Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Предприемачество

13 Февруари 13, 21:34 / Автор: LAUNCHub
Шест нови компании получиха финансиране от фонда LAUNCHub
Акселераторът инвестира в тях по 30 000 евро срещу минималнo дялово участие
Фондът за рисково финансиране LAUNCHub инвестира в шест стартиращи компании от шест различни държави по 30 000 евро срещу минималнo дялово участие. Екипите ще регистрират своите дружества в България и ще се присъединят към т.н. Акселераторска програма за ускорено развитие на бизнеса през Март 2013г.

От 221 подадени апликации, 16 екипа бяха поканени на т.н. „Дълъг уикенд“ -последната фаза от изборния процес на фонда. След четири дни работа с екипите и т.н. pitching или представяне на тяхната бизнес идея в рамките на няколко минути, Инвестиционния комитет на LAUNCHub избира следните шест проектa, които на този етап отговарят на изискванията за финансиране:


Dragon Inside (София, България): уеб платформа за покупка на премиум мъжки костюми, по зададени собствени размери и изисквания с доставка в целия свят; http://www.dragoninside.com/

Excubitor Game (Скопие, Mакедония): игра от ново поколение, комбинираща различни гейминг стилове; http://excubitorgame.com/

Mr. Monroe (Амстердам, Холандия): персонализирана услуга за мъжко облекло със съвети от модни стилисти; http://www.mr-monroe.com/

Transmetrics (София, България и Бруксел, Белгия): софтуеър за оптимизация на транспортни мрежи, насочен към мултинационални компании;

TxtFeedback (Клуж-Напока, Румъния): Софтуер за директна обратна връзка от крайните клиенти към бизнеса, използващ мобилни технологии; http://www.txtfeedback.net/

Use together (Клуж-Напока, Румъния): социална мрежа за размяна, наем и даряване на вещи; http://www.usetogether.com/


Освен финансиране, компаниите участват в менторската програма на LAUNCHub, която има за цел да им помогне по-бързо да развият своя бизнес чрез чрез споделяне на опит и откриване на нови партньорства. При одобрение за Акселераторската програма и постигане на бързи резултати, стартиращите бизнеси могат да получат и т.н. SEED, последващо финансиране, до 200 000 евро.

През втория прозорец за кандидатстване, LAUNCHub привлече предприемачи от 18 държави (Белгия, България, Германия, Индия, Казакстан, Колумбия, Македония, Мексико, Обединеното Кралство, Румъния, Русия, Словения, Съединените Щати, Сърбия, Турция, Филипините, Холандия и Хърватия), простиращи се на четири континента (Европа, Азия, Северна и Южна Америка).

Следващият прозорец за кандидатстване ще бъде отворен в началото на лятото и екипи от България и региона с идеи в сферата на Информационните и комуникационни технологии отново ще могат да кандидатстват за финансиранe. Кандидатстването се осъществява чрез попълване на онлайн въпросник на сайта на LAUNCHub (www.launchub.com), който засяга основни теми около екипа, потенциала и прогреса на бизнес идеята.


***

Повече за LAUNCHub Seed & Acceleration фонд:

LAUNCHub e Seed & Acceleration фонд, подкрепен с менторска програма, който инвестира общо 9 милиона EUR в стартиращи компании, предимно от сектора на информационните и комуникационни технологии, от България и региона.
LAUNCHub си партнира с един от най-успешните акселератори в Европа, Seedcamp, както и с Института за предприемачи на Сиско в България. За международна подкрепа LAUNCHub разчита също и на Mozilla Web FWD и DreamIt Ventures.
Освен инвестиции, LAUNCHub осигурява на екипите и менторска програма, чрез която стартиращите предприемачи да развият идеите си по-бързо, с помощта на професионални съвети и напътствия от над 200 ментора от България и около 1200 от чужбина.
LAUNCHub управлява 9 милиона по инструмента “Entrepreneurship Acceleration and Seed Financing” по холдинговия фонд JEREMIE.

Акселераторската програма на LAUNCHub отваря т.н. прозорци за кандидатстване два - три пъти годишно и фонда селектира около 15 екипа, които кани на т.н. Дълъг уикенд (4 дни). След като се запознава отблизо с предприемачите и ги подготвя да презентират по най-добрия начин пред Инвестиционен комитет, фонда избира около 8-9 от екипите, които получават финансиране от 30 000 евро срещу минимално дялово участие.

По време на следващия “SEED” етап, което е и основния фокус на фонда, LAUNCHub предоставя последващо финансиране до 200 000 евро.
Досега фондът е инвестирал в общо 14 компании, 8 от които са получили т.н. Acceleration финансиране от 30 000 евро, а останалите 6 – т.н. SEED финансиране до 200 000 евро. Сред тези компании са Coherent Labs, Imagga, iMediaShare, Ucha.se, Cinematic, Useful at Night, Rankur, StorPool и др.



Повече за Инвестициония комитет на LAUNCHub:

Разширеният Инвестиционен комитет на фонда LAUNCHub се състои от няколко основни типа бизнес специалисти.

Представителите на други акселератори са: Решма Сохони, партньор в “Seedcamp”, Паскал Финет, Директор на програмата на “Mozilla WebFWD”, Пол Брагел, партньор в “i/o Ventures” и Кери Ръп, Управляващ партньор в “DreamIt Ventures”.

Вторият тип са успешни предприемачи от България, като Светозар Георгиев (съизпълнителен директор на “Телерик”, Елвин Гури (съосновател на ”Джет Файненс” и текущ изпълнителен директор на “Ривърстикс кепитъл”), Антон Титов (съосновател на сайта hotfile), Адел Закут (основател на сайта openbuildings.com и clippings.com), Костадин Йорданов, изпълнителен директор на “Бианор”, Бостян Спетич изпълнителен директор на “Земанта”.

Други ценни членове на комитета са успешни корпоративни лидери и ангели инвеститори като Гати ал Джебури (Изпълнителен директор на LUKOIL Mid East Ltd.), Христо Манов (Вицепрезидент на групата компании на “Avon” за Централна и Източна Европа), Боян Калчев (Изпълнителен директор и финансов директор на бТВ Медия груп, част от CME/Про ТВ), Ивайло Вътев (Изпълнителен директор ”Аурубис”).

Секторът на инвестиционното банкерство е представен от Драган Маноев (Директор на “Lazard”, Сан Франциско), Иван Димов (бивш Прецедател на Борда на Директорите на Нет Инфо), Мартин Корбмашер (бивш регионален управител на “CSFB Germany”).

Членовете от екипа на LAUNCHub, които също участват в Инвестиционният комитет – Йенс Миелшоф (председател на фонда “beta plus”), Тодор Брешков и Любен Белов (управляващи партньори в LAUNCHub), Ирина Димитрова (финансов директор във фонда), Светлан Станоев (председател на Института за предприемачи на Сиско в България).

За Контакти:+ 359 885 90 52 99

Източник: www.launchub.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1218