Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
20 Февруари 13, 14:24 / Автор: Интер Експо Център - София
РОБОТИКА – върхови умения на българските студенти на изложбите през март 2013
От 6 до 8 март 2013 г. в Интер Експо Център, София се провеждат В2В индустриални изложби в стратегическите сектори машиностроене и металургия, автоматиката и роботиката, електронната промишленост и пластмасовата и каучукова индустрия (MachTech & METAL, IFAM, INTRONIKA, PLAST)
От 6 до 8 март 2013 г. в Интер Експо Център, София се провеждат В2В индустриални изложби в стратегическите сектори машиностроене и металургия, автоматиката и роботиката, електронната промишленост и пластмасовата и каучукова индустрия (MachTech & METAL, IFAM, INTRONIKA, PLAST).

Продуктовата гама на експонатите включва нови изделия, технологии и системи - металообработващи, металорежещи и многофункционални машини, компоненти, системи за ЦПУ и задвижвания, решения за дистанционна диагностика, за роботизация на процеси и високопроизводителни машини - последни достижения в автоматизацията, електрониката, модерни телекомуникационни решения и много други.

Международният форум отново мотивира български и чуждестранни инженерингови и търговски компани за делови контакти, търсене на партньори за търговско сътрудничество, научни изследвания, технологични трансфери или бизнес коопериране.
Индустриалните изложби срещат не само специалистите в едни от най-иновативните и бързо развиващи се области, но и градят мост между бизнеса и младото поколение студенти в техническите вузове. Те са важен катализатор за връзката между научното и професионалното развитие на студентите и бизнес средата - мястото за тяхната утрешна реализация.

Тази година Студентски клуб “РОБОТИКА“ към Технически Университет – София (http://www.tu-sofia.bg/index.html), под научно-методичното ръководство на факултет “Автоматика” ще демонстрира на свой щанд последните постижения на членове на клуба. Клубът е отворен за студенти ентусиасти и от други ВУЗ с интерес и желание за развитие в сферата на роботиката.

Демонстрации на място ще оживят много от постиженията на талантливите студенти и ще покажат големите умения и творческа сила на младите творци. “Следване на линия”, “Намиране на изход в лабиринт”, “Робофутбол”, “Робосумо” и свободна категория са само някои от оригиналните решения, които завоюваха слава на членове на Клуба и привличат вниманието. Те ще споделят и сериозните си планове за работа по проекти във важни направления като медицината, работата в опасна среда, по-голяма самостоятелност на възрастни хора и др. Тази “общност на млади хора в роботиката” не само ще даде сериозни заявки към бизнеса, тя ще провокира интереса на още по-младото поколение от училищата, за което роботиката от хоби може да се превърне в призвание.
Щандът на Клуб “РОБОТИКА” е отворен за всеки, който иска да представи своя разработка и да я сравни с роботите в различните категории.
Създателите на “умните машини” ще бъдат готови за нови срещи, демонстрации и споделяне на идеи и опит в интегрирането на сложни знания и върхови умения. С наближаването на Деня на роботиката в ТУ - София (8 април 2013 г.) се очаква кръгът от ентусиасти и участници в състезанията да се разширява.

Входът за изложбите е безплатен.

Повече информация за Студентски клуб РОБОТИКА www.roboclub.fa.tu-sofia.bg и за индустриалните изложби на www.iec.bg, в социалните мрежи Facebook (https://www.facebook.com/interexpocenter) и LinkedIN (
http://www.linkedin.com/company/2726562?trk=tyah).

За Контакти: Интер Експо Център

Източник:
www.iec.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1322