Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Благотворителност

21 Януари 13, 17:37 / Автор: bgining.com
Заработи първият български сайт за споделено финансиране на бизнес, социални и културни проекти - BGINING
Целта на проекта е да постави фокуса върху предприемчивите и креативни хора в страната
У нас официално заработи първият български сайт за споделено финансиране на бизнес, социални и културни проекти. Той се нарича BGINING (http://bgining.com/) и има за цел да помогне на българските предприемачи, артисти, културни дейци, неправителствени организации или просто активни граждани да се възползват от предимствата на явлението crowdfunding (споделено финансиране). Те могат да публикуват свои проекти в сайта, организирайки кампании за привличане на финансиране, след което в определен срок потребителите на сайта могат да изберат, дали да ги подкрепят с определена сума. По този начин, давайки малки суми, потребителите на сайта могат заедно да съберат сериозни средства, подкрепяйки различни проекти.

Споделеното финансиране позволява на хиляди различни хора по света да подкрепят с малки суми (достигащи дори под един долар) проекти, които им харесват, събирайки по този начин значителни финансови ресурси за тях. Основното предимство на този подход е, че никой от дарителите не губи значима сума, както и че всеки може да подкрепи онези проекти, които наистина го впечатляват и му се струват стойностни. Днес най-големите американски crowdfunding сайтове генерират финансиране от стотици милиони долари общо за проектите, кандидатстващи в тях. Много стартиращи предприемачи успяват по този начин да привлекат първоначално финансиране за компаниите си, а артисти и дейци от неправителствения сектор – да подкрепят своите творчески проекти или социално – значими кампании.

„Целта ни е да поставим в центъра на вниманието активните и креативни хора от България, младите предприемачи, артистите и обществените дейци, които се стремят, да създадат нещо ново, да променят света около себе си и да решават проблемите на обществото ни. Основната цел на нашия екип е да помогнем именно на тях, а в добавка – бихме искали да създадем една нова култура на дарителство в България, давайки възможност на всеки обикновен човек, да се почувства пълноценен участник в големи и значими проекти“ - заяви Иван Георгиев, президент на Бгининг ООД – фирмата, развиваща проекта - „Български предприемачи и до сега са кандидатствали в популярни глобални платформи за споделено финансиране, но ние сме убедени, че един сайт, съобразен изцяло със спецификата на пазара у нас, има своето място и може само да ги улесни в постигането на целта им.“

„BGINING има за цел да запълни една празнина в сферата на рисковото финансиране, която съществува в България. Въпреки появата на първите фондове за дялови инвестиции в стартъпи през миналата година, все още възможностите за младите предприемачи, да си осигурят първоначален капитал за своите проекти, са ограничени. А именно малките предприемачи са тези, които създават работни места, генерират иновации и икономически растеж и успешното им развитие е ключово за всяка една икономика. Надяваме се това, което правим, да спомогне в този процес“ - обясни Марио Николов, главен изпълнителен директор на Бгининг ООД.

Проектите, кандидатстващи в BGINING, ще могат да набират средства както безвъзмездно, така и срещу предоставяне на различни подаръци и награди за дарителите или дори – предлагайки им миноритарни дялове от компанията си. BGINING от своя страна ще получава от проектите единствено процент от набраните средства, ако поставената цел е изпълнена. Сайтът е особено подходящ за стартиращи фирми, артисти и организатори на културни прояви (фестивали, концерти, турнета), за нескалируеми бизнеси, които трудно биха привлекли рисково финансиране, за продажба на фирмени дялове и за всички останали граждани или юридически лица, които имат желание да съберат средства за своя инициатива или разработката на продукт. Освен българската версия на BGINING, която ще бъде насочена към обществото у нас, сайтът ще има и англоезична. Тя ще позволи както на български, така и на чуждестранни проекти да привличат финансиране от целия свят.

За Контакти: + 359 885 90 52 99 

Източник:
http://bgining.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5275