Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
19 Март 13, 08:41 / Автор: Интер Експо Център - София
Новаторска енергийна концепция за жилищни сгради
Булконтрола ще представи нови енергийни концепции за значителни икономии на енергия в жилищни сгради
Булконтрола ще представи нови енергийни концепции за значителни икономии на енергия в жилищни сгради

От 29 до 31 май 2013 г. в Интер Експо Център – София (http://iec.bg/bg), ще се проведе 42-ата международна специализирана изложба БУЛКОНТРОЛА (http://iec.bg/bg/event/30/bulkontrola). Форумът традиционно показва иновативни продукти и системи за лабораторно и аналитично оборудване, управление, мониторинг и превенция на замърсяването на околната среда, технологии за промишлена автоматизация, както и приложен софтуеър

Термоизолацията на покриви и фасади и новите прозорци и врати могат да намалят енергийните потребности на многоетажна жилищна сграда с до 83%. За още по-значителни икономии на енергия с възможно включване на възобновяеми енергийни източници са необходими нови енергийни концепции – както за реновирани, така и за нови сгради.

От фирма НАСА-Д ООД, ще представят новаторска енергийна система за жилищни сгради, а именно децентрализирани отоплителни системи Evo Flat с апартаментни абонатни станции на Данфосс.
Основните предимства на децентрализираните системи са ниското потребление на енергия в резултат на индивидуалното измерване, повече полезно пространство и намаление на топлинните загуби по дългите тръбопроводи.

Според фирмата вносител индивидуалното измерване насърчава хората за икономии на енергия. Когато обитателите на жилищните сгради плащат само за това, което ползват, те упражняват по-добър контрол върху своето енергопотребление.
Системите EvoFlat заемат много малко място. В сравнение с индивидуалните котли на газово гориво, които често се комбинират с резервоар, апартаментната станция заема до 80% по-малко пространство и обикновено се монтира в стенна ниша или малък шкаф.

EvoFlat се състои от апартаментни станции, инсталирани във всеки отделен апартамент с 3 централни вертикални тръби, захранвани от един централен топлиненизточник, който обикновено се намира в сутерена. Системата може да се свърже с буферен резервоар до всеки топлинен източник в сградата. Апартаментната станция включва изключително компактен топлообменник с пропорционален регулатор, който незабавно осигурява доставка на гореща вода към отделните радиатори.

Системата е съвременно решение, което идва да замени традиционните системи за централно отопление, като топлофикация, топлинен източник - котел на течно или твърдо гориво, газови котли или електрически нагреватели.

На изложбата НАСА-Д, ще представи и управляващи вентили на Данфосс за топлинен комфорт и икономия на енергия, която повишава коефициента на полезно действие на системата EvoFlat.
От фирматa са си поставили амбициозната задача да представят апартаментните станции в топлофикационните дружества в цялата страна, както и на проектанти в КИИП в различни градове.

Паралелно с 42-ото издание на БУЛКОНТРОЛА (http://iec.bg/bg/event/30/bulkontrola) ще се проведе 7-ата международна специализираната изложба ВОДА СОФИЯ (http://iec.bg/bg/event/31/voda-sofiya) и 5-ата международната конференция БУЛАКВА.

Актуална информация за събитията следете на сайта на изложбения комплекс (http://iec.bg/bg) и в социалните мрежи Facebook (https://www.facebook.com/interexpocenter) и LinkedIN (http://www.linkedin.com/company/2726562).

За Контакти:estoineva@iec.bg

Източник: www.iec.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.5181