Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Предприемачество

Вземи в gLOG
22 Януари 13, 12:05 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Български предприемачи получиха съвети за бизнес развитие по време на семинар в Словения
В семинара „Как да пробием бързо на пазара и да ускорим растежа на компанията си” участваха над 200 мениджъри, инвеститори и ментори
22 януари 2013 г., София Български предприемачи участваха активно в семинар за обмяна на идеи за ускоряване растежа на бизнеса, който се проведе от 14 до 16 януари 2013 г. в Любляна, Словения. Заедно със словенските си колеги те се запознаха с успешни практики за ефективно стартиране на собствен бизнес и бърз пробив на пазара. 

В семинара „Как да пробием бързо на пазара и да ускорим растежа на компанията си” участваха над 200 мениджъри, инвеститори и ментори, които имаха възможостта да чуят вдъхновяващата лекция на американския предприемач Джеф Хофман. Той ги мотивира с думите, че „няма срам в провала, а само в това да не се опитваш“. Според него тайната на успеха е в поемането на рискове и усилената работа, която изисква всеотдайност и страст.

По време на семинара се проведе дискусия, в която всеки участник сподели идеите и опита си за това какво е необходимо, за да бъде една компания успешна. Българските предприемачи получиха индивидуани съвети за развитие в тяхната пазарна ниша в България и чужбина. „Присъствието на семинара беше изключително полезно за мен и за развитието на бизнес идеите ми в посока към словенския пазар“, споделя впечатленията си Симеон Софрониев, мениджър “Бизнес развитие” в WebVanity. „Екипът на CEED предразположи всички да отключат предприемаческия дух в себе си и да направят един невероятен нетуъркинг за обмяна на идеи“, допълва той.

Български предприемачи имаха възможността да покажат своите добри презентационни умения, като представят компанията си пред инвеститорите Джеф Хофман, Саймън Девоншяър (управител във Wayra), Оливър Хол (генерален изпълнителен директор на SpeedInvest Gmbh & Co KG) и Юре Микуч (основател на RSG Capital). Участниците получиха обратна връзка за своите презентации и научиха как умело да грабват вниманието на публиката и как да печелят подкрепата на инвеститорите. „За мен много полезно беше да си "сверя часовника" и с хората, които презентираха идеите си. От 10 предварително избрани предприемачa, петима се справиха много добре, а един от тях успя само за минута да грабне вниманието на Джеф Хофман и да го спечели за ментор“, коментира презентационните умения на участниците Мартин Линков, основател на Сенсика.

Срещата се организира от Център за предприемачество и управленско развитие – България (CEED България) в партньорство с Zavod mreža podjetništva – CEED Словения по проект „Иновативни знания без граници”.

За проект „Иновативни знания без граници” - BG051РО001-7.0.01-0123-С0001
Проектът се изпълнява по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” на МТСП, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001-7.0.01 „БЕЗ ГРАНИЦИ – КОМПОНЕНТ 1” и се финансира то Европейския социален фонд и Република България. Проектът се реализира в рамките на 12 месеца, а основната му цел е да повиши капацитета и да насърчи предприемаческия потенциал на малкия и среден бизнес в България. В рамките на проекта ще се проведат и три срещи в България.

За допълнителна информация:
Диана Чобанова
PR Expert
PRoWay Communications Agency
Mob: + 359 (879) 931 336
E-mail: d.chobanova@proway.bg

„Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Фондация „Център за предприемачество и управленско развитие – България” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Министерство на труда и социалната политика.”

Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.138