Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
21 Март 13, 17:38 / Автор: Интер Експо Център - София
Започна Българска Строителна Седмица
От днес (20-ти март) до събота (23-ти март) Интер Експо център – София е домакин на 13-тото издание на специализирания строителен форум. Българска Строителна Седмица среща специалистите в строителството, архитектурата и геодезията, като разширява обхвата на участващите фирми. Изложението представя експонатите 227 изложители и подизложители от страната и 12 други държави. 56 компании са нови участници в международната изложба. И тази година силно колективно участие имат фирми от Гърция. Директни участници са компании от Германия, Русия, Полша, Румъния, Белгия, Китай, Швейцария, Албания и др.
Строителното изложение е фокусирана върху енергоефективното строителство, демонстрира тенденциите и привлича международен инвеститорски интерес

От днес (20-ти март) до събота (23-ти март) Интер Експо център – София (http://iec.bg/bg)е домакин на 13-тото издание на специализирания строителен форум. Българска Строителна Седмица (http://buildingweek.bg/bg)среща специалистите в строителството, архитектурата и геодезията, като разширява обхвата на участващите фирми. Изложението представя експонатите 227 изложители и подизложители от страната и 12 други държави. 56 компании са нови участници в международната изложба. И тази година силно колективно участие имат фирми от Гърция. Директни участници са компании от Германия, Русия, Полша, Румъния, Белгия, Китай, Швейцария, Албания и др.

Международният форум за енергоефективно, екологично и функционално строителство се провежда под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството се откри от зам. министъра г-н Добромир Симидчиев. „Основен проблем за жилищната инфраструктура и жилищните сгради е тяхната ефективност. Енергийната ефективност е изключително важен инструмент и за борбата с климатичните промени. Всички мерки до момента по програма „Енергийна ефективност“ са дали спестявания по 280 000 мегаватчаса годишно. България си е заложила висока цел - 20% по-високо енергийна икономика към 2020г. Желая успех на Българска Строителна Седмицата и на конференцията BuildinGreen 2013.“ – заяви той.

На официалното откриване присъстваха и г-жа Мария Найденова – изпълнителен директор на Градът Медиа Груп и организатор на конференцията, г-н Борис Радулов – Председател на УС на Българска асоциация за изолации в строителството, инж. Стефан Кинарев - председател на УС на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и арх. Николай Гълъбов – зам.- председател на Камарата на архитектите в България. Форумът откри управителя на Агенция Булгарреклама (http://iec.bg/bg/about/bulgarreklama) – г-н Ивайло Иванов.

В първия ден на изложението се проведе и традиционната вече конференция BuildinGreen. На дискусията бяха обсъдени главните приоритети в регионалното развитие на страната през периода 2014 - 2020 г. – мерките за енергийна ефективност в жилищни и обществени сгради.

Строителният бранш в страната намира успешно своите нови инвеститори и ще демонстрира на специализирания форум тенденциите и новите си насоки на развитие.

Голямото международно участие демонстрира тенденциите и новите технологии в индустрията. Специалисти от различни сфери през следващите три дни ще имат възможност да създадат важни бизнес контакти с фирми от България и чужбина. Новите си продукти представят едни от най-големите компании на Гърция за производство на бои и строителни материали.

В следващите два дни - 21 и 22 март Интер Експо Център – София (http://iec.bg/bg) ще е домакин и на ПЪРВОТО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ между монтажници на естествен паркет. Организирано от БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ПАРКЕТЧИИ (БАПП), това ще е уникално за България състезание.

Две демонстрационни зони са най-атрактивната част за посетителите. „Мисия Моят Дом“ и Майстор + ще представят продуктите и услугите на водещи фирми в строителството.

В специална МЕДИА ЗОНА – представители на компаниите участници са на разположение на журналисти от различни специализирани издания. Всички проведени интервюта ще бъдат на разположение в You Tube канала на изложбения комплекс. В зоната за почивка, професионалистите от ЛАУРА Кетъринг – партньор на изложението – се грижат за доброто настроение на посетителите и гостите на Българска Строителна Седмица.

На 22 март – третия ден от Българска Строителна Седмица и Световен ден на водата, в Интер Експо Център ще се организира Централен информационен център на Международен Воден Мост 2013 (http://waterbridge.info/).

Паралелно със строителния форум ще се проведе и второто издание на международното специализирано изложение AQUA-THERM (http://iec.bg/bg/event/26/akva-term-sofiya) за отопление, вентилация, климатизация, екологични технологии.

Интер Експо Център – София очаква посетителите на изложенията в дните 20, 21 и 22 март (сряда, четвъртък и петък) от 10 до 18 ч.,
а в събота, 23 март, от 10 до 17 ч.

За Контакти: nvaneva@iec.bg

Източник: www.iec.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1127