Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

27 Февруари 13, 13:30 / Автор: Пощенска банка
Предлаганите от Пощенска банка взаимни инвестиционни фондове заемат водещо място по доходност през 2012 г.
Предлаганите от Пощенска банка www.postbank.bg (с правно име Юробанк България и част от Юробанк Груп) взаимни фондове реализираха положителна доходност и възнаградиха инвеститорите с отлични резултати. Базираните в Люксембург Фондове (ЛФ) постигнаха водещо представяне за 2012 г. в съответните категории: - БРИК – 8.12% - Развиваща се Европа – 18.62% - Турски акции – 59.86% - Недвижими имоти – 15.89% - Балансирана комбинация – 11.06%
Продуктът „СпестИнвест“ остава предпочитаната инвестиционна алтернатива за клиентите

27 февруари 2013 г.

Предлаганите от Пощенска банка www.postbank.bg (с правно име Юробанк България и част от Юробанк Груп) взаимни фондове реализираха положителна доходност и възнаградиха инвеститорите с отлични резултати. Базираните в Люксембург Фондове (ЛФ) постигнаха водещо представяне за 2012 г. в съответните категории:

-БРИК – 8.12%
-Развиваща се Европа – 18.62%
-Турски акции – 59.86%
-Недвижими имоти – 15.89%
-Балансирана комбинация – 11.06%

Пощенска банка отчита, че през 2012 г. една четвърт от продажбите й на взаимни фондове е чрез продукта „СпестИнвест“ (http://www.postbank.bg/bg-BG/MarketsAndInvestments/09MutualFunds/02LFFundsOfFunds/), комбинация между срочен депозит и инвестиция в дялове на взаимни фондове. Предлаганата лихва по депозитната част достига до 6.50% за 6-месечен срочен депозит в евро в зависимост от избраната комбинация и инвестираната сума. Допълнително предимство за индивидуалните клиенти е и фактът, че реализираните доходи от взаимни фондове не подлежат на данъчно облагане.

През 2012 г. 36% от инвестициите на индивидуалните клиенти на Пощенска банка са в БРИК, 26% в „Турски акции“, 13% в „Развиваща се Европа“, а 13% в т. нар. фондове „Специална цел“, които предлагат фиксирана доходност заедно с гарантиране на инвестираната сума.

„Инвестирането във взаимни фондове е възможност клиентите да получат допълнителна доходност, по-висока спрямо стандартните депозити. Достатъчно е да имат една обикновена разплащателна сметка в банката и свободни средства, за да се възползват от предимствата на договорните фондове. Взаимните фондове са модерна форма за управление на спестяванията и възможност за диверсификация на личните средства. Подходящи са не само за хора с добра финансова култура, но и за такива, които нямат задълбочени познания за инвестициите в ценни книжа и други финансови инструменти.

Предложенията на Пощенска банка включват и удобството за инвестиране в цялата клонова мрежа на банката. Клиентите ни могат да бъдат спокойни, че реализираната доходност от подобен тип финансови инструменти не подлежи на облагане с данък“, сподели Мартин Богданов, директор „Персонално банкиране и депозити“ в Пощенска банка.

Взаимните фондове от Пощенска банка (http://www.postbank.bg/bg-BG/MarketsAndInvestments/09MutualFunds/01LF/) са напълно хармонизирани с европейското законодателство, отговарят на тенденциите на пазара и покриват всички инвестиционни профили. Сред основните предимства са висока възвръщаемост, високоликвидни вложения (парите от взаимните фондове могат да се получат по всяко време при поискване от клиента), данъчни облекчения, многообразие на продукти, удобни схеми на транзакции, професионално обслужване и лесен достъп чрез клоновата мрежа на Пощенска банка в страната.

За Контакти:

Илияна Захариева, началник отдел „Корпоративни комуникации”, Пощенска банка
т. 02/8166 100, e-mail: izzaharieva@postbank.bg

Източник:
www.postbank.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.0251