Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

05 Март 13, 16:32 / Автор: Орак Инженеринг
Управляваме дома и офиса си директно от телефона с ново софтуерно решение на Орак
Системата се нарича Orak R6 PMS и беше представена от Орак на Световния мобилен конгрес
Иновативно решение, разработенo от българската софтуерна компания Орак Инженеринг, позволява да уравляваме дома и офиса си с едно докосване на своя смартфон или таблет. Системата се нарича Orak R6 PMS и беше представена от Орак на Световния мобилен конгрес, който се проведе от 25 до 28 февруари в гр. Барселона, Испания. Решението обединява някои от най-иновативните мобилни технологии и концепции като NFC (Near Field Communications – стандарт за пренос на данни на близки разстояния), LBS (Location Based Services – услуги, базирани на местоположението) и home automation (домашна автоматизация).

„През последните години мобилните оператори отчитат сериозен спад на приходите си от традиционно силни сфери като гласовите услуги и кратките съобщения. Това ги принуждава да търсят нови приходоизточници, които да компенсират този спад и според най-новите данни, изнесени на Световния мобилен конгрес, очакванията са именно сфери като интелигентните домове и комуникациите „машина – машина“ да създадат тези нови приходоизточници. Именно това им предлагаме ние – една цялостна платформа за услуги с добавена стойност, които ще генерират нови възможности за бизнес“ - разказва Красимир Стоянов, главен изпълнителен директор на Орак Инженеринг - „Основните предимства на Orak R6 PMS са много по-високата степен на сигурност, която гарантира на собствениците на домове и офис сгради, новите възможности за спестяване на разходи чрез интелигентно управление на електроенергията и другите комунални системи, както и много по-голям комфорт.“

Освен че подържа цялостно управление на всички елементи в един дом, Orak R6 PMS може да управлява, отчита и разплаща самостоятелно всички битови сметки елиминирайки възможностите за грешки и злоупотреби на инкасаторите. За собствениците на офис и бизнес сгради системата създава допълнителни възможности за пълен контрол върху заетостта, плащанията и различни услуги които обитателите използват. Тя е много добре оптимизирана за управлението на хотели и заведения – сфера, в която Орак има дългогодишни традиции и експертиза. За бизнес сгради системата разполага с пълноценни функции за контрол на достъпа, а за домашни потребители включва и екстри като интелигентен списък за покупки, управление на електроуредите от разстояние и др.

Повече за Орак Инженеринг :

ОРАК Инженеринг е лидер на пазара за комплексни софтуерни решения за туризъм, търговия и производство. Компанията е носител на множество отличия, сред които Иновативна компания на годината за 2008, 2009 и 2011 г. и множество отличия от световни изложения сред който и два Златни медала за 2012 г. от Международен техниески панаир - Пловдив. ОРАК разполага с клонова мрежа, покриваща изцяло територията на България, както и със свои представителства и технически центрове във всички балкански страни, Русия, САЩ и Обединените арабски емирства. През последните 16 години екипите на ОРАК Инженеринг в страната и чужбина имат успешно внедрени технологиични решения в над 5000 компании, държавни и общински структури. Компанията разработва и собствено портфолио от решения ORAK R6 за мобилни устройства, социални мрежи и инфраструктури тип „облак“.

За Контакти: + 359 885 90 52 99

Източник:
http://www.orakgroup.com/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1362