Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Земеделие

Вземи в gLOG
29 Януари 13, 11:13 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Регионален форум „Фермата“ запозна производителите в Стара Загора с възможностите за развитие на земеделския бизнес
Земеделски производители от областите Стара Загора, Пловдив, Ямбол, Сливен и Бургас участваха в първия по рода си регионален бизнес форум "Фермата"
29 януари 2013 г., София Земеделски производители от областите Стара Загора, Пловдив, Ямбол, Сливен и Бургас участваха в първия по рода си регионален бизнес форум "Фермата" в края на миналата седмица в гр. Стара Загора. Форумът беше организиран от списание ENTERPRISE и акцентира върху успешните практики в селскостопанския сектор.

Земеделският производител Красимир Кумчев, управител на "Агропродукт Груп", разказа пред участниците във форума три успешни истории от своята практика, за да ги мотивира със своя девиз "Никога не се отказвай!". Той обърна внимание и на темата за застраховането в земеделския сектор и представи американския модел, който се основава на застраховане на дохода на производителите.

Зърнопроизводителят Цветан Берберов сподели своите добри бизнес практики при интегрираното земеделие, което е бъдещето на модерното земеделско производство. Той наблегна на спефификата на храненето и торенето на растенията. Личният му опит сочи, че тези агротехнически мероприятия влияят с до 50% върху добива от земеделската продукция.

В дискусионния панел на тема "Финансиране на бизнеса в региона", Веселин Попов, регионален мениджър „Продажби“ в Банка ДСК, представи възможностите за подкрепа на земеделските производители. Той подчерта, че ДСК е един от партньорите на наскоро стартиралия Национален гаранционен фонд, който финансира проекти, одобрени от ДФ Земеделие по мерки 121, 122 и 123 от Програмата за развитие на селските райони. 

Силвия Руссо, земеделски производител и регионален координатор на Асоциацията на земеделските производители в България /АЗПБ/ за Пловдивска и Пазарджишка област, коментира избора на финансов партньор за реализация на земеделските инвестиционни проекти и необходимостта от оборотни средства за успешно реализиране на бизнес плановете.

Промените, които предстоят при субсидирането на земеделието и по Програмата за развитие на селските райони в следващия програмен период 2014-2020 г., представиха експертите от Министерство на земеделието и храните (МЗХ) Десислава Кърчанова и Венислава Бояджиева. В контекста на току-що гласуваните поправки в регламентите на ЕК от страна на евродепутатите от Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент, експертите запознаха участниците с българската позиция за Общата селскостопанска политика на ЕС след 2013 година.

Миистерството на финансите ще предостави ресурс в размер на 849 млн. лева за изплащане на субсидиите на земеделските производители и още 28 млн. лева за втори транш от подпомагането на животновъдите до края на месец януари 2013 г. Това съобщи Вергиния Герджикова, временно изпълняващ длъжността директор на Областна дирекция на ДФ Земеделие. Тя обърна внимание и на обявената от Министерството на земеделието и храните процедура за проверка на данните в допустимия за подпомагане специализиран слой, който при несъответствие може да бъде обжалван след 14 февруари. Информация за това всеки бенефициент може да открие на сайта на МЗХ и да направи справка чрез електронната система на ДФЗ или в областните дирекции на Разплащателната агенция.

Бизнес форум „Фермата“ - Стара Загора постави началото на поредица от регионални събития за успешни практики в земеделския сектор. Те целят да информират малките и средни селскостопански производители за възможностите за инвестиции и развитие на собствен бизнес. 

Бизнес форум „Фермата“ се проведе с подкрепата на Банка ДСК и Фермер 2000, в партньорство с Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ).

Медийни партньори на форума: списание „Агрозона" http://agrozona.bg/ www.fermer.bg www.tractor.bg www.selo.bg www.bager.bg

За Списание ENTERPRISE
ENTERPRISE е B2B печатно издание за практики от бизнеса и ERP, с контролирана дистрибуция и разспространение. ENTERPRISE достига до мениджърите, като говори на техния език и от тяхната гледна точка. Кратко, ясно и точно, първата по рода си бизнес медия в България се насочва изключително към практическите проблеми в управлението на съвременните компании. ENTERPRISE формулира и анализира най-важните явления в българската бизнес реалност – от гледна точка на управление и технологии. Екипът на ENTERPRISE организира Бизнес форумите MySuccess.bg и традиционна CRM конференция.

За допълнителна информация:


Надя Гогова
Списание "Enterprise"
тел. 02/983 5889
моб. +359 894 426 239
E-mail: nadya@enterprise.bg
web: www.enterprise.bgЗа медийни запитвания:

Стоян А. Стоянов
PR Director
PRoWay Communications Agency
Моб. тел.: + 359 (879) 646 648
+ 359 (888) 889 811
E-mail: stoyanov@proway.bg

Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1137