Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Музика

Вземи в gLOG
18 Март 13, 09:58 / Автор: Studio 5
Оратница – от Гърция, през България за Малайзия
Групата отново ще предизвика законите на гравитацията и геометрията с хорá и песни в Studio 5
След паметното представяне на дебютния си албум, което счупи рекорда по вместимост и законите на гравитацията и геометрията с едно запомнящо се хоро, група Оратница отново се завръщат в дома на качествената уърлд и джаз музика – Studio 5!

На 17 март, отново заедно с Кипри, те ще представят обновения си репертоар, включващ парчета от едноименния си албум, както и няколко чисто нови песни.

Групата ще пристигне на събитието директно след участието си на гръцкия Balkan Festival в Солун, който ежегодно представя млади етно музиканти от Балканите .

Дни по-късно Оратница и Кипри заминават на Фестивала за световна музика на остров Пенанг, Малайзия (Penang World Music Festival – www.penangworldmusic.gov.my ), който ще се проведе между 30 и 31 март в Парк „Куери”, Ботаническите градини на остров Пенанг и е организиран ежегодно от Държавната дирекция за развитие на туризма и културата. На сцената на екзотичния остров българската музика ще бъде представена редом с изпълнители от цял свят - Южна Америка, Гвинея-Басау, Индонезия, Иран, Португалия, Гърция, Бразилия, Филипините и др. Публиката ще бъде част от автентично мизикално преживяване, представящо смесица между традиционна и модерна музика на глобално ниво. В дневната програма на фестивала са предвидени и музикални ателиета, по време на които Оратница и Кипри ще запознаят посетителите с музиката и специфичните си инструменти и техника на свирене и пеене.

В последните 2 години музиката на Оратница е представяна на живо на няколко международни фестивала, музикални панаири и е звучала в ефира на десетки радио предавания на няколко континента. Още с излизането си, албумът им получи серия от възторжени ревюта в авторитетни международни музикални списания (fRoots, FolkForum, Songlines, и др.), а с началото на дистрибуцията им в Западна Европа се появиха похвали и в белгийски и холандски медии, като Agenda Magazine, Тropicalidad.be и Musicframes.nl.

Междувременно фен-базата им и в България расте - Оратница са любима група на няколко поколения, които с музиката им си припомнят красотата на родния фолклор, допълнена със съвременни жанрове и оригинална авторска интерпретация.

Всички желаещи да се потопят в тази комбинация ще могат да го направят на 17 март от 22.00 часа в Studio 5. Танцуването на хоро и пеенето са задължителни за всички присъстващи на сцената и пред нея. А за да има къде да седнете, след като се изморите – направете резервация на тел: 02 / 963 12 54 или 0887 934 335, a ако желаете винаги да знаете какво се случва на сцената на Studio 5 следете програмата на клуба на www.clubstudio5.com или станете наши приятели във Facebook: Studio 5* music club, защото музиката има значение.

Вход: 10 лева.

Витоша: http://www.youtube.com/watch?v=LbkwCV0-Qk8
Intro: http://www.youtube.com/watch?v=ntDPmX7Q-_U
Оратница във Facebook: http://www.facebook.com/oratnitza
Fusion Embassy във Facebook: http://www.facebook.com/fusionembassy
Безплатен download: http://soundcloud.com/tim-13/mari-mariiko

Албумът на Оратница се издава от Fusion Embassy и се разпространява в България от Art Eternal, с медийната подкрепа на Avtora.com, MusicSpace.bg, blvd.bg, SofiaLive, TimeArt.bg и Stand.bg.

За Контакти:

Биляна Кънчева
PR Club Studio 5
0885 79 52 53
Facebook: Studio 5* music club

Източник:
www.clubstudio5.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5991