Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

24 Януари 13, 11:49 / Автор: Сирма Мобайл
Сирма Мобайл създаде мобилно приложение Sportal.bg за Windows Phone
От разработчика очакват тенденцията за ръст в употребата на Windows Phone устройства да се запази
Българската софтуерна компания Сирма Мобайл, част от Сирма Груп, представи мобилно приложение за един от най-популярните спортни новинарски сайтове в България – Sportal.bg. То е разработено за устройства с мобилната операционна система Windows Phone* и работи под версии 7.5 и 8 на платформата.

Приложението е с интерфейс, характерен за операционната система Windows 8 и е интуитивно и лесно за употреба. То дава възможност на спортните фенове, притежатели на устройства с Windows Phone, да следят последните новини от света на спорта навсякъде и по всяко време – чрез него са достъпни всички основни секции от сайта – футбол, тенис, волейбол, баскетбол и т.н. Освен новини, също така са достъпни и всички резултати на живо, анализи, статистики и класирания. Има и възможност за гледане на видео новини.

„Проучванията в областта показват, че, ръстът в пазарния дял на операционната система Windows Phone беше значителен към края на 2012 г. и очакваме тази тенденция да продължи през следващите месеци. Това е и една от причините Сирма Мобайл да бъде сред първите компании в България, разработващи приложения за тази платформа. Проектите се реализират благодарение на партньорството ни с Nokia и достъпа ни до всички функциите на Windows Phone“ – коментира Момчил Зарев, ръководител на Сирма Мобайл.

Приложението е безплатно и е достъпно на следния адрес:
http://www.windowsphone.com/bg-bg/store/app/sportal-bg/7e868bd8-dce8-4303-a33d-d81511635426

Междувременно Сирма Мобайл пусна и безплатна версия на приложението „СофСпирка“ за потребители на Nokia OVI Store. То дава информация за разписанията и времето за пристигане на следващото превозно средство за над 2300 спирки и над 100 линии от автобусната, трамвайната, метро и тролейбусната мрежа в София: http://store.ovi.com/content/285787

Повече за Сирма Мобайл

Екипът на Сирма Мобайл е специализиран в разработката на мобилни приложения и услуги и има няколкогодишен опит в иновативни сфери като LBS (Location Based Services), NFC (Near Field Communications), както и в разработката на приложения за най-популярните мобилни платформи: iPhone, Android, Windows Phone, Symbian, BlackBerry и Bada. Стремежът на компанията е да се развива като глобален разработчик на услуги с добавена стойност, както и да постави мобилните иновации в услуга на хората, създавайки приложения със съизмерим обществен ефект.

* Windows Phone, Nokia, OVI, iPhone, Android, Symbian, BlackBerry и Bada са запазени марки на съответните компании

За Контакти: +359 885 90 52 99 

Източник: sirmamobile.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1265