Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

13 Февруари 13, 21:03 / Автор: Сирма Медия
Ученически конкурс за постер в областта на нанотехнологиите ще се проведе в пет страни от региона
Младежите имат възможността да изберат една от няколко теми – здраве /нанокозметика/, околна среда, нанотехнологиите с приложение в спортното оборудване и в електронните устройства
Сдружение „Център за творческо обучение” и Сирма Медия, които са партньори по проекта „Нанотехнологии в преподаването на природни науки“ (Nano-tech Science Education), обявиха конкурс за ученици между 14 и 18 години за създаване на постер в областта на нанотехнологиите. Конкурсът се провежда в 5-те държави, участващи в проекта: България, Румъния, Гърция, Турция и Италия. Младежите имат възможността да изберат една от няколко теми – здраве /нанокозметика/, околна среда, нанотехнологиите с приложение в спортното оборудване и в електронните устройства.

„Нанотехнологиите са една от най-перспективните сфери на научни изследвания, която има потенциал да промени живота на следващите поколения. Същевременно днес те са непознати за широката общественост и организирайки конкурса за постер, ние искаме да стимулираме младите хора да помислят по темата и да си представят възможните бъдещи приложения на нанотехнологиите в четири значими обществени сфери“ - обяснява Кичка Минкова, представител на Сирма Медия.

Участниците ще качват своите творби във Виртуалната лаборатория към проекта. Одобрените от организатора постери ще бъдат изложени отново там и ще се проведе онлайн гласуване, като най-високо оценените от тях ще бъдат отпечатани и представени на конгреса APMAS 2013, в Анталия, Турция. Във втория етап на състезанието творбите на победителите от петте държави ще бъдат оценени от международна комисия, съставена от учени с опит в областта на нанотехнологиите. Местните победители от всяка държава ще бъдат възнаградени с възможност за участие в международния „Нано-лагер”, който ще се проведе в България през юли 2013 година.

Самият проект „Нанотехнологии в преподаването на природни науки” (NTSE – Nano-Tech Science Education) се реализира в рамките на програмата за учене през целия живот, KA3 (511787-LLP-1-2010-1-TR-KA3-KA3MP) и има за цел да стимулира интереса на ученици, студенти и преподаватели към точните науки, използвайки за целта средствата на информационните и комуникационни технологии.

Постерите трябва да бъдат на английски език и да бъдат качени на следния адрес до 15 март:
http://vlab.ntse-nanotech.eu/NanoVirtualLab/

Пълните правила на конкурса са достъпни на адрес:
http://vlab.ntse-nanotech.eu/files/Rules_for_poster1.pdf

Повече за Сирма Медия
Сирма Медия АД, част от Сирма Груп Холдинг, е първото българско издателство на мултимедийни електронни знания – енциклопедии, речници, образователни игри, уеб базирани бази знания и инструменти за работа на български език. Дейността на Сирма Медия започва през 2002 г. с издаването на първата електронна Българска енциклопедия „А-Я”, съвместно с Българска академия на науките и Книгоиздателска къща „Труд”. Сирма Медия подкрепя изцяло обучението по природни науки за ученици и студенти в България и от 2010 г. е официален представител на FOURIER SYSTEMS. Друга инициатива на Сирма Медия е изключителната Класна стая на бъдещето, която в момента работи в 20 училища в страната и още няколко в Европа. Основата на класната стая е таблетът Intel Classmate PC, който тепърва навлиза в България. Сирма Медия е и регионална координираща агенция (RTA) на Intel по програмата за обучение на учители Intel Teach.

Повече за Център за творческо обучение

Центърът за творческо обучение провежда образователни програми за деца, учители, както и редица други дейности. Фокусът на организацията е в балансираното и всеобхватно развитие на личността чрез интензивни програми за творческо учене и свободно общуване с другите. Целта е да бъде събуден естественият интерес на децата, да опознават света и да бъдат подтикнати към смислено саморазвитие. Това става с много смях и забава, но и сериозна работа, и преодоляване на предизвикателства. Резултатът е вътрешно удовлетворение, промяна на светогледа и различно отношение към ученето. Центърът използва модерна техника, осигурена от Сирма Медия, включително интерактивни дъски и платформата за класната стая на бъдещето, с техника на Intel – classmate PC. Някои от партньорските училища на центъра вече имат такива класни стаи: ПМГ „Акад. Проф. Асен Златаров“, гр. Ботевград и гимназия „Д-р Петър берон“, гр. Варна. Част от занятията са реализирани в сътрудничество със „Space Camp” в Измир, акредитиран от NASA. Най–изявените деца формират българските отбори, които ежегодно взимат участие в международните програми на “Space Camp”.

За Контакти:+ 359 885 90 52 99

Източник:
http://www.ntse-nanotech.eu/index.asp?lang=BG

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1131