Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

09 Януари 13, 17:32 / Автор: AMI Communications
LG ПОКАЗА ПО-ИНТЕЛИГЕНТНИ ФУНКЦИИ В ЛИНИЯТА ТЕЛЕВИЗОРИ SMART TV НА CES 2013
По-богато потребителско изживяване с усъвършенстваната версия на Magic Remote и по-добри възможности за търсене и споделяне в новата серия телевизори на LG
София, 9 януари 2013 г. – LG Electronics (LG) ще демонстрира новата серия CINEMA 3D Smart TV телевизори на Consumer Electronics Show 2013 (CES) в Лас Вегас. Линията за тази година осигурява опростен достъп до съдържание и по-лесно споделяне на файлове, благодарение на новата версия на дистанционното управление Magic Remote. Богатата гама от модели и размери ще бъде показана на CES, включително впечатляващите 84-инчов Ultra HD и 55-инчовия OLED TV.

Интелигентен контрол: Опростен и интуитивен
Контролът на телевизорите се улеснява от подобрените версии на интерфейса Smart Home и дистанционното управление Magic Remote. Smart Home включва функции като My Interest Cards – специална папка с приложения и съдържание, които осигуряват бърз достъп до предпочитаните новинарски сайтове или прогноза за времето. My Interest Cards може да се настройва според предпочитанията на потребителите.

Дистанционното управление Magic Remote идва с нов дизайн за по-лесна навигация и по-добро взаимодействие с телевизора. Устройството стъпва на добре познатите и харесвани от потребителите възможности за управление чрез посочване, завъртане, жестикулиране и гласови команди. На CES LG ще акцентира върху функцията Voice Mate, която представлява подобрена версия на технологията за гласово управление. Тя позволява едновременно търсене във всички елементи на платформата LG Smart TV – услуги от типа Video-on-demand (VoD), онлайн търсачки, външни устройства и други. Комбинацията Smart Control и Magic Remote дават на потребителите достъп до един напълно нов свят на забавления и комфорт при използването на техния LG Smart TV телевизор.

Интелигентно споделяне
Усъвършенстваната функция SmartShareTM позволява на потребителите да създават огледални образи на съдържание от други устройства на LG Smart TV телевизора посредством различни варианти на свързване, включително WiDi и Miracаst. Моделите за 2013-а осигуряват още по-лесно споделяне с функцията Tag On, която осъществява бърза връзка между две устройства. За да я използват, потребителите трябва просто да задържат смартфона си или друго устройство, поддържащо NFC, до NFC стикера на CINEMA 3D Smart TV телевизора. Линията телевизори за тази година поддържа и LG Cloud, което позволява на потребителите да използват съдържанието, независимо от тяхното местоположение.

Интелигентно търсене в море от информация
Потребителите на Smart TV вече разполагат с още повече съдържание, от което да избират. Но как се осъществява търсенето сред това море от предложения на Vid-eo-on-Demand (VoD) и останалите услуги? LG Smart TV предлага решение на проблема посредством функцията On Now. Услугата за търсене предлага достъп до предпочитаното VoD съдържание. Резултатите се появяват в отделен прозорец със снимка, което значително улеснява избора.

С богат набор от 3D филми и игри потребителите могат да се наслаждават както на международно, така и на местно съдържание и лесно да откриват желаната програма или филм на своя LG CINEMA 3D Smart TV. С нарастващото партньорство с доставчици от цял свят списъкът с програми на LG става все по-атрактивен.

LG CINEMA 3D Smart TV осигурява високо качество на картината благодарение на усъвършенствания си процесор и графична карта. Скоростта на процесора е с около 120 процента по-висока от тази на предходни модели от високия клас. Графичната карта пък обработва картината три пъти по-бързо в сравнение с предходните модели. Това означава, че изображенията са по-чисти и ясни, което е особено важно при игри и гледане на динамични сцени.

Magic Stand и CINEMA SCREEN дизайн
Новите модели на LG идват с минималистичния CINEMA SCREEN дизайн. Рамката на телевизорите е значително намалена за по-добро потапяне в гледаното съдържание. Стойката Magic Stand увеличава ефекта като пресъздава автентичните движения на показваните обекти. Тя позволява и телевизорът да се завърти или наклони в желаната посока. Със своя елегантен и функционален дизайн, телевизорите са идеално допълнение към всеки интериор.

Удобно CINEMA 3D
Моделите на LG CINEMA 3D Smart TV използват технологията Film Patterned Retarder (FPR) за възпроизвеждане на 3D картина. Технологията използва олекотени очила за удобно триизмерно преживяване без размазване на картината.

Екологичен и сигурен
Моделите от серията CINEMA 3D Smart TV спечелиха наградите за иновация CES Innovations Awards за висококачествен хардуер и софтуер. Линията беше отличена с още една награда, този път за природосъобразност. През декември моделът 55LA6900 получи Environmental Product Declaration (EPD) от Underwriters Laboratories Inc. Телевизорът беше отличен за своята енергийна ефективност и еко-качества.
“LG се стреми да осигури най-завладяващото изживяване за потребителите от цял свят”, каза Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Home Enter-tainment Company. “Работим много по подобряването на платформата LG Smart TV. В резултат на това сме уверени, че моделите на 2013 г. ще надхвърлят очакванията и ще акцентират върху нашия принос в развитието на интелигентните телевизори.”


# # #
За LG Electronics.
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) е световен лидер и технологичен иноватор в областта на потребителската електроника, мобилните комуникации и домакинските електроуреди. В компанията работят повече от 93 000 души в над 120 представителства по целия свят. С продажби на стойност 54,3 трилиона корейски вона (49 милиарда щатски долара) през 2011 година, LG Electronics се състои от 4 бизнес подразделения – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance и Air Conditioning and Energy Solutions. LG е един от водещите производители в световен мащаб на телевизори с плосък панел, мобилни устройства, климатици, перални машини и хладилници. Повече информация можете да намерите на www.LGnewsroom.com.


За LG Electronics Mobile Communications Company
LG Electronics Mobile Communications Company е водеща световна компания в сферата на мобилните комуникации и информационните технологии. Със своите авангардни технологии и иновативни възможности за дизайн, LG създава мобилни телефони, които осигуряват оптимално мобилно изживяване на потребителите по целия свят. LG се стреми да развива технологии позволяващи конвергенция с други продукти и мобилни компютърни устройства, като същевременно продължава да има водеща роля в областта на мобилните комуникации, отличаващи се със стилен дизайн и смарт технология. Повече информация можете да намерите на www.lgе.com.

За Контакти:

За повече информация:
Тони Стойкова
AMI Communications за LG Electronics
02/ 989 51 15
0892 256 188
toni.stoykova@amic.bg
www.lge.bg

Източник: www.amic.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1095