Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
05 Февруари 13, 14:51 / Автор: CKBB
ASUS пусна лимитирана серия от новата видео карта ROG ARES II с ново хибридно охлаждане
Новата карта пристига с два графични ускорителя HD 7970 GHz Edition, 6GB GDDR5 и комбинация между водно и въздушно охлаждане
ASUS ROG представи най-бързата и мощна видео карта в лимитирана серия, наречена ARES II. Тя разполага с два графични ускорителя HD 7970 GHz Edition и 6GB GDDR5 памет, които осигуряват плавен гейминг, а изключително ефективното разсейване на топлината става благодарение на новата хибридна термична архитектура, включваща водно и въздушно охлаждане. ARES II се побира в пространство от само 2 слота височина и е снабдена с технологиите ASUS DIGI+ VRM и Super Alloy Power за по-голяма стабилност и дълъг живот, докато ROG Edition GPU Tweak дава улеснен достъп до функциите за овърклок и тунинг, добавяйки допълнителна мощност на ARES II.

Продължение на завета на ARES като колекционерски хардуер за ентусиасти
Стартирала през лятото на 2010 г., серията ROG ARES веднага се превърна в стандарт за графична мощност и търсен продукт от хардуерните ентусиасти и колекционери. ARES II също дебютира в лимитирана серия със само 1000 бройки и пристига в специална ROG кутия и гравиран сериен номер, което допълва колекционерската й стойност.

Ненадминати възможности за гейминг
Двата графични ускорителя осигуряват на ARES II титлата за най-бърза видео карта на пазара. Нейните 6GB GDDR5 памет означават висок framerate при всяка съществуваща игра или предстояща да излезе в близкото бъдеще. ARES II представлява върха на 28-нанометровото поколение от гледна точка на графичната обработка и с лекота може да поеме натоварването на всяка игра, без да изпитва затруднения. Голямата оперативна памет пък е от полза при резолюции над 1080p, като WQHD или 2560 x 1440 и 2560 x 1600.

Ново хибридно охлаждане максимизира производителността
ARES II пристига с нова охлаждаща система, включваща водно и въздушно извеждане на топлината. Хибридният дизайн предлага 120-милиметров фан блок, който лесно пасва на различни PC кутии. Вентилаторът охлажда затворената водна система посредством тръба, която обхваща и двата графични ускорителя. Самата карта има 80-милиметров защитен от прах вентилатор, който доставя допълнително охлаждане на компонентите, свързани с паметта и захранването, и предпазва от натрупване на прахови частици. Новият дизайн осигурява стабилност дори при максимално натоварване и до 31∘C по-ниска работна температура при 13% по-добро представяне спрямо референтната GTX 690. Хибридното охлаждане спестява на потребителите нуждата от закупуването и инсталирането на допълнителен хардуер, което може да се окаже скъпо и рисковано начинание. ARES II се побира в пространство от 2 слота височина, правейки я достъпна за повечето кутии на пазара. Освен това тънката й конструкция оставя още един свободен слот на дънната платка.

DIGI+ VRM, Super Alloy Power и GPU Tweak затвърждават графичната мощ
Изключителната технология на ASUS за дигитално регулиране на напрежението DIGI + VRM предоставя по-прецизно подаване на мощност към картата за по-голяма стабилност и възможност за овърклок. 20-фазната Super Alloy Power архитектура, състояща се от изключително здрави кондензатори, дросели с бетонена сърцевина и MOSFET транзистори, е специално проектирана да издържи на големи натоварвания и висока температура. Тези подобрения увеличават стабилността на ARES II и удължават живота й до 2.5 пъти спрямо референтните карти като HD 7970 или GTX 690.

Потребителите могат да променят параметрите на картата, включително скоростта на ядрото и паметта, работата на вентилатора и волтажа, използвайки ROG Edition GPU Tweak екстрата с нейния лесен за управление интерфейс. Чрез него могат да бъдат нагласяни различни профили на работа за различните игри и приложения, докато GPU Tweak работи също като мониторинг програма за диагностика на температурата и нивото на електрическа консумация на ARES II.

 
Спецификации
Model name
ARES2-6GD5
Graphics engine
2 x AMD Radeon™ HD 7970 GHz Edition
System bus
PCI Express 3.0 x 16
Video memory
6GB GDDR5
Boost clock
1100MHz (base clock: 1050MHz)
Memory clock
6600MHz (1650MHz GDDR5)
Memory interface
768-bit (2 x 384-bit)
Maximum DVI resolution
2560 x 1600
Maximum VGA resolution
2048 x 1536
Microsoft Direct3D version
DirectX® 11
I/O
1 x single link DVI / 1 x dual link DVI / 1 x HDMI via adapter/ 4 x native DisplayPort
Bundled accessories
3 x 8-pin power cable / 1 x DVI to HDMI adapter / 1 x extended CrossFireX™ bridge
Minimum recommended
power supply
850W (42A on the 12V rail)
Power
connectors
3 x 8-pin
Dimensions
Card: 11.8” x 5.5” x 1.8”
Fan block: 4.6” x 5.8” x 1.9”
Fan: 4.7” x 4.7” x 1”
Liquid cooling tube length: 13.4”
Спецификациите и характеристиките на продукта могат да се променят без предизвестие. Проверете www.asus.com или rog.asus.comза повече подробности.

 


Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12 500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2011 г. са близо 11.9 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5227