Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Предприемачество

Вземи в gLOG
11 Февруари 13, 12:47 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Български предприемачи се запознаха с успешни бизнес модели за предлагане на продукт с висока стойност
Срещата е част от проект „Иновативни знания без граници“, който предоставя възможности за споделяне на опит между български и словенски предприемачи и ментори.
11 февруари 2013 г., София Български предприемачи получиха практически съвети за успешни бизнес решения по време на семинар „Как да построим своя бизнес модел, така че да предоставим продукт и услуга с висока стойност?“. Семинарът се проведе от 30 януари до 1 февруари 2013 г. в betahaus, София. Срещата е част от проект „Иновативни знания без граници“, който предоставя възможности за споделяне на опит между български и словенски предприемачи и ментори.

Яка Левстек (Jaka Levstek), ментор на срещата, провокира участниците да разгледат моделите в своите компании и да отбележат с какво се различават от конкуренти си в съответната сфера. Предприемачите набелязаха предимствата на своите продукти и услуги спрямо другите, предлагани на пазара, и какво прави тяхната стойност по-голяма.

Участниците разгледаха успешни бизнес модели за предлагане на продукт с висока стойност от регионалната и световната практика. Яка Левстек постави акцент върху модела Канвас, чрез който в няколко стъпки се моделира бизнес подхода при реализиране на нов продукт. В него се съветва внимателно да се сегментират клиентите, да се набележат ключовите ценности на продукта и по какъв начин те помагат на потребителите, да се обърне внимание на избора на иднивидуален подход за всеки клиент, необходимите ресурси за реализирането на продукта и структурирането на разходите.

„В много случаи хората стартират бизнес с идеята, че имат решение за даден проблем, но той не е ясно дефиниран“, сподели Яка Левстек. Той посъветва предприемачите да започнат с ясното определяне на проблема и след това да предложат решение.

Срещата се организира от Център за предприемачество и управленско развитие – България (CEED България) и Zavod mreža podjetništva – CEED Словения по проект „Иновативни знания без граници“. В рамките на проекта бяха реализирани и три срещи в Словения, по време на които български предприемачи се запознаха с бизнеса на словенските си колеги и техните успешни практики. 

За проект „Иновативни знания без граници” - BG051РО001-7.0.01-0123-С0001
Проектът се изпълнява по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” на МТСП, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001-7.0.01 „БЕЗ ГРАНИЦИ – КОМПОНЕНТ 1” и се финансира то Европейския социален фонд и Република България. Проектът се реализира в рамките на 12 месеца, а основната му цел е да повиши капацитета и да насърчи предприемаческия потенциал на малкия и среден бизнес в България.

За допълнителна информация:
Диана Чобанова
PR Expert
PRoWay Communications Agency
Mob: + 359 (879) 931 336
E-mail: d.chobanova@proway.bg

„Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Фондация „Център за предприемачество и управленско развитие – България” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Министерство на труда и социалната политика.”

Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1139