Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

08 Февруари 13, 23:45 / Автор: Сирма Медия
Сирма Медия представи концепцията Класна стая на бъдещето в Лондон
Представянето бе част от инициативата Intel Education Allliance, чрез която компанията демонстрира добри образователни практики на свои партньори по целия свят
Илиян Узунов и Милен Йошовски, представители на издателството за мултимедийни знания Сирма Медия, представиха концепцията на компанията „Класна стая на бъдещето“ на щанда на Intel, в рамките на най-голямото изложение за образование и технологии Bett 2013. Представянето бе част от инициативата Intel Education Allliance, чрез която компанията демонстрира добри образователни практики на свои партньори по целия свят.

Българските лектори описаха пред гостите на изложението визията си за бъдещето на образованието и възможностите на информационните и комуникационни технологии да спомогнат за по-ефективен образователен процес. Двамата представиха концепцията на Сирма Медия за Класна стая на бъдещето - ново поколение мобилни компютърни кабинети, базирани на технологични решения на компанията Intel. Концепцията се допълва от мултимедийно образователно съдържание, интерактивните дъски eBeam и портативните лаборатории за природни науки на Fourier systems. Класната стая на бъдещето може да бъде използвана във всяко българско училище, оптимизирайки работата на преподавателите, спестявайки средства на учебното заведение и създавайки много нови възможности за усвояване на нови знания от учениците. До момента платформата е внедрена в над 20 български учебни заведения, както и пилотно в училища в Италия и Кипър.

Повече за Сирма Медия

Сирма Медия АД, част от Сирма Груп Холдинг, е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания – енциклопедии, речници, образователни игри, уеб базирани бази знания и инструменти за работа на български език. Дейността на Сирма Медия започва през 2002 г. с издаването на първата електронна Българска енциклопедия „А-Я”, съвместно с Българска академия на науките и Книгоиздателска къща „Труд”. Сирма Медия подкрепя изцяло обучението по природни науки за ученици и студенти в България и от 2010 г. е официален представител на FOURIER SYSTEMS. Друга инициатива на Сирма Медия е изключителната Класна стая на бъдещето, която в момента работи в 20 училища в страната и още няколко в Европа. Основата на класната стая е таблетът Intel Classmate PC, който тепърва навлиза в България. Сирма Медия е и регионална координираща агенция (RTA) на Intel по програмата за обучение на учители Intel Teach.

За Контакти:+ 359 885 90 52 99

Източник:
http://sirmamedia.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1595