Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
26 Февруари 13, 12:08 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Успешни български мениджъри мотивираха студентите да търсят професионално развитие в България
Третото издание на студентския форум MySuccess.bg in Education – Аз мога повече! запозна бъдещите специалисти с мениджъри в големи компании, които са успели да се реализират в родината
26 февруари 2013 г., София Студенти от трети, четвърти курс и магистри се срещнаха с успешни български мениджъри и чуха техните лични истории за кариерно развитие по време на MySuccess.bg in Education. Третото издание на студентския форум се проведе на 23 февруари в УНСС под надслов „Аз мога повече!“.

Мениджъри в големи компании споделиха своя опит в бизнеса, както и как студентите да приложат научената в университета теория в практиката. Бъдещите специалисти получиха съвети за кандидатстване на работа, изработване на подходящо CV и представяне по време на интервю.

Според Преслав Павлов, HP Global Delivery Center, младите специалисти трябва да бъдат винаги бдителни, будни и упорити, за да постигнат своите професионалнни цели. Той даде няколко съвета за успешен кариерен път:
  • мислете нестандартно, всяка задача има поне две правилни решения;
  • бъдете адаптивни към промените около вас;
  • имайте ясна визия, а не само цели;
  • бъдете лидери независимо от настоящата ви позиция;
  • търсете нови отговорности, а не чакайте да ви ги дадат;
  • непрестанно инвестирайте в себе си;
  • страйте се да внасяте енергия в работната среда.

Ивайло Вътев, финансов директор в Аурубис, разказа за перипетите през които е минал, за да достигне до сегашната си позиция. За своята първа работа той споделя, че е подал около 100 CV-та и е получил само 3 отговора. Неговата препоръка към младите е да бъдат търпеливи, автентични и на първо място да си отговорят на въпроса „Какво значи успех за мен?“. Според него успешният лидер се измерва с успеха на целия екип.

За своя почти 20-годишен опит в Кока Кола Хеленик България разказа Пламен Кънев, който сега е директор на отдел „Обслужване на клиенти и развитие на пазара“. „Важно за успеха е да знаеш на къде отиваш и какво искаш да постигнеш“, сподели той. „Трябва постоянно да се питаш готов ли си за утре и да признаеш, че винаги има какво да учиш, без значение на каква позиция си“, допълни съвета си към студентите Пламен Кънев. Според него един добър лидер трябва да има ясни цели и трезва преценка.

Сред успешните мениджъри, които споделиха своя бизнес опит, беше и предпримачът Стефан Бурев, управител на 6 магазина от верига „Мания“. Неговата формула за успех при стартиране на бизнес е на първо място, човек да започне да мечтае, след което да изкаже на висок глас своята мисия. След това, той съветва стартиращите предприемачи да формулират ясно своята визия и да определят ценностите на своята фирма и да преследват една голяма цел.

Мениджърите представиха пред участниците и възможностите за професионално развитие, което предлагат представляваните от тях компании – стажове и програми за млади специалисти.

По време на MySuccess.bg in Education – Аз мога повече! беше обявено началото на менторка програма по мениджмънт MySuccess Инкубатор за мениджъри, разработена от CISCO Business Institute. В програмата ще могат да участват 10 студенти, избрани чрез конкурс за есе и интервю.

Форумът се организира от списание ENTERPRISE, с подкрепата на HP, Аурубис и Мобилтел.

Медийни партньори на MySuccess.bg in Education – Аз мога повече! са jobs.bg, one.bg и economy.bg

Поовече за форума на: http://education.mysuccess.bg/


За списание ENTERPRISE
ENTERPRISE е B2B печатно издание за практики от бизнеса и ERP, с контролирана дистрибуция и разпространение. ENTERPRISE достига до мениджърите, като говори на техния език и от тяхната гледна точка. Кратко, ясно и точно, първата по рода си бизнес медия в България се насочва изключително към практическите проблеми в управлението на съвременните компании. ENTERPRISE формулира и анализира най-важните явления в българската бизнес реалност – от гледна точка на управление и технологии. Екипът на ENTERPRISE организира Бизнес форумите MySuccess.bg и традиционната CRM конференция.


За допълнителна информация:


Надя Гогова
Списание "Enterprise"
тел. 02/983 5889
моб. +359 894 426 239
E-mail: nadya@enterprise.bg
web: www.enterprise.bg


За медийни запитвания:

Стоян А. Стоянов
PR Director
PRoWay Communications Agency
Моб. тел.: + 359 (879) 646 648
+ 359 (888) 889 811
E-mail: stoyanov@proway.bg



Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1535