Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
15 Февруари 13, 14:09 / Автор: CKBB
ASUS представя стилния рутер RT-N14U с поддръжка на ASUS AiCloud
Достъпно предложение за работа в облака с 3G/4G скорост за споделяне на файлове, връзка с принтер и лесна настройка
ASUS представи богатия на функции безжичен N300 рутер RT-N14U, чиято препоръчителна продажна цена е 70 долара. RT-N14U е съвместим с 300Mbit/s 802.11n Wi-Fi и поддържа AiCloud платформата на ASUS с подобрени спецификации, съответстващи на ценовия му клас. С помощта на AiCloud потребителите ще могат лесно да синхронизират, споделят, излъчват и получат достъп до съдържание навсякъде, където разполагат с интернет връзка.

RT-N14U притежава USB 2.0 порт за удобна plug-n-play връзка с 3G/4G адаптери, външни устройства за памет и принтери. Може лесно да служи за принтер, FTP сървър, както и клетъчна мрежа в случай на срив в LAN и WAN връзката. Софтуерните предложения от ASUS включват ASUSWRT интерфейс за 30-секундна настройка и лесно управление, Download Master за контрол на свалянето от разстояние, родителски контрол и външен достъп.

Поддръжка ASUS AiCloud платформа
ASUS AiCloud е интегриран в определени версии на интерфейса ASUSWRT и изисква рутери с USB порт. Преди време само най-скъпите рутери на ASUS бяха конфигурирани за ASUS AiCloud, а RT-N14U е предложението, което доставя услугата на значително по-добри цени.

ASUS AiCloud предлага пълен достъп до възможностите на облака с множество допълнителни функции, докато в същото време запазва строги мерки за сигурност и защита на личната информация. Потребителите могат да синхронизират, споделят, излъчват и осъществяват достъп до съдържание, разположено на USB памет, от всяка локация, използвайки RT-N14U като техен домашен сървър. ASUS AiCloud е съвместим с iOS, Android и Windows PC, а освен това работи и с ASUS WebStorage, като дава възможност за споделяне чрез линкове. Потребителите могат да използват универсален линк за сваляне, с който да споделят съдържание много по-бързо от публичните cloud сървъри. Това може да се случи чрез email, SMS или популярни приложения като WhatsApp и LINE.

User-friendly софтуер
Интуитивният интерфейс ASUSWRT позволява улеснено настройване на рутера само за 30 секунди, както и мониторинг на мрежовата връзка. Също така, с един клик се осъществява т.нар. QoS (quality of service) оптимизация, съобразена с вида на връзката, броя на свързаните устройства и действащите приложения. Графичният интерфейс дава възможност за лесна настройка на мрежата, свързване на принтери и споделяне на файлове, както и родителски контрол за ограничаване достъпа до определени сайтове и видове съдържание. Освен това, RT-N14U разполага и с функцията Download Master, която поддържа изтегляне на файлове директно на свързано към рутера USB, така че процесът да продължи дори когато компютърът е изключен. ASUSWRT позволява и улеснен външен достъп, с което помага на потребителите да споделят връзка по-лесно и по-сигурно.

Стилен черен дизайн
RT-N14U се отличава с атрактивно лъскаво черно покритие с диамантена краска, характерно за останалите рутери на ASUS от високия клас. Използването на вградени антени подчертава опростения дизайн на RT-N14U, който може да бъде поставен и хоризонтално, и верикално, благодарение на наличната си поставка.

Наличност и цена
ASUS планира да стартира в началото на март продажбите на модела в Европейския съюз и Азия и в началото на април – в Китай. Препоръчителната цена е 69.99 долара. Конкретна информация за началото на продажбите и цената може да бъде получена от местните представители на ASUS. 


 
Спецификации
Chipset
MT7620N
Network standards
802.11n
Operating frequency
2.4GHz
Data rates
802.11n up to 300Mbit/s, 802.11g up to 54Mbit/s, 802.11b up to 11Mbit/s
Ports
1 x 10/100Mbit/s Ethernet BASE-T WAN, 4 x 10/100Mbit/s Ethernet BASE-T LAN, 1 x USB 2.0
Antennas
2 x internal PCB
Security
64-bit/128-bit WEP, WPA, WPA2, TKIP, AES, WPA-PSK, WPA2-PSK
Additional features
LED activity indicators (PWR, WAN, LAN, AIR, USB)
Size
188mm x 145mm x 73mm
Weight
255g

 


Спецификациите, съдържанието и наличността на продукта са обект на промяна без предизвестие и могат да се различават в различните страни. Действителните резултати могат да варират в зависимост от приложенията, използването, околната среда и други фактори.
Пълните спецификации са на разположение на www.asus.com


###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12 500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2011 г. са близо 11.9 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.5936