Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Музика

Вземи в gLOG
21 Март 13, 17:34 / Автор: Studio 5
„Турийски брас бенд” с премиера в София
За пръв път момчетата от „Турийски брас бенд” ще представят страхотните си аранжименти на софийска сцена и то именно в Studio 5. На 22 март (петък) от 18.30 часа се пригответе да потанцувате под звуците на Bossa Nova, Samba и авторски композиции. Музиката на септета е с изразено брас звучене. Специален гост-солист на концерта е Петър Салчев.

Всъщност формацията се създава едва преди няколко месеца (септември 2012) от амбициозния пловдивски джазов пианист Мирослав Турийски, който кани преподаватели и студенти от Пловдивската музикална академия, а именно: Александър Леков-бас, Александър Каменов-барабани, Венелин Георгиев-алт саксофон, Цвета Карагеоргиева-тенор саксофон, Георги Зайков-тромпет, Иван Тодоров-тромбон.

„Целта ни е да дадем възможност на най-младите музиканти да работят съвместно с преподавателите си не само в академична среда, но и на клубни и фестивални сцени, където се случва съвременната музика”, обяснява Мирослав Турийски и допълва: „Това ми дава възможност да провокирам собствените си композиторски и аранжорски качества”.
Мирослав Турийски е добре познат на пловдивската джазова общност. Поддържа изключително активна концертна дейност, а триото му е постоянен домакин на ежеседмични клубни събития, където той кани най-изявените български джазмени. Заедно с Петър Салчев и Александър Леков – също преподаватели в музикалната академия, обединяват около себе си младите музиканти, за да развиват джазовите сцени в града.

Първото представяне на „Турийски брас бенд” е на големия джазов форум – фестивала в Хасково. Не пропускайте първото му представяне пред софийска публика в деня на първа пролет и резервирайте местата си на тел: 02 / 963 12 54 или 0887 934 335. А ако желаете винаги да знаете какво се случва на сцената на Studio 5 следете програмата на клуба на www.clubstudio5.com или станете наши приятели във Facebook: Studio 5* music club, защото музиката има значение.

За Контакти:

Биляна Кънчева

0885 79 52 53
pr@clubstudio5.com
Facebook: Studio 5* music club

Източник: www.clubstudio5.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.9633