Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Енергетика

Вземи в gLOG
25 Януари 13, 14:27 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
НЕ на енергийната окупация! скандираха противниците на АЕЦ „Белене“ на митинг вчера
Иво Инджев и Ваньо Шарков от ИК “Не на измамата Белене”, Емил Мечикян и Анатоли Асенов от ИК „Беля НЕ“, Борислав Сандов от ИК „Зелените алтернативи против АЕЦ“ и Ребека Хармс, съпредседател на Зелената група в Европейския парламент, призоваха гражданите да гласуват с НЕ на референдума тази неделя.
25 януари 2013 г., София Противниците на идеята за построяване на нова ядрена електроцентрала скандираха „НЕ на енергийната окупация!“ по време на митинг пред Паметника на Съветската армия вчера. Иво Инджев и Ваньо Шарков от ИК “Не на измамата Белене”, Емил Мечикян и Анатоли Асенов от ИК „Беля НЕ“, Борислав Сандов от ИК „Зелените алтернативи против АЕЦ“ и Ребека Хармс, съпредседател на Зелената група в Европейския парламент, призоваха гражданите да гласуват с НЕ на референдума тази неделя.

Според Борислав Сандов „Не“ на референдума означава окончателно да сложим точка на АЕЦ „Белене“ и корупционните схеми там“. Нова АЕЦ е зависимост и нова окупация, допълни той.

Иво Инджев от ИК „Не на измамата Белене“ съпостави изграждането на ядрена електроцентрала с издигане на втори паметник на лъжата след този на Съветската армия. Не на енергийната окупация извика и депутатът Ваньо Шарков. Според него бойкотът на ядрения референдум е бойкот на бъдещето на България.

По време на митинга Ребека Хармс изрази съжалението си, че „това старо мислене, което все още се среща в България, много прилича на съветското мислене, че атомната енергетика означава развитие и по-добър живот. „Украйна плаща и до ден днешен висока цена за аварията в Чернобил и такава цена в момента се плаща в Япония с живота и здравето на гражданите на тази страна“, допълни тя. Съпредседателят на „Зелените“ в Европарламента апелира гражданите да бъдат разумни, в неделя да отидат да гласуват и да гласуват с „Не“.

Митингът с надслов „НЕ на енергийната окупация!“ се организира от Инициативен комитет „Зелените алтернативи против АЕЦ“, Инициативен комитет „Беля НЕ“ и Инициативен комитет “Не на измамата Белене”.

Днес от 18:00 часа пред Народното събрание ще се проведе и Молитва за децата на България. Присъстващите ще се помолят да не ги сполети съдбата на децата на Фукушима и Чернобил. Над 100 фенера ще светят в знак на солидарност и молитва.



За медийни запитвания:

Диана Чобанова
PR Expert
PRoWay Communications Agency
Mob: + 359 (879) 931 336
E-mail: d.chobanova@proway.bg 


Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4461