Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

05 Февруари 13, 22:08 / Автор: Содексо
Содексо получи признание на Световния икономически форум в Давос за своята корпоративна социална отговорност
Issy-les-Moulineaux, 4-ти февруари, 2013 – Икономическите и социалните постижения, както и ангажираността по отношение на корпоративната социална отговорност на Содексо бяха признати на Световния икономически форум 2013 в Давос, където й бяха присъдени три отличия: Sector Leader, Gold Class и Sector Mover.
Годишникът за устойчивост 2013 RobecoSAM се счита за най-значимата публикация в света по отношение на корпоративната социална отговорност. Тези три награди признават отличното икономическо и социално представяне на Содексо и екологичните практики на компанията.

Содексо постигна най-високия резултат в своя бизнес сектор - 82% (в сравнение, средният за сектора е 47%), и е единствената компания, която получи отличието Gold Class. Содексо също бе призната за Sector Mover, след като реализира най-голямото подобрение на своите резултати по отношение на корпоративната социална отговорност в сравнение с миналата година. Содексо получи и най-добрата оценка за икономическите и социалните си постижения и бе високо оценена в категорията опазване на околната среда.

От своето основаване, Содексо осъзнава възможността и отговорността да допринесе за икономическото, социалното и екологичното развитие на градовете, регионите и държавите, в които осъществява своята дейност. Компанията развива програмата „За по-добро бъдеще”, с която си поставя конкретни и измерими цели. Програмата обхваща широк кръг от действия и усилия: от намаляване на отпадъците и ефективно използване на енергията до изграждането на огромна глобална верига за доставки.

„Да бъдеш признат за лидер в бизнес сектора си е особено приятно, най-вече за нашата група, която положи значителни усилия във всяка една от тези три области: социална, икономическа и екологична”, заяви Деймиън Верде, член на изпълнителния комитет на Содексо за корпоративна социална отговорност. „За Содексо корпоративната социална отговорност е повече от това, което правим, това е нашата идентичност и нашият ангажимент към клиентите, доставчиците и общностите.”

За създаването на класацията, факторите за корпоративната социална отговорност се претеглят на база конкретните характеристики на бизнес секторите. По-голямата част от общия резултат на Содексо се формира от социалната сфера, което се дължи най-вече на големия брой служители (420,000) и децентрализирания характер на дейността (34,000 клиенти на услуги за управление на обекти в 80 държави). Последното проучване сред служителите, проведено от независима консултантска агенция, което обхваща 130,000 служители, работещи в 60 държави, показва, че 85% посочват Содексо като предпочитан работодател в сравнение с неговите конкуренти. Изследването показва и че ангажираността на служителите се е повишила с 9% през последните четири години.
За повече информация относно ангажиментите на Содексо като работодател посетете: http://onlinereportsfy2012.sodexo.com/better-tomorrow-plan-report/

Методология
Това годишно издание се публикува от RobecoSAM (http://www.robecosam.com), водеща компания в управлението на активи, която е специализирана в областта на инвестирането, и от международната счетоводна фирма KPMG. Всяка година повече от 2,000 компании биват оценени за включването им в годишника, на базата на над 120 финансови, екологични и икономически показатели за оценка на предприятията в осем различни сектора.

За повече информация за RobecoSAM’s Sustainability Yearbook посетете: http://www.robecosam.com/yearbook

RobecoSAM Sector Leader – За всеки сектор, компанията с най-висока оценка получава признанието Sector Leader. За Sector Leader се счита компанията в определения сектор, която е най-добре подготвена да се възползва от възможностите и да управлява рисковете, които произтичат от икономическото, социалното и екологичното развитие.

RobecoSAM Gold Class – Компаниите, чиито резултат е в рамките на 1% отклонение от резултата на всички лидери на секторите, получават Gold Class награда.

RobecoSAM Sector mover – В топ 15% от всички компании, които са постигнали най-голямо подобрение на представянето си в сравнение с миналата година.

За Содексо

Групата Содексо
Основана през 1966 от Пиер Белон, Содексо е световен лидер в предоставянето на услуги, които подобряват качеството на живот, важен фактор за представянето на хората и организациите. Содексо осъществява своята дейност в 80 държави и обслужва 75 милиона потребители всеки ден, благодарение на уникалната комбинация от трите основни дейности, които развива: Услуги за управление на обекти, Услуги за социални придобивки и възнаграждения и Персонални и домашни услуги. Предоставяйки повече от 100 услуги, Содексо осигурява на своите клиенти комплексна оферта, която развива в продължение на повече от 45 години опит: от рецепция, охрана и почистване до кетъринг и управление и поддръжка на съоръжения и оборудване; от ваучери за храна, за подаръци и гъвкави социални придобивки за служителите до предоставянето на домашни грижи и консиерже услуги. Успехът и представянето на Содексо се основават на независимост, стабилност и способността да се развива постоянно и да ангажира своите 420,000 служители по цял свят.

Ключови цифри (към 31 август 2012)

Групата Содексо в световен мащаб:

18.2 милиарда евро в консолидирани приходи
420 000 служители
20-тият по големина работодател в света
80 държави
34,300 обекта
75 милиона потребители, обслужени дневно

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.4341