Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

07 Януари 13, 22:11 / Автор: Пощенска банка
Пощенска банка отново е най-добрата банка попечител за чуждестранни и местни клиенти у нас
За трета поредна година Пощенска банка е определена за най-добрата банка у нас в предоставянето на попечителските услуги на чуждестранни и местни институционални клиенти. Признанието се присъжда в ежегодната класация на най-престижното световно списание в областта на попечителските услуги Global Custodian.
Институцията печели признанието за трета поредна година
от престижното световно списание Global Custodian

7 януари 2013 г.

За трета поредна година Пощенска банка е определена за най-добрата банка у нас в предоставянето на попечителските услуги на чуждестранни и местни институционални клиенти. Признанието се присъжда в ежегодната класация на най-престижното световно списание в областта на попечителските услуги Global Custodian.

В проучването на изданието за развиващите се пазари през 2012 г. Пощенска банка получава най-високата числова оценка за предлаганите от нея услуги и в двете категории – 5.90 за „чуждестранни клиенти“ и 6.04 за „местни клиенти“, като през 2012 г. в категория „местни клиенти“ финансовата институция е и единственият „top rated“ участник от България. В допълнение, банката е отново с най-високите числови резултати измежду всички участници.

Пощенска банка е оценена с отличието „best in class“ в 12 от общо 13 подуслуги за чуждестранни клиенти и в 8 от общо 12 подуслуги за местни клиенти. Заслугата за това е на специалистите в управление „Капиталови пазари“ и отдел „Попечителски услуги“ на финансовата институция.

Списанието цитира местни и чуждестранни клиенти на Пощенска банка, които изказват удовлетворение от получените услуги. Местен клиент твърди: „Изключително компетентен екип, осигурява ни отлична комуникация и бързо решение на проблемите”. Списанието отбелязва, че оценката на анкетираните относно технологичното развитие и връзката с клиенти на банката остава отлична. Според цитираните инвеститори „банката е с най-добрите попечителски услуги и трябва да се стреми да запази лидерството си“.

Пощенска банка предлага пълна гама попечителски и депозитарни услуги на местни и чужди институционални клиенти, включително съхранение на клиентски портфейли от ценни книжа и извършване на операции с тях, информационно обслужване и обработване на корпоративни събития, събиране на доходи и извършване на плащания към трети страни, осигуряване спазването на нормативните и други правила, както и отчетна и контролна дейност.
Списание Global Custodian (www.GlobalCustodian.com) е специализирано издание, което отразява услуги с ценни книжа на световния пазар. Изданието предлага анализи и коментари на последните новини и събития в сектора и е известно със своите годишни проучвания, които се приемат като бенчмарк за сектора. В началото на 2013 т. списанието публикува за 24-ти пореден път класация на банките, предоставящи попечителски услуги, базирано на проучване сред клиентите им.

Пощенска банка с правно име „Юробанк И Еф Джи България” АД е член на Юробанк Груп.

Юробанк Груп е европейска банкова организация със 73,6 млрд. евро активи (към първо тримесечие на 2012 г.), която предлага универсално банкиране в осем страни. Юробанк е втората по големина банка в Гърция, с водещи позиции в България, Румъния и Сърбия. Банката предлага ексклузивни решения за управление на активи в Кипър, Люксембург и Лондон и присъства на банковия пазар в Украйна.

Повече информация за Пощенска банка можете да намерите на www.postbank.bg.

Повече информация за Юробанк можете да намерите на www.eurobank.gr.

За Контакти:

Илияна Захариева, началник отдел „Корпоративни комуникации”, Пощенска банка
т. 02/81 66 100, e-mail: IZZaharieva@postbank.bg

Източник:
www.postbank.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.3177