Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Лайфстайл

Вземи в gLOG
28 Януари 13, 15:46 / Автор: United Partners
Изследване, проведено от Pampers Premium Care в сътрудничество с Българската педиатрична асоциация разкри, че 94% от българските майки смятат, че перфектната пелена трябва да осигурява максимална защита от протичане и свобода на движението
Всяка майка иска да предостави на своето дете най-добрата грижа, още от първите му мигове. Но всяка една от тях мисли и чувства нещата индивидуално.
По тази причина Pampers в партньорство с Българската педиатрична асоциация проведе изследване през месец декември 2012-та година, имащо за цел да разбере как майките осигуряват 5-звездна защита за техните мъничета.

Общо около 700 майки сподеиха как се грижат за своите бебчета, извеждайки като най-важни фактори здравето, личностното развитие и образованието на малчуганите.

70% от майките търсят мнението на експерти в грижата за децата, подчертавайки и важността на съветите, давани от близки и приятели. Освен това майките споделят, че водят своето бебче на доктор винаги когато се налага. Така, половината от запитаните отговарят, че водят детето си на лекар всеки месец, докато другата половина заявява, че търсят медицинска помощ още в първия момент, в който детето им покаже признаци на заболяване.

Изборът на пелена е още един проблем, засегнат от изследването, посочвайки, че всички майки имат различно мнение относно защитата от влага на чувствителната бебешка кожа. Около 94% от майките заявяват, че избират продукти, които предоставят на техните бебета максимална защита срещу влажност, но също така предоставят свобода на движението, позволявайки му да преоткрива света ежедневно.

"Съвременните пелени осигуряват спокойствие и улеснение на родителите както и перфектна защита за малките бебета. В сравнение с останалите пелени, Pampers Premium Care съчетават предимствата на максимална защита и комфорт за бебешката кожа , нисък риск от локални реакции и чудесен комфорт и свобода на движение на бебето - това е всичко от което се нуждаем от една пелена.", споделя д-р Рада Маркова, педиатър.

Относно образованието, майките посочват, че сред най-важните ценности, които искат да предадат на своите деца са честност, искреност, почтеност и самоотверженост.

Димитрина Проданова, детски психолог, заявява: “За да израстне едно дете емоционално здраво, е важно да го научат на толерантност спрямо различията на околните, защото те ще съпътстват живота му. То трябва да е способно да вижда и преживява чуждата болка, без да наранява себе си. Да стимулираме отворения му любознателен ум да експериментира и да не се страхува от провал, защото никой не е успял, ако не си е дал шанс да греши. И когато научи всичко това, то ще приеме себе си и ще е способно да отстоява позициите си, така че един ден ще се гордеем с него.”

84% от майките, участвали в проучването, посочват, че най-важният фактор за отглеждането на щастливо бебе е грижата и защитата, но също така и постоянната и безусловна любов от родителите. За 93% от тях здравословното и хармонично развитие на бебето се базира на близка връзка с родителите, която кара детето да се чувства уверено в изучването на света.

93% от майките сочат, че родителите и семейството имат най-силно влияние в оформянето на характера на детето още от най-ранна възраст.

“В тази толкова ранна фаза от детското развитие, детето не би оцеляло без постоянните грижи и любов на своите родители. Чрез тях то изгражда сигурна привързаност и това е най-силната емоционална връзка, която ще бъде основополагаща за всички връзки, които то ще формира в целия си живот. Без нежността и предвидимостта на майката, без емоционалността и провокацията към по-активни игри на бащата, детето би загубило цял един свят” , добавя Димитрина Проданова.

Изследването се проведе във фейсбук страницата „Светът на мама” в периода 12.12.2012г – 06.01.2013г. и беше попълнено от около 700 майки.

Относно Pampers Premium Care
Снабдени с Dry Max технология, Pampers Premium Care представляват най-тънките, супер абсорбиращи пелени на Pampers. 20% по-тънки и още по-комфортни, пелените Pampers Premium Care осигуряват до 12 часа защита от влага. В допълнение, всички размери пелени Pampers Premium Care предлагат супер разтегателна система за перфектно прилягане, предоставяйки на бебето свобода на движението и защита от влажност. Ултра защитата за кожата сега се изразява във външното покритие на пелените, което позволява на кожата да диша, а специалният слой от алое вера има овлажняващ и защитаващ ефект (за размерите от 1 до 5), както уникална абсорбация на седалището (за размерите от 1 до 3). Комфортът на бебето е изключително важен за Pampers, затова материалът, използван за пелените Pampers Premium Care е мек като памук, а външният слой сега е още по-мек, предоставяйки нежна защита на зоната около пелената.

Българската педиатрична асоциация препоръчва марката Pampers, предоставяща 5-звездна защита за най-взискателната кожа на света – тази на обичаните ни бебчета. С пелените Pampers Premium Care кожата на Вашето бебче ще бъде винаги суха, чиста, хидратирана и здрава. За да може то да се наслаждава и преоткрива света всеки ден.

Относно Българската педиатрична асоциация
Българската педиатрична асоциация е доброволно професионално сдружение с нестопанска цел. Основните цели на асоциацията са развитие на педиатричната наука и практика в страната, повишаване на професионалната квалификация на педиатрите и лекарите, обслужващи пациенти на възраст от 0 до навършване на 18-годишна възраст, обобщаване и популяризиране на постиженията в педиатричната наука и практика.

За Контакти: United Parnters

Източник:
www.united-partners.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.6197