Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Обучение

18 Февруари 13, 11:01 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Училище „Уитгифт“ ще посети България
Уитгифт също така ще награди победителя на Международния Конкурс за Немска и Австрийска Музика (M.A.G.I.C.) с пълна стипендия за обучение във Великобритания.
Уитгифт, създаден през 1596-та година, е едно от водещите академични, спортни и артистични училища във Великобритания. Наскоро училището обяви началото на Международния Музикален Конкурс Уитгифт (WIMC), което ще предложи на трима талантливи млади музиканти да продължат образованието си в Уитгифт с пълна стипендия, равняваща се на до 150,000 британски лири, както и великолепни възможности за съвместни изпълнения с Кралския Филхармоничен Оркестър и Камерния Оркестър на Уитгифт. С отварянето на новия пансион тази година, Уитгифт отваря вратите си за обещаващи ученици от целия свят, давайки им възможността да се възползват напълно от първокласните условия, които училището предлага. 

Директорът на Уитгифт, Д-р Барнет, ще посети София, Пловдив, Плевен, Русе и Варна с екип от училището и ще бъде придружаван от известния цигулар и организатор на Лондонския Фестивал на Българската Култура, Иво Станков. Тази визита цели да представи и разпространи началото на Международния Музикален Конкурс Уитгифт чрез срещи с училища и музикални организации в България. 

Уитгифт също се радва до обяви сътрудничество с Международния Конкурс за Изпълнение на Немска и Австрийска Музика (M.A.G.I.C) в България, където училището ще предложи пълна стипендия за Уитгифт, включваща таксите за обучение, пълен пансион и музикални уроци в училището като една от наградите. В случай, че победителят е цигулар, той ще бъде обучаван от Иво Станков, който е част от журито на конкурса. Международният Музикален Конкурс Уитгифт е отворен за музиканти, свирещи на струнни инструменти от три възрастови категории: 12-13, 14-15 и 16-17 години. В конкурса в момента могат да участват единствено момчета поради характера на образователните възможности, които наградите предлагат. Кандидатите ще трябва да представят видео в YouTube с тяхно изпълнение по избор, както и кратко описание на програмата на изпълнение.

Победителите ще бъдат избрани от жури след поредица от прослушвания, които ще се проведат между 29-ти юни и 3-ти юли в Лондон. Журито ще се състои от Розанна Уитфийлд, Директор на Музикалното Развитие в Уитгифт, Филип Уинтър, директор на Оркестърната Музика в Уитгифт, Професор Ремус Азойтей от Кралската Музикална Академия, Гай Джонсън, челист и бивш носител на наградата ‘Млад Музикант на Годината’ на БиБиСи, Джесика Дукен, писател и журналист във вестник ‘Индепендънт’, както и още един член, номиниран от Кралския Филхармоничен Оркестър.

В първия кръг, финалистите ще изпълнят етюд , класическа соната и произведение с виртуозен характер. След това журито ще избере до трима финалисти от всяка категория, които ще изпълнят първа част от концерт по техен избор. 

Победителите ще бъдат обявени на специален гала-концерт на 3-ти юли и ще изпълнят първата част от избрания от тях концерт. 

Междунаросния Музикален Конкурс Уитгифт предлага на обещаващи млади музиканти възможността да учат в едно от най-добрите училища във Великобритания и да използват неговите превъзходни музикални условия. Предлагайки пълна стипендия като награда на Международния Конкурс за Изпълнение на Немска и Австрийска Музика в България, който не е ограничен за струнни изпълнители, Уитгифт дава на широк кръг от международни музиканти възможността да се развиват заедно и да покажат пълния си потенциал.

18-19 февруари: София и Пловдив
Прес-конференция – вторник, 19-ти февруари, 12 часа в Британския Съвет, София
Участие в Шоуто на Слави, вторник, 19 февруари, 22.30 часа
20 февруари: Плевен и Русе
21 февруари: Варна

Международен Музикален Конкурс Уитгифт:
Конкурсът вече е отворен за кандидати и крайният срок за участие е 1 май 2013 г. Формите за кандидатстване могат да се намерят на www.whitgift.co.uk/WIMC

Успешните кандидати ще посетят Уитгифт за прослушвания пред журито между 29-ти юни и 3-ти юли 2013 г. Победителите ще свирят на концерт в Уитгифт на 3-ти юли 2013 г. 

Голямата награда: пълна стипендия за Уитгифт, включваща пълен пансион, такси за обучение и инструментални уроци (по един от категория), възможност за изпълнение на концерт за струнен инструмент и оркестър с Кралския Филхармоничен Оркестър и Камерния Оркестър на Уитгифт. 

Първа награда: 1000 британски лири и възможност за изпълнение на концерт за струнен инструмент и оркестър с Кралския Филхармоничен Оркестър и Камерния Оркестър на Уитгифт.

Втора награда: 750 британски лири. 

Трета награда: 500 британски лири. 

Журито може да реши да даде допълнителни награди, които биха моги да включват пълни или частични стипендии за допълнително обучение с пансион и такси за инструментални уроци. 

Състезанието е отворено само за момчета, тъй като Уитгифт е мъжко училище. 

Победителите ще започнат обучението си в Уитгифт през учебната година 2013-2014 г.

M.A.G.I.C Competition:
http://www.numsiprofpanchovladigerov.com/reglament-nemska-muzika-2013.htm 

Whitgift:
http://www.whitgift.co.uk/prospectiveparents.aspx?SubCatID=6 


Източник:
Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.115