Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Музика

Вземи в gLOG
18 Март 13, 09:44 / Автор: Studio 5
Нов проект на Мони Венков комбо & Съни
Световно известни джаз пиеси и песни, както и авторски пиеси на Мони Венков.
По повод покана за участие в международния „Джаз фестивал Банско 2013“ проф.Симеон Венков (пиано) и Станислава Димитрова – Съни (вокал) се явяват с нов проект. Поканили са джаз музикантите Михаил Йосифов (тромпет), Атанас Хаджиев (тенор саксофон и вокал), Димитър Шанов (контрабас и бас китара) и Борислав Петров (ударни инструменти), които с формацията “Мони Венков комбо & Съни” до м.август т.г. ще представят този проект в няколко концерта. Първият ще се състои на 19 март от 18.30 ч. в Studio 5 с репертоар – световно известни джаз пиеси и песни, както и авторски пиеси на Мони Венков. Професионализмът, харизмата и богатият опит на участниците във формацията са гаранция за едно вълнуващо и запомнящо се музикално преживяване за любителите на джаза.

Бъдете от първите, които ще чуят този изключителен нов проект и направите своята резервация на тел: 02 / 963 12 54 или 0887 934 335, a ако желаете винаги да знаете какво се случва на сцената на Studio 5 следете програмата на клуба на www.clubstudio5.com или станете наши приятели във Facebook: Studio 5* music club, защото музиката и театърът имат значение.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Информация за всеки един от музикантите във формация “Мони Венков комбо & Съни”
Проф. Симеон Венков е завършил НМА “П.Владигеров” (1967 г.) със специален инструмент контрабас. В продължение на 44 години преподава в Академията контрабас, създател е на специалността Бас китара и има индивидуално обучени повече от 300 възпитаника. Член е на СБК, на СБФД и е автор на музика за над 40 документални, анимационни и игрални филма, както и на инструментални джаз пиеси и множество аранжименти. Създал е формациите “Рондо – секстет” и “Джаз трио +Х, в които, като пианист е концертирал в продължение на 27 години, а сега е музикален ръководител на формацията “Мони Венков комбо & Съни”.
Съни - Станислава Димитрова (вокал) - е слънчева като името си. От 8-та до 20-та си година пее в детски хор „Родна песен“, с който е пътувала в много държави. На 14 години прави първата си група, в която пее, танцува и свири. Има бакалавърска степен за „Поп и джаз пеене“, завършила е и майсторски клас – „Музикална интерпретация и импровизация“ при Милчо Левиев. Издала е 3 албума, в които преобладават нейни авторски песни. Умее да интерпретира в стиловете – поп, денс, латино и с етно звучене. В момента е солистка на формация “Мони Венков комбо & Съни”.
Михаил Йосифов (тромпет) е един от най-успешните български джаз музиканти. Завършва класа по тромпет на Русин Атев в МУ „Л.Пипков”, а по-късно и Националната музикална академия в класовете на Стойчо Радев и Ангел Македонски. Мишо е автор на много пиеси и е отличен аранжор. Участва в редица поп и рок проекти. Музикален ръководител е на “Мишо Йосифов секстет” и зедно с Велислав Стоянов е един от създателите на Брас Асоциацията. Участник е в джаз, поп и етно фестивали из цяла Европа. Получава наградата „Кристална лира“ (2009 г.) за джаз музикант на годината на СБМТД, удостоен е също и с наградата “Златно Перо” на радиата Джаз и Класик FM за специален принос към българската култура.
Атанас Хаджиев (тенор саксофон и вокал) е oт Кърджали. Получава образованието си в МУ „Хр.Морфова” в Стара Загора и в АМТИ – Пловдив. През 1994-1995г. участва в Международната лятна академия за диригенти във Виена. От 2009 г. е член на Брас Асоциацията и на “Мишо Йосифов секстет”, а от 2012 г. е оркестрант в Биг-бенда на БНР. Той е прекрасен професионалист-оркестрант и отличен солист импровизатор.
Димитър Шанов (контрабас и бас китара) завършва Музикална академия „П.Владигеров” с бас китара и контрабас в класа на ст.преп.Симеон Венков. От 1986 г. е член на Биг-бенда на БНР и е един от най-търсените студийни и джаз музиканти в България. Участвал е в множество джаз фестивали, телевизионни предавания и записи за CD и DVD. Той е изключителен, както като акомпаниращ, така и като солиращ басист. Неговите бас-линии, като изпълнител и импровизатор, представляват образци за водене на басовата партия.
Борисла Петров (ударни инструменти). От 14 годишна възраст се занимава активно с музика. След 1998 г. Свири последователно с групите „Сленг”, „Латино Партизани”, „Brainstorm”. Като член на етно-формацията „Тархана” (2005- 2010) концертира в Европа, Америка, Африка и Индия. Образованието си получава в Холандия - Бакалавърска Степен в „Prince Claus Conservatorium“ - Groningen (2002-2006) и Магистърска Степен в „Conservatorium van Amsterdam“ (2006-2008). По време на обучението си разработва „Метод за интегрирането на Българските народни ритми в джаз импровизация и композиция“ и това става предмет на неговата Магистърска теза. Борислав Петров е отличен музикант, владее разнородните ритми свързани с джаза, латиното и българската народна музика. Със своя темперамент действа мигновенно и заразяващо на зрителите и на колегите си.

За Контакти:

Биляна Кънчева
PR Club Studio 5
0885 79 52 53
Facebook: Studio 5* music club

Източник: www.clubstudio5.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.7009