Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
28 Януари 13, 09:11 / Автор: VISA
Разплащанията при търговци с български карти Visa достигат почти един милиард евро
• Разплащанията при търговци с дебитни карти Visa нарастват с 35% и допринасят за общия ръст за периода • Тази година Visa ще представи иновативни продукти на българския пазар
24 януари 2013 г. – Изхарчените средства при търговци с карти Visa, издадени от български финансови институции, нарастват с 27% на годишна база до 906 млн. евро за 12-те месеца до 30 септември 2012 г. Транзкациите, извършени на POS терминали, се увеличават с 33,4% и достигат 23 милиона броя по данни на компанията, която днес обявява своите годишни резултати за България за финансовата 2012 г.

Постигнатият ръст се дължи на все по-активната употреба на дебитни карти. Обемът на разплащанията с дебитни карти, издадени в България, нараства с 35% годишно, достигайки сумата от 580 млн. евро, докато броят на POS транзакциите с дебитни карти се покачва с 38% до 16,7 млн. Картите, издадени от българските членове на Visa Европа, са общо 3,27 млн., с 6,58% повече от предходната година. Средната стойност на една покупка пада с 4,6% до 39,4 евро.

Общият обем на средствата, изхарчени с карти Visa, издадени от български финансови институции, се увеличава с близо 22% до 4,05 млрд. евро. Този оборот е реализиран чрез 63 милиона транзакции, с 21% повече спрямо финансовата 2011 г.

Положителните резултати са в синхрон с доброто представяне на Visa в цяла Европа. Средствата, похарчени с дебитни карти Visa в търговската мрежа в Европа, за първи път надвишават 1 трилион евро, като бележат ръст от 8,8% на годишна база. Въпреки предизвикателната икономическа ситуация картодържателите на Visa са изхарчили общо 1,3 трилиона евро в търговски обекти, с 8,0% повече. Тези постижения се обуславят от 16%-ния ръст в електронната търговия - най-бързо развиващото се направление в бизнеса на Visa Европа. Онлайн разплащанията с карти Visa в Европа за първи път надхвърлят 200 млрд. евро (достигат 202 млрд. евро) и съставляват повече от 20% от обработените транзакции на компанията. Едно на всеки 6,75 евро, похарчени в Европа, е с карта Visa, спрямо едно на всеки 8 евро през 2010 г. и едно на всеки 18 евро през 2000 г.

Като членска организация Visa Европа следва бизнес модел на големи обеми и ниски разходи. Основната й цел е да обслужва своите членове. За втора поредна година приходите на Visa Европа надхвърлят 1 млрд. евро (1,11 млрд. евро) и компанията отчита излишък преди данъци от 260 млн. евро. Тази сума ще бъде реинвестирана в развитие дейността на Visa Европа, в подобряване на капиталовата база и финансовите резерви.
За последните шест години Visa Европа инвестира повече от 1 млрд. евро в технологии и инфраструктура, като по този начин изгражда силна и сигурна европейска платежна система, която да предостави ново поколение технологии за разплащане. Компанията продължава да предоставя на потребители и малки и големи търговци напълно сигурни транзакции, като съотношението на измамите спрямо извършените транзакции се запазва ниско за втора поредна година (0,04% за цяла Европа).

През настоящата 2013 г. Visa ще започне да предоставя услугата си V.me, първият интегриран дигитален портфейл на компанията, във Великобритания, Франция и Испания. Visa Европа прогнозира, че до 2020 г. една трета от европейските потребители ще използват портфейла V.me.
През 2013 г. Visa ще предложи иновативни услуги, част от платформата й „Бъдещето на разплащанията“, и на картодържателите в България. Компанията ще въведе плащанията от човек на човек (P2P payments), които позволяват на притежателите на карти Visa да изпращат пари до всяка точка на света лесно, бързо и сигурно, директно от своя смартфон. За целта е нужно да знаят единствено мобилния номер или номера на Visa картата на получателя на превода. Услугата позволява на членовете на Visa да генерират допълнителни разплащания, като се възползват от положителния опит на потебителите при използването на мобилни устройства.

Друга иновация, която ще се появи у нас, е картата Visa CodeSure - новаторски продукт, който гарантира сигурността на картодържателите в онлайн пространството. Visa CodeSure има азбучно-цифров дисплей, клавиатура с 12 бутона и вградена батерия, които допълнително намаляват риска от онлайн измами.

През 2013 г. безконтактните разплащания с карти и мобилни устройства ще продължат да печелят популярност. Безконтактните транзакции отбелязват четирикратен ръст през 2012 г. и Visa Европа очаква да повтори този успех през 2013 г. Тази година Visa очаква все по-широко навлизане на мобилните безконтактни разплащания сред потребителите, както и постоянно нарастване броя на смартфоните, сертифицирани от Visa да осъществяват безконтактни разплащания.

Питър Айлиф, главен изпълнителен директор на Visa Европа:
„Visa Europe отбеляза ръст през последната година въпреки трудната икономическа ситуация, което е доказателство за устойчивостта на нашия бизнес.

Разплащанията с дебитни карти, които съставляват близо 80% от всички картови разплащания с Visa, продължават да бележат силен ръст, а електронната търговия се превръща в най-динамичния сегмент от нашия бизнес, който очакваме да продължи да се развива активно с узряването на пазара.

Инвестициите ни в технологии и сигурност водят до отлични резултати – не само способност да обработваме 100% от плащанията в мрежата ни и рекордно ниски нива на измами през 2012 г., но и възможност да демонстрираме мобилните безконтактни разплащания по време на Олимпийските игри в Лондон. Това вложение ще допринесе за популяризирането на иновативните технологии за разплащане през 2013 г.
С все по-активната употреба на мобилни устройства приоритет на Visa Европа през 2013 г. е предоставянето на по-бързи и по-сигурни начини за мобилно разплащане.

Последните шест години бяха посветени на подготовката и изграждането на европейската платежна инфраструктура в подкрепа на европейската търговия и внедряването на нови технологии за разплащане. През тази година ще предложим на потребителите възможност да извършват мобилни безконтактни разплащания и ще позволим на голям брой хора да използват дигитални портфейли.

Потребителите и търговците знаят, че новите технологии на Visa са надеждни, сигурни и устойчиви. Именно комбинацията от иновации и стабилна инфраструктура ще задържи Visa на челна позиция в сферата на технологиите за разплащане в Европа.“

За Visa Европа

Visa Европа е компания за технологични разплащания, собственост и функционираща чрез своите банки-членове и други доставчици на услуги за разплащания от 36 държави в цяла Европа.

Visa Европа използва последните иновативти технологии, за да създаде услуги и инфраструктура, които да позволяват на милиони европейски потребители, бизнес организации и правителства да осъществяват електронни разплащания. Visa Европа не е компания за кредитни карти, близо 80% от разплащанията в мрежата й се осъществяват с дебитни карти. Нейните членове са отговорни за издаването на картите, привличането на нови търговци и определянето на таксите, които ползвателите на услугите заплащат.

Visa Европа следва бизнес модел на големи обеми и ниски разходи. Основната й цел е да обслужва своите членове. Реализираният финансов излишък се реинвестира в дейността на компанията и се използва за натрупване на капиталови резерви. През последните шест години Visa Европа е вложила над един милиард евро в нови технологии и инфраструктура.

От 2004 г. Visa Европа е независима от Visa Inc. и притежава изключителен, неотменим и постоянен лиценз за Европа. Двете компании работят в партньорство, за да гарантират глобалните разплащания с карти Visa. Като силно ангажирана европейска платежна система Visa Европа е в състояние да отговаря бързо на специфичните пазарни нужди на европейските банки и техните клиенти - картодържатели и търговци на дребно. Тя работи за осъществяване целта на Европейската комисия да създаде истински вътрешен пазар за плащания.

За Контакти:

Андреана Станкова
AMI Communications за Visa Europe
02 989 51 15
0892 604 379
andreana.stankova@amic.bg

Източник:
www.visabg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.522