СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

12 Януари 13, 16:47 / Автор: Пощенска банка
Пощенска банка подписа гаранционно споразумение за 36,5 млн. лева по Програма за развитие на селските райони
Пощенска банка подписа гаранционно споразумение с „Национален гаранционен фонд“ ЕАД по Програма за развитие на селските райони. Гаранционното споразумение е с лимит 36,5 милиона лева. Програмата представлява гаранционна схема с до 80% покритие от „Национален гаранционен фонд“ на портфейл от кредити за малки и средни предприятия.
11 януари 2013 г.

Одобрени кандидати по три мерки от Програмата за развитие на селските райони ще получат улеснен достъп до кредитиране от банката при преференциални условия. Така малките и средни предприятия с одобрени проекти по мерки 121 „Модернизиране на земеделските стопанства“, 122 „Подобряване на икономическата стойност на горите“ и 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти“ могат да ползват банкови кредити с гаранция от фонда.

„Осигуряването на ликвидност има жизненоважно значение за малките и средни предприятия, заети в селското и горското стопанство у нас. Практиката ни показва, че малките фирми в този сектор не разполагат с ресурси и търсят финансиране от банките, но изпитват затруднения да предоставят обезпечения за това финансиране. С помощта на гаранционния фонд за селските райони те няма да имат този проблем. Целта ни е да подпомогнем клиентите от сектора в процеса на усвояване на средствата по европейската програма.”, коментира г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.

Финансовата институция ще предоставя облекчени изисквания към бенефициентите по схемата – лихвен процент не по-висок от 7%, ускорена процедура за одобрение, освобождаване от такси и комисиони при разглеждане, одобрение и администриране на кредитите.

Пощенска банка с правно име „Юробанк И Еф Джи България” АД е член на Юробанк Груп.
Юробанк Груп е европейска банкова организация със 73,6 млрд. евро активи (към първо тримесечие на 2012 г.), която предлага универсално банкиране в осем страни. Юробанк е втората по големина банка в Гърция, с водещи позиции в България, Румъния и Сърбия. Банката предлага ексклузивни решения за управление на активи в Кипър, Люксембург и Лондон и присъства на банковия пазар в Украйна.

Повече информация за Пощенска банка можете да намерите на www.postbank.bg.

Повече информация за Юробанк можете да намерите на www.eurobank.gr.

За Контакти:

Илияна Захариева, началник отдел „Корпоративни комуникации”, Пощенска банка,