СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

05 Февруари 13, 22:04 / Автор: edesign.bg
Български проект избран за един от 365-те най-добри сайта за 2012 г. в света
Той е избран измежду около 50 милиона уебсайта, създадени през миналата година
Българският уебсайт erekcia.com, създаден от дигиталната агенция eDesign, е включен в най-новото издание на престижната книга „Най-добрите 365 уебсайта по света“ на организацията awwwards.com. Сайтовете, които са се появили в интернет през 2012 г., са около 50 милиона и включването на страница, създадена от българска агенция и насочена към българската аудиторията, сред най-добрите 365 проекта в света е изключително престижно. През миналия април същият уебсайт спечели и една от най-значимите международни награди за уеб дизайн и уеб разработки – FWA (Favorite Website Award), с което eDesign стана първата и единствена за сега българска агенция, печелила престижния приз.

Награденият сайт представлява интерактивен проект, който има за цел да предоставя по забавен и неангажиращ начин информация, свързана с мъжкото сексуално здраве.

Книгата „Най-добрите 365 уебсайта по света“ е най-очакваното годишно издание с ревюта на проекти в сферата на уебдизайна от целия свят. Новото издание събира наистина впечатляващи проекти, реализирани през отминалата година от водещите уеб дизайн студиа по света. Книгата се предлага в ограничен тираж, на висококачествена хартия и включва 197 страници. През тази година тя се предлага в комплект с дигитална книга за тенденциите в уеб и мобилния сектор, в който някои от най-известните предприемачи, разработчици и дизайнери дават своите прогнози за бъдещето на бранша. Самата организация Awwwards, която издава книгата, развива и един от най-известните конкурси за постижения в уеб бранша.

„Екипът ни винаги се е стремял да създава оригинални и ефективни уебсайтове и дигитални решения, като в работния процес залагаме преди всичко на микс от креативен подход, модерни технологии и нестандартни хрумвания. Успехът, който постигнахме със сайта erekcia.com, се дължи именно на смесица от тези фактори, както и на дългогодишния ни опит в изграждането на интернет проекти. Включването на разработения от нас уебсайт сред най-добрите проекти в света е изключително признание за труда на целия екип. Подобни награди ни показват, че посоката, в която се развиваме, е правилна“ - сподели Георги Костов, управляващ съдружник на eDesign.

Повече за eDesign

eDesign (http://edesign.bg) e дигитална агенция от нов тип, предлагаща пълен набор от услуги, свързани с уеб и графичен дизайн, мултимедия, интернет и мобилен маркетинг, с фокус върху онлайн търговията, цялостната визуална идентичност и успешното уеб присъствие на своите клиенти. Тя е основана през 2004 г. и днес е най-награждаваната уеб агенция в България, а проектите й са еталон за качествени и нестандартни интернет решения. Избирана е три пъти за българска „Уеб агенция на годината“ - през 2008 г., 2010 г. и 2012 г., има над 60 награди и повече от 80 номинации в български и международни конкурси, включително и една от най-престижните награди в сектора - FWA (Favorite Website Award). В основата на успеха на eDesign е комбинацията от индивидуален подход, креативни решения, вниманието към детайлите, както и силния фокус върху бизнес ефекта за клиентите на компанията.

За Контакти:+ 359 885 90 52 99