удостои телевизора с мечтаната награда за идейност IDEA Award. Паралелно с това LG получи европейската награда за постижение в дисплейните технологии - European Display Achievement 2012-2013 Award от Европейската Асоциация за Картина и Звук. Върхова точка в наградите на LG OLED телевизора е корейската награда за дизайн Good Design President Award през октомври.

# # #

За LG Electronics.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. С продажби на стойност 54,3 трилиона корейски вона (49 милиарда щатски долара) през 2011 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. Повече информация можете да намерите на
www.LGnewsroom.com.

За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в сферата на мобилните комуникации и информационните технологии. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. LG се стреми да развива технологии позволяващи конвергенция с други продукти и мобилни компютърни устройства, като същевременно продължава да има водеща роля в областта на мобилните комуникации, отличаващи се със стилен дизайн и смарт технология. Повече информация можете да намерите на
www.lgе.com.

За Контакти:

За повече информация:
Тони Стойкова
AMI Communications за LG Electronics
02/ 989 51 15
0892 256 188
toni.stoykova@amic.bg
www.lge.bg

Източник:
www.amic.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5856