Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
10 Януари 13, 16:06 / Автор: CKBB
ASUS представя Transformer AiO PC с подвижен таблет и Qube с Google TV
Windows 8 PC с интегриран Android таблет, устройство за интернет телевизия с гласово търсене, два нови монитора и джобен рутер показва компанията на изложението CES 2013
CES 2013, Лас Вегас, САЩ – На изложението CES 2013 в Лас Вегас ASUS представи Transformer AiO – първия в света Windows 8 персонален компютър със сваляем 18.4-инчов дисплей, който работи като самостоятелен Android таблет. Освен него, на изложението бяха представени и снабденият с Google TV Qube, геймърските монитори PA249Q ProArt и VG248QE, и най-малкият в света рутер - WL-330NUL.

ASUS Transformer AiO — първият в света all-in-one PC със сваляем таблет
Transformer AiO е първият в света All-in-One компютър с подвижен дисплей, който може да служи и като самостоятелен таблет с три режима на ползване. Transformer AiO е пълноценен десктоп персонален компютър с Windows 8, 3-то поколение Intel® Core™ процесор и видео карта NVIDIA® GT 730M за мултитаскинг и забавление. 18.4-инчовият Full HD IPS монитор пресъздава брилянтна картина със 178-градусов зрителен ъгъл, докато аудио технологията ASUS SonicMaster осигурява невероятен звук при възпроизвеждане на музика или филм. 

Когато дисплеят е отделен от станцията, Transformer AiO се превръща в голям таблет с две различни операционни системи. Технологията Wireless Remote Desktop поддържа бърза безжична връзка със станцията за пълен контрол над Windows 8 чрез мултитъч дисплея. Като алтернатива, Transformer AiO може безпроблемно да мине към автономната си операционна система – Android 4.1 с четириядрен NVIDIA® Tegra® 3 процесор, само с натискането на един бутон. Вградената дръжка го прави лесен за пренасяне от стая в стая, а стойката поддържа дисплея в идеалния ъгъл за настолна употреба.

Qube с Google TV – медия стриймър с гласово търсене и сензор за движение
ASUS Qube с Google TV е компактно устройство, базирано на Android, което добавя онлайн богатството във вашия HD телевизор. Базиран на последната Google TV платформа, QUBE с Google TV е първият медия стриймър, снабден със сензор за движение и гласово търсене, както и специален интерфейс, проектиран от ASUS, който спомага за улеснено навигиране сред свалените апликации. Google Play осигурява незабавен достъп до богат избор от развлекателно съдържание, включително филми, телевизионни предавания, приложения и игри. Qube с Google TV поддържа и функцията „кaртина в картината“, както и браузъра Chrome. Сензорът за движение може да бъде използван за игри, докато приемникът може да бъде управляван от приложението Mobile Remote app за Android-базирани смартфони и таблети. Qube с Google TV също включва 50GB пространство в ASUS WebStorage.

PA249Q ProArt и VG248QE Fast Gaming – монитори за работа и забавление
ASUS PA249Q ProArt пресъздава цветовете с безкомпромисна прецизност и е предназначен за потребители, които се нуждаят от професионален клас монитор. 24-инчовият PA249Q ProArt пресъздава картината в 1920 x 1200 резолюция, съотношение 16:10 и IPS технология със 178-градусов зрителен ъгъл. Фабрично калиброван до най-голяма прецизност за тази категория дисплеи (∆E <5), PA249Q ProArt предоставя 6 нива на контрол на цветовете и изключителна репродукция - 99% Adobe RGB, 103% NTSC и 100% sRGB.

Мониторът е снабден с функцията от типа „получаваш това, което виждаш“ ASUS QuickFit Virtual Scale, която показва изображения и документи в реален размер. Чрез 5-степенния навигационен бутон се осъществява лесен достъп до параметрите на дисплея, като пълният наклон, завъртането, оста на въртене и регулирането на височината осигуряват най-доброто положение за гледане. PA249Q също е снабден с четири USB 3.0 порта за връзка до 10 пъти по-бърза от обикновените USB 2.0 устройства. 

24-инчовият ASUS VG248QE е специално проектиран за висококачествен гейминг. Благодарение на своята честота от 144Hz и време за реакция на матрицата от 1ms (GTG), VG248QE притежава способност за поддръжка на по-висока честота на кадрите по време на игра (FPS настройки) от мониторите с честота 120Hz или по-малка, за да представи по-гъвкав образ. VG248QE разполага с 1920 x 1080 Full HD резолюция и 80,000,000:1 ASUS Smart Contrast Ratio за детайлна и чиста картина, дори при мрачна игрова обстановка. ASUS VG248QE поддържа NVIDIA ® 3D Vision ™ 2 технология и разполага с HDMI, DisplayPort и dual-link DVI-D портове. Удобството за потребителя е гарантирано благодарение на възможностите за настройка на наклон, въртене, ос и височина.

WL-330NUL Pocket Router – най-малкият Wi-Fi рутер в света
Pocket Router ASUS WL-330NUL е най-малкият в света, напълно функционален безжичен рутер, проектиран да предостави по най-лесния начин онлайн връзка чрез Wi-Fi, когато сте далеч от домашната или офис мрежа. Малко по-голям от USB флаш устройство и с тегло само 25 грама, WL-330NUL Pocket Router разполага с единичен Ethernet порт за свързване към кабелната мрежа и вграден 802.11b/g/n Wi-Fi за безжична връзка.

Захранван от ноутбук USB порт или чрез директна връзка с електрическата мрежа, WL-330NUL Pocket Router създава собствен защитен hotspot за лесно споделяне и връзка с различни безжични устройства. Устройството може да бъде използвано и за USB Ethernet адаптер за ноутбуци, които нямат вграден Ethernet порт, правейки го перфектен спътник на всеки тънък ултрабук.

Наличност & цена
Продуктите ще бъдат налични на отделни пазари и от лицензирани дистрибутори на ASUS от следните дати. За повече информация, моля, свържете се с местния представител на ASUS.
ASUS Transformer AiO ще бъде пуснат в продажба от първото тримесечие на 2013 г.
ASUS Qube с Google TV ще се продава в САЩ от края на първото тримесечие на 2013 г.
ASUS PA249Q ProArt ще бъде пуснат в продажба от март 2013 г.
ASUS VG248QE ще е наличен от януари 2013 г.
ASUS WL-330NUL Pocket Router ще бъде наличен от февруари 2013 г.

###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12 500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2011 г. са близо 11.9 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.9243