Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

24 Януари 13, 11:52 / Автор: Антиподес ООД
2013 г. ще е годината на софтуера за управление на бизнес процесите – BPM (Business Process Management)
Този клас корпоративни системи се налагат като важен фактор за откриване на неефективните процеси в компаниите и тяхното оптимизиране във време на ограничени бюджети
Икономическата рецесия, появата на нови „облачни“ (cloud) технологии и нарастващите регулации в много сектори през последните години изведоха на преден план един нов клас корпоративни софтуерни системи – BPM (Business Process Management – управление на бизнес процесите). Те представляват софтуерни продукти, чрез които се дефинират процесите, протичащи в една компания, включително тяхното визуализиране, управление, анализиране и бъдещо развитие.

Днес този тип решения са в по-добра позиция от всякога. Икономическата среда е изключително динамична и организациите оценяват все по-високо онези технологии, които могат да им помогнат да бъдат по-гъвкави, да дефинират и променят лесно своите бизнес процеси, да отговарят на пазарните флуктуации и на изискванията на появяващите се нови и нови регулации. Очаква се през следващите пет години обемът на този сектор да надмине 5 млрд. щ. долара, като ръстът ще бъде движен основно от навлизането на нови „облачни“ модели за предлагане на BPM решенията, навлизането на версии за мобилни устройства, нови модели на лицензирането им и тяхното по-лесно адаптиране към специфични изисквания на всеки конкретен клиент. Всичко това позволява проекти за внедряване на BPM софтуер да се осъществяват във все повече малки и средни фирми, а решенията от този клас да попадат все по-често в полезрението на ИТ мениджърите.

„Повишеното търсене на BPM системи в трудна икономическа обстановка е естествено. Това е софтуер, който веднага показва слабите места в бизнес процесите на фирмата. Ако имате недостатъчно ефективна дейност или някой отдел забавя работата, това става ясно веднага, благодарение на BPM. В допълнение, той спомага и за подобряване на работата и повишаване на ефективността. Затова и много компании избират да закупят BPM решение в момент, когато бюджетите са ограничени и всяка спестена стотинка е важна“ – обяснява Димитър Гюлев, управител на софтуерната компания Антиподес – създател на BPM решението Antipodes.Cubes. То предлага хибриден подход, при който потребителите получават пълноценна ERP функционалност, съчетана с BPM система. Комбинацията от двете дава цялостен поглед във всеки един момент върху състоянието на фирмата, както и върху процесите, протичащи в нея.

Едно от предимствата при използването на софтуер за управление на бизнес процесите е, че той позволява да се обедини използването на различни функционалности – DMS (Document Management System), WMS (Workflow Management System), EAI (Enterprise Application Integration). Доказано е, че BPM софтуерът може да редуцира времето, необходимо за изпълнението на един процес до 85%, чрез елиминиране на времето между две последователни задачи, пълно автоматизиране на отделните стъпки от процеса, пускане на паралелно изпълнение на задачи и лимитиране на времето за изпълнение на всяка стъпка. BPM системите са от полза за всички участници – мениджърите контролират отделите си по-лесно, служителите имат ясно зададени задължения, а клиентите на компанията получават по-качествено и бързо обслужване.

Повече за Антиподес ООД

Антиподес ООД е български разработчик на бизнес софтуер, основан през 1999 г и наложил се като една от най-успешните ИТ компании в България. Предлага цялостни решения за бизнеса, включително системи от клас BPM (Business Process Management), ERP (Enterprise Resource Planning), CRM (Customer Relationships Management), консултации, поддръжка и други услуги с добавена стойност. Компанията има множество престижни български и международни награди. Нейни клиенти са водещи организации от Европа, Северна Америка и Азия. Повече информация за Антиподес е достъпна на адрес: http://www.antipodes.bg/bg/

За Контакти: + 359 885 90 52 99 

Източник:
http://www.antipodes.bg/bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.8971