Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

14 Март 13, 12:15 / Автор: SuperHosting.BG
Над 120 ученици вече са регистрирани само за няколко дни в третото издание на националното състезание по информационни технологии и визуални изкуства „Аз мога - тук и сега!“
В тазгодишната надпревара генералният партньор на състезанието СуперХостинг.БГ осигурява шест стипендии, които покриват всички разноски на учениците по време на състезанието
Регистрацията за третото издание на националното състезание по информационни технологии и визуални изкуства „Аз мога - тук и сега!“ започна преди броени дни и вече има над 100 регистрирани участници. Надпреварата, която стимулира младите хора да се развиват в областта на програмирането и дизайна, както и в предприемачеството, е отворена за всички желаещи ученици от 8 до 12 клас, в цялата страна. Регистрацията може да бъде направена до 5 април на адрес: http://register.az-moga.bg/RegParticipiant. Всеки участник ще може да се включи в едно от следните 6 състезателни направления: „Редизайн на уебсайтове“; „Програмиране“; „Графичен дизайн“; „Видеоклип“; „Фотография“; „Компютърна презентация“. Самото събитие ще се проведе от 26 до 28 април в гр. Девин. То се организира от агенция Kiwi Design, с партньорството на българската хостинг компания СуперХостинг.БГ.

„Факт е, че още от началото, състезанието се радва на много голям интерес сред българските ученици и има много положителни отзиви от цяла България. Въпреки това, тази година дори и ние не очаквахме толкова силен старт на регистрацията. Създадохме националната надпревара, за да стимулираме интереса на младите хора в сфери като програмирането, уеб дизайна и визуалните изкуства, защото вярваме, че в бъдеще това ще е добре както за икономиката на България, така и за обществото ни като цяло. Затова сме много щастливи да потвърдим, че децата са „жадни“ за подобни прояви. Това показва, че наложеният от нас интерактивен модел на състезание е успешен и сме на прав път“ - обяснява Кристалин Чавдаров, организатор на инициативата „Аз мога – тук и сега“.

Националното състезание „Аз мога – тук и сега!“ поставя учениците в една конкурентна среда, в която те само на място по време на състезанието осъществяват своите проекти. Едно от основните предимства на този формат е в смесването на състезателни елементи с лекции, дискусии и кръгла маса на тема „Нуждите, проблемите и бъдещето на училището и учителя по ИТ – 2013“. Всичко това разширява многократно познанията и обогатява начина на мислене на участниците, позволявайки им да придобият цялостна представа за перспективите, които се откриват пред тях в технологичната сфера.

Също така, тридневното състезание е една страхотна възможност ученици от цяла България да се срещнат и общуват с повече от 20 успешни български бизнеси в лицето на някои от най-добрите български експерти в сферата на програмирането, визуалните изкуства, предприемачеството и личностното усъвършенстване. Сред тях са Жюстин Томс, интернет предприемач и писател, Дарин Маджаров, основател на Уча.се, Катя Тодорова, маркетинг мениджър на СуперХостинг.БГ, Росен Дуков, експерт по графичен дизайн и визуални комуникации, Светлана Цонева, уеб дизайнер, Евгени Динев, фотограф, Георги Линков, графичен и уеб дизайнер, Петър Шарков, предприемач, преподавател по креативност и мисловни кадри, Борис Луканов, маркетинг специалист и популярен блогър, гл. ас. д-р маг. инж. Даниела Минковска, преподавател в Технически университет – София, Любомир Русанов, съосновател на СуперХостинг.БГ и др.

Наградите в състезанието са на стойност повече от 12 000 лева. Огромният за българско образователно събитие награден фонд е благодарение на фирми и институции със сериозни позиции на българския пазар, които вече няколко години подкрепят състезанието. Сред тях, освен СуперХостинг.БГ са още Фондация „БГ Сайт“, Mail.BG, Dossev & Co., СПА хотел Исмена, Технически университет – София, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Bgclass.net, Ученици.бг, British Council и Уча.се.

„За нашия екип подкрепата за българското образование отдавна се е превърнала в кауза! Убедени сме, че събуждането на интереса към технологиите сред повече млади хора и развитието им в тази сфера ще има пряк ефект върху икономиката и просперитета на страната ни. От години подкрепяме различни състезания и инициативи в сферата на образованието, а в рамките на програмата „Ученици.БГ“, която стартирахме през 2012 г. ученици и учители от цяла България получават безплатно качествени хостинг услуги за техните проекти. Освен като партньор на инициативата „Аз мога – тук и сега“, компанията ни ще подкрепи шест български ученика, на които ще покрием изцяло разноските по транспорт и престой по време на националното състезание в Девин. Те ще бъдат избрани с игра, която стартира на нашия блог“ - разказва Любомир Русанов, управител на СуперХостинг.БГ.

Участниците в играта ще трябва да отговорят на три въпроса:

1. А ти как ще продължиш изречението Аз мога - тук и сега ... ?
2. В коя категория можеш тук и сега?
3. Защо искаш да си част от състезанието „Аз мога - тук и сега!“?

Отговорите трябва да бъдат публикувани на адрес: http://blog.superhosting.bg/contest-az-moga-2013.html до 5 април, след което жури, включващо членове от хостинг компанията и организаторите на състезанието ще определи шестимата победители. Заедно с отговорите си, участниците трябва са регистрирани предварително в сайта на състезанието тук: http://register.az-moga.bg/ и да посочат реални имена и имейл адреси.

За Контакти: + 359 885 90 52 99

Източник:
http://register.az-moga.bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1571