Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

07 Февруари 13, 08:06 / Автор: Сирма Медия
Сирма Медия представи онлайн платформа за споделяне на тестове между учители
Платформата представлява eлектронна система, която улеснява значително обмена и създаването на тестове, материали и добри образователни практики
Издателството на мултимедийни знания Сирма Медия представи своята онлайн платформа за споделяне на тестове и други полезни материали между учители. Тя се нарича StudyShare и е първия по рода си интернет базиран инструмент за споделяне на знание, достъпен за преподавателите у нас.

Платформата представлява eлектронна система, която улеснява значително обмена и създаването на тестове, материали и добри образователни практики. Нейната цел е учителите да могат по-лесно да обменят помежду си учебно съдържание, като по този начин мултиплицират много по-бързо добрите практики и повишат качеството на образователния процес. Платформата StudyShare е напълно безплатна и е достъпна за всички учители, които използват създадената от Сирма Медия „Класна стая на бъдещето“ в своите часове. До момента тя работи в 17 български училища, сред които са МГ „Д-р Петър Берон“ - гр. Варна, ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ - гр. Ботевград, ЧСОУ „Св. Георги“ - гр. София, 30 СОУ „Братя Миладинови“ - гр. София, СПГЕ „Джон Атанасов” - гр. София, както и две чуждестранни учебни заведения - Българското училище в гр. Никозия, Кипър и Istituto Comprensivo Statale „B.Lorenzi”, с. Фумане, обл. Верона, Италия.

„Бъдещето на образованието минава през отворени онлайн базирани платформи, в които преподавателите да могат по всяко време и от всякъде да създават учебно съдържание, да го споделят лесно и да обогатяват по този начин общия образователен фонд. Създадохме Study Share именно за да улесним този процес и да дадем възможност на учителите по-лесно да споделят своите идеи. Както знаете много често една добра идея води до друга, а тя – до трета и комулативният ефект от споделянето е значително по-голям. Убедени сме, че по този начин много добри идеи ще бъдат запазени и използвани от по-голям брой преподаватели“ - сподели Кичка Минкова, представител на Сирма Медия.

Повече за Сирма Медия

Сирма Медия АД, част от Сирма Груп Холдинг, е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания – енциклопедии, речници, образователни игри, уеб базирани бази знания и инструменти за работа на български език. Дейността на Сирма Медия започва през 2002 г. с издаването на първата електронна Българска енциклопедия „А-Я”, съвместно с Българска академия на науките и Книгоиздателска къща „Труд”. Сирма Медия подкрепя изцяло обучението по природни науки за ученици и студенти в България и от 2010 г. е официален представител на FOURIER SYSTEMS. Друга инициатива на Сирма Медия е изключителната Класна стая на бъдещето, която в момента работи в 20 училища в страната и още няколко в Европа. Основата на класната стая е таблетът Intel Classmate PC, който тепърва навлиза в България. Сирма Медия е и регионална координираща агенция (RTA) на Intel по програмата за обучение на учители Intel Teach.

За Контакти:+ 359 885 90 52 99

Източник:
http://www.sirmamedia.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.1784