Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
11 Февруари 13, 23:19 / Автор: Интер Експо Център - София
Участници от 21 страни на ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2013
30 юбилейна Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО ще събере от 14 до 16 февруари 2013 г. в Интер Експо Център – София, участници и представители на туристическия бранш в България и от 21 други страни
30 юбилейна Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО ще събере от 14 до 16 февруари 2013 г. в Интер Експо Център – София, участници и представители на туристическия бранш в България и от 21 други страни.

Тази година фирмите участници са 270 от страната и чужбина и ще бъдат разположени на площ от 5000 кв.м в столичния изложбен комплекс. В борсата ще вземат участие туристически фирми, организации, хотелиерски вериги, общини и курорти от Гърция, Турция, Румъния, Сърбия, Македония, Хърватия, Италия, Австрия, Унгария, Испания, Русия, Холандия, Германия и Албания. Хит на туристическия пазар през 2013 г. у нас ще бъдат по-екзотични дестинации като Индонезия, Тунис, Доминиканска република, Куба, Индия, Катар, ЮАР, които ще имат представители на изложението.

Сред изложителите са и Туристическа асоциация - Румъния, Туристически борд на Доминиканската република, Министерство на туризма - Куба, Италианска търговска камара в България, Туристическо и конгресно бюро Загреб – Хърватия, Международен туристически панаир - Москва, Посолство на Република Индонезия, Посолство на ЮАР и Катарските авиолинии.

Изложението се организира от агенция ПРИМ ЕКСПО, под пагронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, с партньорство на браншовите организации и Столична община.

Участниците от България ще са 200, между които: туроператори и транспортни организации - 60, хотели и курорти - 37, общини - 50, туристически асоциации и сдружения - 20, софтуерни фирми, професионални гимназии, хотелско оборудване.

Във ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2013 най-представителният български щанд отново ще е националният, на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Престижно е участието с национални щандове на нашите съседи: Министерство на културата и туризма - Турция, Национална туристическа организация - Сърбия, Министерство на културата и туризма - Гръцка национална туристическа организация, Агенция за промотиране и подкрепа на туризма – БЮР Македония.

30-о юбилейно издание на ВАКАНЦИЯ&СПА ЕКСПО се открива на празника на българските лозари и винопроизводители. Тази година представители на български винарски изби от цялата страна подкрепиха изложението под мотото „30 български вина - 30 пожелания за успешен български туризъм” и ще популяризират отличните български вина чрез турове за винен туризъм.

Изложението ще включва богата съпътстващата програма от презентации, дискусии, кръгли маси на актуални теми. Министерството на икономиката, енергетиката и туризма ще представи четири теми, сред които „Европейска културна столица - добри практики, проблеми и резултати”, „Бранд на туристическа дестинация – какво е и какво не е бранд”, „Работни проекти и общински инициативи за устойчиво развитие”. Интерес ще провокира темата на АБТТА –„Развитие на българския туризъм, въпреки последните промени в нормативната уредба”. Серия от интересни теми ще бъдат разглеждани на кръгли маси, организирани от представители на WIFI АКАДЕМИЯ ЗА ТУРИЗЪМ - Австрия и България. Водещи сред тях са: „Проект по оперативна програма на човешките ресурси”, „Трансфер на НОУ ХАУ и обучение в туризма” и др. Туроператори, туристически агенции и общини организират презентации на новите си програми. В рамките на изложението сп. „Туризъм и отдих” ще връчи годишните си награди „Златен приз” 2012.

Специално за изложители на борсата Асоциацията на екскурзоводите в България и Столична община организират в последния ден на изложението обиколка на София и най-интересните забележителности на столицата.

ПРИМ ЕКСПО, ще връчи ежегодните си награди в различни категории на празничния коктейл-парти, организиран за участниците в Международната туристическа борса 2013.

Актуална информация за събитията следете на сайта на изложбения комплекс и в социалните мрежи Facebook и LinkedIN.

За Контакти:Емилия Стойнева

Източник:
www.iec.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.2489