Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
01 Март 13, 10:56 / Автор: Visa
Visa стартира партньорска програма, за да насърчи въвеждането на иновативни решения за разплащане по целия свят
• Програмата Visa Ready Partner Program ще позволи на финансови институции и търговци успешно да се възползват от новите технологии, начело с мобилните безконтактни разплащания • Символът Visa Ready ще обозначава нови решения и устройства за разплащане, които отговарят на стандартите на Visa
1 март 2013 г. – Международната технологична компания Visa стартира нова партньорска програма, чрез която да насърчи въвеждането на иновативни решения за разплащане по целия свят и допълнително да подпомогне миграцията от кеш към безналични плащания. Инициативата Visa Ready Partner Program ще съдейства на производители на мобилни апарати, технологични фирми и мобилни оператори по-лесно да се ориентират в света на платежните екосистеми, като им предостави достъп до IP адреси на Visa, лицензи и специфично know-how.

“Скоростта на навлизане на иновациите в платежната индустрия изисква нов подход, който да позволи иновативните решения бързо да бъдат тествани, одобрявани и пускани на пазара“, коментира Мариано Дима, изпълнителен вицепрезидент на Visa Европа. „Макар сигурността и безпроблемното функциониране да остават приоритет, също толкова важно е страхотните идеи бързо да се превръщат в нови методи за правене и приемане на плащания“.

Целта на Visa Ready Partner Program е да гарантира, че устройства, софтуер и решения за разплащания ще отговарят на стандартите на Visa, които понякога варират от държава в държава. Програмата очертава рамка за сътрудничество с Visa и дава напътствия за това как контрагентите в максимална степен да извличат предимства от глобалната мрежа на компанията. В най-голяма степен от Visa Ready Partner Program се очаква да се възползват компаниите, които вече допринасят за въвеждането на иновации в разплащанията – производители и доставчици на устройства и разработчици на платформи.

Благодарение на Visa Ready Partner Program финансовите институции и търговците ще могат по-лесно да въвеждат иновативни методи на разплащане, като така ще предложат на своите клиенти продукти, приемани по целия свят, и ще си гарантират допълнителен бизнес растеж. Програмата ще работи на база вече утвърдените практики по сертификация и ще разчита на сътрудничество с организации, одобрени от сертификационния център EMVCo и от съвета за стандартите за сигурност в индустрията Payment Card Industry Security Standards Council (PCI SCC), при тестване на новите платежни решения.

Visa Ready Partner Program включва както вече съществуваща програма за одобрение на мобилни апарати с капацитет да осъществяват разплащания, така и нова програма, насочена към разработчици на мобилни POS терминали. Одобрените решения и инфраструктура ще носят отличителния знак Visa Ready.

Visa играе ключова роля в налагането на световни стандарти при иновативните методи на плащане, които изискват съвместимост със съществуващите технологии и стандарти за сигурност в страните по света. Visa Ready Partner Program ще позволи на Visa и на партньорите на компанията да бъдат отговорни в новите си разработки, като предлагат продукти и решения с характерното за Visa ниво на сигурност.

За Visa

Visa е глобална технологична компания за разплащания, която позволява на потребители, бизнеси, финансови институции и правителства в повече от 200 страни и територии по целия свят да осъществяват бързи и сигурни електронни разплащания. Компанията поддържа една от най-иновативните системи за обработка на данни – VisaNet – през която могат да преминат над 24 000 транзакции в секунда. Тя защитава потребителите и гарантира на търговците, че ще получат плащанията си. Visa не е банка и не издава карти, не отпуска кредити и не определя таксите за потребителите. Иновациите, които Visa разработва, помагат на финансовите институции да предоставят на клиентите си разнообразни услуги за плащане. Допълнителна информация е достъпна на адрес: corporate.visa.com.

За Visa Европа

Visa Европа е компания за технологични разплащания, собственост и функционираща чрез своите банки-членове и други доставчици на услуги за разплащания от 36 държави в цяла Европа.

Visa Европа използва последните иновативни технологии, за да създаде услуги и инфраструктура, които позволяват на милиони европейски потребители, бизнес организации и правителства да осъществяват електронни разплащания. Членовете на Visa Европа са отговорни за издаването на картите, привличането на нови търговци и определянето на таксите, които ползвателите на услугите заплащат.

Като силно ангажирана европейска платежна система Visa Европа е в състояние да отговаря бързо на специфичните пазарни нужди на европейските банки и техните клиенти - картодържатели и търговци на дребно. Тя работи за осъществяване целта на Европейската комисия да създаде истински вътрешен пазар за плащания. Допълнителна информация е достъпна на адрес: www.visaeurope.com.

Източник:
www.visabg.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5812